Sevginar Sali

Sol’dan Yılmaz’ın kalesine doğru

Silivri Belediye Meclisi, Pazartesi günü Volkan Yılmaz'ın Başkanlığında toplandı. Meclis üyelerinin devamsızlık durumuna bakılırsa katılım, ilan edilen gündeme göre önemsenmemiş diyebiliriz. Ama gelin görün ki ummadık taş, ummadık baş yardı! Her şey sakin sakin giderken AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Çolakoğlu söz aldı ve bugün ihalesi gerçekleştirilecek, muhalefetin itiraz ettiği malum Değirmenköy'deki arsa satışını gündeme taşıdı. CHP'liler konuya muhalefet edenler olarak mecliste mevzu ile alakalı gündem açmayı tercih etmezken, bir oturum öncesinde onay veren grubun mensubundan yükselen sorular ilk etapta şaşkınlık yarattı tabi.
Çolakoğlu'nun sorularını sakince geçiştiren Yılmaz, belli ki oldukça iyi hazırlanmış olarak, bir kez daha Değirmenköy olayı, arsa satışı ve belediye yönetimi konuları ile alakalı günümüz muhalefeti, geçmişteki yerel iktidarın eleştirilerine cevap verdi.
Volkan Yılmaz, saldırıya uğradığı yönünden savunmasını güçlendirme yeteneği konusunda kimsede şüphe bırakmadı sanıyorum. Muhalefete karşı elde ettiği üstünlüğü, haklılığı ya da zekâsına bırakmayarak büyük bir emekle inşa ettiği iktidar kalesinin burçlarından bir kez daha zafer bayrağını dalgalandırdı.
CHP Grubu açısından geçmiş yönetim sürecindeki hatalı ve eksik uygulamalar, aşılması oldukça zor bir engel teşkil ediyor zaten… Üzerine bir de konumu ve sorumluluğundan dikkatini ayırmayan, her türlü olumsuzluğa rağmen, görevini her geçen gün sınırlarını genişleterek yerine getiren bir iktidar, ciddi sorun! CHP ile yeniden iktidar olmak arasında 'sorun' olan şeyin Silivri açısından çözüm olması peki!? Akıntıya karşı kürek çekerek, yol almaya çalışmak!
Muhalefete naçizane önerim, karşı karşıya olduğunuz iktidara yönelik, bir dahaki hamlenizi lütfen daha iyi organize edin.
‘Öldüremeyip', ‘yaralı' bıraktığınız iktidarın rövanşı sahip olduğu koşullar itibariyle ezici oluyor!

Dip not: CHP'lilere bir teselli notu. Başkan Bey Allah'tan bazı konularda ara sıra noksanlık gösteriyor da insan olduğu ile alakalı kuşkularımızı gideriyor bir süreliğine de olsa. Deyim seçimi!  “Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur.” Allah'ım anlatmak için Değirmenköy konusu kadar zaman ayırdı neredeyse, biz de anlamak için... (İnşallah yalnız değilimdir)

TABAN TAVAN KOPUKLUĞU
Bir süredir ittifak halinde seçimleri atlatan partilerin genel merkez adresli iddialı açıklamalarını şaşkınlıkla takip ediyorum. Bazı genel başkanların teşkilatlarından bir haber olduğuna karar verdim.
Her biri kendi adayları ile yerel seçimlere girme hususunu duyururken, yerel teşkilatlarının yerinde yeller estiğine göre kime güveniyorlar?
İddialı olmak ile dayanıksız çıkışlar yapmak arasındaki farkı bilmeyenlerin siyasi hamlelerini daha uzun yorumlamaya da gerek yok sanıyorum.
Allah rızası için bir iki kişi varsa ilçelerde, ulaşıp genel merkezlerine en azından durumlarını bildirsinler!

YORUM YAP