Sevginar Sali

SOL’da buzları eriten gelişme

Silivri'de CHP'nin seçim kazanmak ve kaybetmesi önemli ölçüde Selami Değirmenci'nin tutumuna bağlı olarak gelişti son 20 yıllık süreçte. Değirmenci'den sonra ikinci en belirleyici isim, özellikle bu 20 yılın ikinci yarısında, Özcan Işıklar'ın tavrı olmuştur. Bu ikili arasında durulmayan sular Selami Değirmenci'nin Özcan Işıklar'a gerçekleştirdiği geçmiş olsun ziyareti ile geçtiğimiz günler sükûnete kavuştu.
Her şerde bir hayır vardır diye boşuna söylenmemiş. Kamuoyunun, siyasi kavgalarına yakından şahitlik ettiği, ikilinin insani sebeplere dayalı barışmasını bilmesinde de yarar var diye düşündüm. Ayrıca da siyaseten ne kadar uç noktalar ile karşıt konumlara kavuşursak kavuşalım, insani olarak bir araya gelemeyecek aşamaya meseleleri taşımanın gereği olmadığını da hatırlatmış olalım. Silivri'de, her hangi bir yer ve zamanda, yüz yüze gelme olasılığımız hala çok yüksek.

CHP-DSP
Işıklar ile Değirmenci'nin buluşmasından sonra CHP ile zaman içinde yollarını ayıran kişilerin ve özellikle de DSP'ye geçen isimlerin dönüş arzusu ve girişimleri hakkında da birkaç kelam etmek gerekir. Genel ve ardından kısa süre içinde cereyan edecek yerel seçimler arifesinde, politik saflar sıklaşırken küskünleri yuvalarına geri kazandırmak ya da onların dönüş istekleri de partilerin gündemlerinde yoğun biçimde yer almaya başladı. Silivri özelinde DSP'ye geçenler, DSP adayına yakınlık gösterdikleri gerekçesi ile partiden uzaklaştırılanların CHP'ye dönüşleri il ve genel merkez düzeyinde temaslar ile ayarlanmaya çalışılıyor. Neticeleri görmemiz uzun sürmez.

BEK YA DA CEYLAN, KAZANIRSA BUNDAN SONRA NE OLUR?
İYİ Parti'de ilçe başkanlığı yarışında iddia Refik Bek ile kendisine rakip olan Teşkilat Başkanı Gökhan Ceylan arasında yoğunlaşıyor. Gökhan Ceylan bu yarışı kazanırsa Allah yardımcısı olsun.
Refik Bek'in kazanma durumuna “Eskisi gibi güçlü olamaz” yorumlarına itirazım var. Şöyle ki sizi öldürmeyen acı daha güçlü yapar. İYİ Parti'nin kongre süreci Aralık ayının ilk haftasını bulabilir ihtimaline herkes hazırlıklı olsun diyerek konuyu noktalayalım. Bu kongre daha çok su götürür…

AK PARTİ'NİN 20., BOZOĞLU'NUN 5. İKTİDAR YILI
AK Parti'nin 20 yıllık genel iktidarının ülke tarihine ne şekilde yazıldığını süreci daha yakından takip edenlere bırakıp, Silivri'de son 5 yılına imzasını atan Mutlu Bozoğlu üzerinde duralım.
“Ummadık taş baş yarar” sözünü muhaliflerine yoğun bir şekilde söyletmesi ile birlikte ilçe başkanlığının koşulları göz önünde bulundurulduğunda bence çok radikal değişiklikler ve hassas bir dönemece denk geldi. Altından kalktı mı? Evet. Şimdiye kadar ama öyle ama böyle sorumluluklarını yerine getirdi. Bir süredir görevden alınacağı iddiasının dillendirilmesi bile unutuldu. İyi ya da kötü diyemeyeceğim (bu durum bakış ve beklentiye göre değişir), gerektiği gibi bir ilçe başkanı olup, kendisine verilen sorumluluğu bugünlere kadar taşıyabildiğine göre başarılı da. Her iktidarın öncelikle kendini koruma hakkı vardır.
Şimdiye dek daha iyisini yapabilecek ne çıktı, ne tavan ya tabanı buna ikna edebildi.

YORUM YAP