Doğalika

Aromaterapi & Mekân Enerjisi: Üretkenlik Alanımız: Mutfak

Seçimlerimiz, ihtiyaçlarımızın, hayata bakış açımızın ve kendimizi ifade edişimizin bir göstergesi olabilir. Tesadüfen yaptığımızı düşündüğümüz seçimlerin arkasında farklı duygular yatabilir. Hayatımızda değiştirmek istediğimiz ama bir türlü değiştiremediğimiz durumların kitlendiği noktaları ufak detaylara dikkat ederek yorumlayabiliriz. Bu ufak detaylar çoğu zaman evimizde ve odalarımızda gizlidir. Örneğin; bir objenin varlığı veya yokluğu, konumu, bize kendimizle alakalı bilgi verebilir.

Her şey enerjidir dolayısıyla biz de öyleyiz. Çevremizdeki tüm nesnelerin hafızası ve enerji alanları vardır. Bir mekâna girip çıktığımızda, o alanı etkiler ve o alandan etkileniriz. Mekânlar, kişilerin duygu ve düşünce frekanslarını, duvarlar, zemin, mobilyalar aracılığı ile toplar, kaydeder ve depolar. Peki durum böyleyken, vücudumuzu arındırmak için detoks, ruhumuzu dinginleştirmek için meditasyon yaparız ama evimizin, iş yerimizin bize yansıttığı enerjiyi nasıl yorumlayabiliriz ve olumsuz etkilerini nasıl yok edebiliriz? 

Üretkenlik alanımızı temsil eden mutfağa bir de bu gözle bakalım. Bazılarımız için mutfak yaşam alanı, bazılarımız için de evin hiç uğranmayan bir bölümü. Bunların bir anlamı ve nedeni olabileceğini daha önce düşündün mü? Eğer bir cevap arıyorsak gözümüzün önünde olanlara biraz daha dikkatli bakmakta fayda var.  Bilinçli ya da farkında olmadan yaptığımız bu davranışlar bize bizim hakkımızda neler anlatıyor, önemli olan soru bu aslında. Hayatın her alanında zıtlıklar karşımıza çıkabilir ama bu zıtlıkların sahip olduğu birliği de anlamalıyız. Hareketin içindeki durağanlığın ortaya çıkma potansiyelinin, durağanlığın içindeki hareketi başlatma gücünün farkına vardığımızda mekan enerjilerini daha iyi okur hale gelebiliriz. Öyleyse sorularla başlayalım. Bir kalem ve bir kağıt ile cevaplarını yazmaya başlayabilirsin. Sonrasında üstünde düşünmeyi unutma.

Tezgah üstündeki obje yoğunluğunuz nedir?

Az, Fazla?

Mutfakta ocakların tamamı çalışır durumda mı?

Mutfağınızda hangi renk hakim?

Buzdolabının üstünde fotoğraf bulunduruyor musunuz?

Mutfak kapısı direkt sokak kapısını mı görüyor?

MUFTAK, YANG ENERJİYİ TAŞIR. ÜRETKENLİĞİN, HAREKETİN, BEREKETİN VE KAZANCIN ALANIDIR. 

Tezgah üstündeki obje yoğunluğunuz nedir?

Mutfak paranın girdiği ve kullanıldığı alanları temsil eder. Bu sebeple mutfak öncelikle temiz olmalıdır ve temizliğe engel oluşturabilecek fazla obje bulundurmamalıyız. Raf sistemleri ve mutfak düzenleyicilerle düzen oluşturmak karışıklık ve dağınıklığı önler. Eğer bu soruya cevabınız; "FAZLA" ise ve mutfağınızda karışıklık ve dağınıklık hâkimse bu durum parasal konularda yaşadığınız kafa karışıklığını temsil edebilir. "Para sizin için ne ifade ediyor? Paraya nasıl yaklaşıyorsunuz? Para ile ilgili ne tür sıkıntılarınız var?" Bunun üzerine düşünmeye başlayabilir ve para ile ilişkinizi gözden geçirebilirsiniz.

Mutfakta ısıtıcı özellikteki aletler ile soğutucu görevdeki aletlerin yan yana durması da uygun değildir. Örneğin buzdolabınız ısıya maruz kalıyorsa maddi harcamalarınız artabilir ya da birikim enerjisini korumanız zorlaşabilir. Aralarındaki teması kesmek için ayraç görevinde ahşap bir obje koyabilirsiniz.

Mutfakta ocakların tamamı çalışır durumda mı?

Bir tohum içinde yüzlerce belki binlerce meyveyi oluşturacak potansiyeli barındırır. İnsan da bir tohum gibi hayatı boyunca potansiyelini içinde taşır. Peki, hangimiz bu potansiyeli kullanabilecek, harekete geçirecek güce sahibiz?

Mutfak ocağı bir nevi hareket alanımızı temsil eder. Kullanmak istediğin yeteneklerini harekete geçirmekte zorlanıyor musun? Bilinçaltında yeterli hareket alanın olmadığını düşünüyor olabilirsin. Eğer ocaklarından biri ya da bir kaçı çalışmıyor durumdaysa belki de sahip olduğun potansiyeli keşfetmek için harekete geçme zamanın gelmiştir.  Öncelikle ertelediğin bu sorunu halletmeye odaklan ve ocağını tamir ettir. Sonrasında potansiyelinin önüne koyduğun engelleri aşmak için çalışmaya başlayabilirsin.

Mutfağında hangi renk hakim?

Mutfak üretkenliğin ve bereketin alanıdır. Beyazın ya da soğutucu renklerin hakim olduğu bir mutfak bu özellikleri kısıtlar. Eğer mutfağında beyaz hakimse,  kırmızı, turuncu, yeşil, pembe gibi sıcak renklerdeki aksesuar ve objelerle mutfağında hareket yaratabilirsin.

Buzdolabının üstünde fotoğraf bulunduruyor musunuz?

Buzdolabı yin enerjinin sembolüdür. Koruma ve saklama alanıdır. Eğer buzdolabınızın üstünde aile fotoğrafları, çocuklarınızın fotoğrafları ya da küçüklük fotoğraflarınız varsa bu durum onların büyümesinden endişe ettiğinizi, büyümelerini tam anlamıyla kabul edemediğinizi yahut onlarla kurulan bağı korumaya yoğunlaştığınızı gösterebilir.

Sevgilinizin, eşinizin ya da ölmüş aile bireylerinin fotoğrafını asmak ise onlarla ilişkinizin sabit kalmasını istediğinizi ya da değişime olan direncinizi sembolize edebilir. Buzdolabını her kullandığınızda bu fotoğrafları görmeyi seçmenizin, geçmişte olmuş, bitmiş bir şeyi hatırlamaktaki ısrarınızın kaynağına bakmakta fayda olabilir.

Mutfak kapısı direkt sokak kapısını mı görüyor?

Mutfak aynı zamanda üretimi, üretim alanımızı temsil eder.  Mutfak kapınız direkt sokak kapısını görüyorsa,  üretiminize dışarıdan gelen etkilerin tesiri olarak yorumlanabilir. Dışarıdan gelebilecek etkileri azaltmak için mutfak kapısına kırmızı ya da sıcak renkli bir obje, keçeden aksesuar veya kristal taş asabilirsiniz.  Böylece enerji yavaşlar ve kontrollü bir şekilde içeri girer. Mesela mutfak kapınız ile banyo kapınız karşılıklıysa gelen para ile giden para arasında hız oluşur. (Banyo evdeki para çıkışını ve harcamaları temsil eder. )

Mutfak İçin Uçucu Yağ Karışımı

2 damla limonçimeni uçucu yağı

2 damla portakal uçucu yağı

1 damla karanfil uçucu yağı

Bu karışımı buhurdanında kullanabilirsin ya da su ile karıştırıp sprey haline getirebilirsin. Sabah ve akşamları odayı havalandırıp spreyi kullanarak üretkenlik enerjisini harekete geçirebilirsin.

Sevgiler Doğalika...

YORUM YAP