Doğalika

DOĞAL YAŞAM – AROMATERAPİ

En son ne zaman aynada kendinize baktınız? Sıradan bir bakıştan bahsetmiyorum. İşe giderken, misafirliğe hazırlanırken ayna karşısında harcadığımız birkaç dakika değil. Bahsettiğim aynadaki yansımanıza ve onun ötesindeki ruhunuza bakmanız. Gördüğünüz kişi size ne hissettiriyor? Göz göze gelmekten kaçınıyor musunuz ya da hızlıca yansımanıza bakıp uzaklaşıyor musunuz?

Güzellik yüzyıllardır tartışılır. Kimisi için sadece dış görünüşten ibarettir kimisi için ruh güzelliği. Aslında güzellik biraz da kendimizi nasıl gördüğümüzle alakalı değil midir? Aynadaki yansımamızı sevebilmek ve içimizde var olan doğal güzelliği keşfetmek için her zaman adım atabiliriz.

Doğal güzelliği ortaya çıkarmak için doğa bize sayısız seçenek sunar. Gelin beraber aromaterapinin huzurlu ve büyülü dünyasına giriş yapalım. Bitkilerin ruhu dediğimiz uçucu yağlar, hidrolatlar ve sabit yağlar şifa kaynağıdır. Aromaterapi yağları cildimizden emilerek kan dolaşımına katılır ve koku reseptörleri aracılığıyla da beyindeki limbik sistemi etkiler. Limbik sistem; duygu, hafıza, yaratıcılık, motivasyon, nefes, kalp atışı, hazım ve otonomik sinir sistemini yönetmektir. Bu sebeple aromaterapi ürünleri sadece fiziksel olarak değil psikolojik ve zihinsel olarak da şifa sağlar.

Son yıllarda aromaterapiye ve bitkisel içeriklere ilgi giderek artıyor. Arkasındaki en temel sebep ise bu ürünlerin hiçbir kimyasal veya sentetik madde eklenmeden ve doğal yöntemlerle elde edilmiş olması. Aromaterapik cilt bakımı bu sebeple bütünsel iyilik ve güzellik halini sağlamakta. Bu noktada var olan güzelliğimizi ortaya çıkarmada kullanabileceğimiz aromaterapi yağlarını ve işlevlerini anlamak çok önemli.

SOĞUK SIKIM YAĞLAR ( SABİT YAĞLAR)

Çekirdek, tohum ve kabuklu yemişlerin soğuk sıkımı ile elde edilen yağlardır ve Omega 3-6-9, vitaminler ve asitler yönünden oldukça zengindir. Bu nedenle, cilt ve saç bakımlarında, cilt hastalıkları tedavilerinde ve benzer durumlarda kullanımı uygundur. Epidermis üzerinde nemlendirme, yenileme ve iyileştirme etkisine sahiptirler.

UÇUCU YAĞLAR

Bitkilerin ve bitkilerden elde edilen bitkisel drogların yaprak, çiçek, meyve, kök, ya da kabuk gibi kısımlarından çeşitli metotlar ile elde edilir.  Hoş kokulu, yüksek frekanslı ve yüksek verimli içeriklerdir. Uçucu yağlar bitkinin bütün özünü ve gücünü taşırlar. Çok yoğun oldukları için mutlaka seyreltilerek kullanılmalıdır. Uçucu yağları koklamak, bir baz yağ ile karıştırarak teninize uygulamak, odanızı kokulandırmak için kullanmak, sizin ve bulunduğunuz ortamın enerjisini yükseltir.

HİDROLATLAR (BİTKİ SULARI ) 

Hidrolatlar taze çiçek, meyve ve bitkilerin damıtılmasıyla elde edilir. Bitkisel aktif maddeler açısından zengin hidrolatlar cildi arındırır, yatıştırır ve tonlandırır. Büyük ölçüde sudan oluşurlar ve eser miktarda uçucu yağ içerirler. Nemlendirici ve cilt toniği olarak mükemmeldirler.

Sabit yağ, uçucu yağ ve hidrosol gibi aromaterapi içeriklerini cilt bakım rutinimize eklemek cilt hücrelerinde kalıcı iyileştirme ve güzellik hali yaratır. Düzenli kullanımda, cildinizdeki olumlu değişiklik ve iyileşmeyi gözlemlersiniz. Yapay, kimyasal, sentetik içerikli cilt bakım ürünleri gibi cildi maskeleyip geçici bir etki sağlamaz. Aromaterapi yağları cilt bakımının yanı sıra zihinsel ve ruhsal bir şifalanma deneyimlememizi  sağlar.  Örneğin; sedir uçucu yağı korkularımıza başetmemize yardımcı olur, daha cesur ve kararlı olmamıza yardımcı olur, portakal uçucu yağı depresif duygu durumlarından uzaklaşmamıza yardım eder ve içimizdeki enerjiyi harekete geçirir. Aromaterapi ürünlerinden faydalanırken unutulmaması gereken tek nokta cilt tipine uygun doğru yağları doğru oranda kullanmaktır.

Hadi birlikte aromaterapi ürünleri ile bir cilt bakım rutini oluşturalım;

  • Cildinizi güzelce temizleyin.
  • Doğal içerikli nemlendirici kremi cildinize hafif dokunuşlarla uygulayın.
  • Sabit ve uçucu yağlardan oluşan serum karışımını cildinize uygulayın.

Aşağıdaki tabloyu kendi cildinize uygun karışımı hazırlamak için kullanabilirsiniz.

Cilt Tipi

Normal/ Karma

Kuru/ Hassas

Yağlı

Sabit Yağ

Jojoba,Kayısı,

 

Avokado, Buğday Tohumu, Argan

Kuşburnu, Üzüm Çekirdeği

Uçucu Yağ

Lavanta, Ylang Ylang

Itır, Papatya

Limonçimeni, Bergamot

Hidrosol

Lavanta

Papatya

Gül

*30 ml sabit yağın için 6 damla uçucu yağ, 50 ml sabit yağ için 10 damla uçucu yağ kullanın.

 

                                                                                                                      Sevgiler,

                                                                                                                      Doğalika.

                                                                                                            info@dogalika.com.tr

YORUM YAP