Doğalika

AROMATERAPİ & MEKAN ENERJİSİ: Yaşam Enerjimiz: Salon

Salon yang enerji alanıdır. Canlılığı ve hareketliliği temsil eder. Evin diğer bölümlerine kıyasla ortak paylaşıma daha fazla açıktır. Bu sebeple hem sosyal hayatımızı hem de dışarısıyla olan ilişkimizi sembolize eder. Arkadaşlarımızla, akrabalarımızla ya da sosyal hayatımızdaki konularda salondaki düzenimizi incelemek ve buradan hareketle değişikliklere gitmek faydalı olabilir.

Öyleyse sorularla başlayalım. Bir kalem ve bir kağıt ile cevaplarını yazmaya başlayabilirsin. Sonrasında üstünde düşünmeyi unutma.

  • Salonunda hangi renkler hakim?
  • Aktif olarak kullanılmayan eşya ve obje yoğunluğu nedir? Az, fazla?
  • Orta sehpanız var mı?
  • Televizyonunuz evin hangi köşesinde bulunuyor? Kuzey, güney?
  • Bitkiler evin hangi yönünde daha çok bulunuyor?

SALON YANG ENERJİ ALANIDIR.

 SALONUNDA HANGİ RENKLER HAKİM?

Mekanlarda renklerin verdiği etkiyi göz ardı edemeyiz. Bir evin sıcak ya da soğuk olarak tanımlanması evin ışıkla ilişkisine bağlıdır.  Işık yaşam enerjimizi arttırır ve bizi harekete geçirir. İdeal olan sabah saatlerinde ışık alan ve öğleden sonra ışığın azaldığı mekanlardır. Ancak eğer durum bu şekilde değilse sembollerden ve renklerden yardım alabiliriz.

Aydınlık yang enerji iken, karanlık yin enerjidir. Bu sebeple eğer salonunuz yeteri kadar ışık almıyorsa yin enerji daha baskın hale gelecektir. Bu sebeple daha canlı, sıcak renk ve objelerle yang enerjiyi arttırabilirsiniz.

AKTİF OLARAK KULLANILMAYAN EŞYA VE OBJE YOĞUNLUĞU NEDİR? AZ, FAZLA?

Bulunduğumuz alanla bağlantımızın kesilmesine sebep olacak eşya yığını, uzun süre bakmadığımız depolama anları durağanlık enerjisi yaratır. Özellikle hareketliliği ve canlılığı sembolize eden salonda durağan enerjinin oluşmasına sebebiyet vermemek gerekir.

Fazlalıkları ya da işe yaramayanları hala tutmanın sebebi ne, gerçekten neyi bırakmaktan çekiniyorsun? Peki, hayatında yeniliklere ne kadar açıksın? Yeniliği başlatacak isteğin var mı?

Yenilik yang enerjisiyle ilişkilidir. Eğer harekete geçmekte, ilerlemekte sorun yaşıyorsan belki fazlalıklardan kurtulmanın vakti gelmiştir. Kendine ihtiyaç duyduğun hareket alanını açabilirsin. Dolapları, çekmeceleri yeniden gözden geçir ayıklaman gerekenleri ayıkla ve derin bir nefes al.

ORTA SEHPANIZ VAR MI?

Orta sehpa aslında bir noktada aile kimliğimizi simgeleyen bir alandır. Üstü çoğunlukla dağınık mıdır? Kullanılmayan, gereksiz objeler yer mi kaplıyor? Yoksa çiçekler, kitaplar ve doğal taşlar gibi dikkat çekici güzel detaylar mı var? Kendini sosyal hayatında nasıl tanıtmak istiyorsun ya da isterdin? Belki de orta sehpanı inceleyerek başlayabilirsin.

Ayrıca, orta sehpanın köşeli modeller yerine yuvarlak hatlı olanlardan tercih edinilmesi ideal olandır. Böylelikle misafirleriniz sivri köşeler karşısında kalıp kendilerini tehdit altında hissetmez ve enerji akışı daha yumuşak bir şekilde sağlanır.

TELEVİZYONUNUZ EVİN HANGİ KÖŞESİNDE? KUZEY, GÜNEY?

Televizyonunuzu yerleştirdiğiniz yerin yaşam enerjiniz üzerinde büyük etkisi olacaktır. Profesyonel hedeflere odaklanmak istiyorsanız ya da kariyer alanında şansa ihtiyacınız varsa TV'nizi odanın kuzey tarafına asmanızda fayda var. Bu düzenin kişinin kariyerinde iyi şanslar çektiği söylenir. Oturma odasının güney (şöhret ve tanınma) yönüne yerleştirilmiş bir TV, şöhret ve saygı fırsatını arttırır. Televizyonlar taşıdıkları yang enerjisi nedeniyle oturma odasını harekete geçirir.

BİTKİLER EVİN HANGİ YÖNÜNDE DAHA ÇOK BULUNUYOR?

Evde bitki yetiştirmek canlılık getirir. Ancak seçilen bitkiler ve bulundukları konum da bir o kadar önemlidir. Örneğin evde ağaç büyütüyorsanız hapsolmuş büyüme enerjisine sahip olabilirsiniz.

Ağaçlar köklerini salmak ve kendi yolunu bulmak ister. Hayatta büyümenize, gelişmenize engel olan ne var? Asıl engel kendiniz olabilir misiniz?

Yeşil renk aynı zamanda huzur getirir. Eşinizle çatışmaya yaşadıysanız ya da yaşıyorsanız bitkilerin konumundan faydalanabilirsiniz. Eğer tartışma kadın tarafından başlatılıyorsa bitkiler evin batı  kısmına, erkek tarafından başlatılıyorsa evin doğu kısmına konumlandırılabilir.

Salondaki yang enerjiyi için aromaterapiden faydalanabilirsin. Özellikle portakal uçucu yağı ortama neşe, mutluluk, canlılık katar. Tarçın yuva sıcaklığını sağlarken, sedir de güvenli bir ortam duygusunu hissettirir.

Salon İçin Uçucu Yağ Karışımı

2 damla portakal uçucu yağı

2 damla sedir uçucu yağı

1 damla tarçın uçucu yağı

Sevgiler,

Doğalika. 

 

YORUM YAP