Sevginar Sali

Size yapılmasını istemediğinizi başkasına yapmayın!

Birkaç gündür gökkuşaklı fon önünde çekilen bir fotoğraf üzerinden LGBT propagandası iddiası kamuoyunda tartışılıyor.
İlgili Bakanlık ve iletilen suç duyurusu üzerinden Başsavcılık da gerekli değerlendirmeyi mutlaka yapacaktır. Suçlu ilan etmek için geçilmesi gereken süreçler var demek istiyorum.
Bu konu üzerinden başka şeyler daha söylemek istiyorum aslında…
Hayat da insan da bir değerler, deneyimler bütünüdür. Bir olaya bakıp genel gidişat ve durum hakkında kesin bir yargıya varmak hayatımızı kolaylaştırmaz, bizleri çoğu zaman yanlış kanıya, doğru olmayan sonuca vardırır.
Son olayda söz konusu olan 33 yıllık bir öğretmen. Fotoğrafı görünce ilk tepkim “Yok artık oldu!” itiraf ediyorum. İlk okul düzeyindeki çocukların bulunduğu ortamda bu tarz tartışmaya yol açacak bir ihmale yol açılmış olmasından dolayı. Ancak bunun da bedeli yargısız infaz olamaz. Bir gökkuşağı resminde bazıları sadece doğa olayı görürken, kimileri de karşı olduklar ışeylerin propagandasını okuyabilir pek ala.
İnsanları cinsel tercihleri ile yargılamak şöyle dursun bu açıdan değerlendirmem dahi. Kişinin özel hayatı kendisini alakadar eder.
Öğretmenimizle görüşmedim ama mesai arkadaşları, bölge sakinleri, veliler herkes büyük bir yanlış anlaşılmaya değerli bir öğretmenin kurban edilmemesi gerektiği görüşünü yineledi.
Bir fotoğrafa bakarak değil, öğretmenin yıllara dayanan mesleki ve aile yaşantısını ileri sürerek bunu savundular.
Lehte ve aleyhte LGBT hassasiyetleri olanların görüş, duruşlarına saygı duymakla birlikte toplumsal sağlık ve de iyiliğimiz için ortalığı kırıp dökmeden hareket etme zorunluluğunu onlar da gözetsinler dilerim.
Silivri'nin hoşgörüsüne boşuna inanıp, güvenmediğimizi hissettim bu olayda bir kez daha.
Kavaklı tek yürek olmuş öğretmenine sahip çıkarken, Ülkü Ocakları meseleye aşırı duyarlılıklarına karşın taş ve sopalar, vurdulu kırdılı eylemlerle hareket etmek yerine Başsavcılık müracaatı, son derece düzeyli bir açıklama ile görüşlerini kamuoyuyla paylaşma noktasında durmaları geleceğimize dair umudumu pekiştirdi açıkçası.
Konudan gerektiği kadar haberdar olduk bırakalım da şimdi ilgili kurumlar gerekli araştırmalarını yapsınlar. Bakanlık ve Başsavcılık kararı hepimiz için esas olandır.
Hepimiz insanız oldu da bir hatasında hayatının tümünün yok sayılmasını kim kabul eder!? Size yapılmasını istemediğiniz hiçbir şeyi başkasına yapmayın! Son derece adil, sade ve net bir kıstastır.

 

YORUM YAP