Sevginar Sali

Siyaset iddia işidir

2019'da olduğu gibi ama bu defa sürpriz değil, oldukça net bir biçimde Silivri'nin yeniden Cumhur İttifakı kapsamında MHP'ye bırakılacağı bilinerek AK Parti'den Belediye Başkan Aday Adaylığına Sami Barlas'ın ardından Hasan Türkyılmaz da başvurdu.
Halkın önüne seçenek sunmakta olumsuz bir durum göremiyorum. Sami Barlas'ın Belediye Başkan Adaylığı iddiasını bugün Volkan Yılmaz'a karşı bir hareket olarak yorumlayanlar, 2019'daki başvurusunda bu durumun gündemde bile olmadığını hatırlayacaktır. Barlas'ın niyeti kendisi ile ilgilidir. İstikrarlı bir biçimde siyasi hedefini izlemesinde bir gariplik de, art niyet aramaya da gerek yoktur...
Gelelim Hasan Türkyılmaz konusuna. Kavaklı Belediyesinde merhum Hasan Geyiktepe'nin Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda sağ koluydu. İBB'den sonra AK Parti'de uzun zamandır siyasi çalışmalarını yürütüyor. Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş birinin, Belediye Başkan Aday Adaylığı siyasi düzenin içinde olağanüstü bir durum değil, olağan akışa uygunluktur.
Başkan Adaylığı, gerçekleşir mi, gerçekleşmez mi bilmem ama AK Parti saflarında meclis üyesi olarak yer almasının, Silivri açısından faydalı bir şey olacağını düşündüğümü şahsi fikrim olarak ifade etmek isterim.
Dün itibariyle CHP'nin adaylık başvuruları da başladı. Aday adayları arasından sıyrılmak için bu başlangıç aşamasında siyasilerden, rutin başvurular dışında spesifik bir iddia ortaya koymalarını bekliyorum açıkçası. Meclis üyeleri de yapabilirse yapsınlar tabi ama Belediye Başkan Adaylığı için sahneye çıkan da bu sürece bir zahmet ayırt edici imzasını atabilmeli.
Kavaklı'da kızışan ateşin etrafında plan toplantısı hazırlıkları içinde CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür, önemli bir iddia fısıldadı kulağıma. “Bu seçimi %70'le alacağım” diyerek! Siyasetin cenderesinden geçmiş biri için bu söylemi yazmadan önce epey düşündüm doğrusu. Artık İbrahim Bey düşünsün : ) Hazır aday adayları da partiye akın etmeye başlamışken, ağzından çıkan bu kısa cümlenin, ne kadar uzun bir uğraş gerektireceğini düşünerek, önümüzdeki aylarda komuta edeceği mücadelenin stratejisini ona göre ölçüp, biçip, belirlesin!
İYİ Parti'de de yerel seçimlere yönelik başvuruş süreci, 20 Kasım'dan bu yana işliyor. İYİ Parti ile İstanbul düzeyinde anlaşma sağlanması Silivri açısından, buranın ittifak kapsamında bırakılması tehlikesini barındırıyor. AK Partililer, ellerini ovuşturarak 2019'da kendileri ile dalga geçen CHP'lileri rövanş için bekleyecekleri sokak başlarını belirliyor! CHP, İstanbul'da İYİ Parti ile anlaşmazsa İBB seçimi tehlikeye giriyor, anlaşsa Silivri gibi bir durum olduğu iddiası, ısrarla gündemde tutuluyor. 2019'da aynı şeyleri AK Parti ve MHP örneğinde ihtimal vermeye vermeye yaşadık. Tabi MHP'nin Volkan Yılmaz gibi bir aday seçeneği vardı, İYİ Parti bu süreci kiminle göğüslemeyi düşünüyor henüz belirsiz. Hayırlısı!
Başta da söylediğimiz gibi siyaset iddia işidir. Ancak bu dönemde bir de Silivri siyasetinde Volkan Yılmaz'dan önce ve sonra diye bir ayrım oluştu. Öncesinde siyasetçilerin vaatlerini neredeyse bir ninni ya da kendimizi kandırmak için dinlerdik. Şimdi kafamıza vura vura verdiği sözleri yerine getiren bir yönetici ile kat edeceğimiz mesafenin şahitleriyiz. Gördüklerimizi, bildiklerimizi, yaşadıklarımızı hangi vaade değişebiliriz, mevcut ortamda inanın bilmiyorum. Silivri'yi yönetmeye talip olan kişiler, her zamankinden daha zorlu bir sürecin içine giriyorlar. Vaat ettiklerinden fazlasını yapan bir siyasetçiye karşı mücadelede kazançlı çıkacakları yöntemler ile kendilerini donatmadan seçim zaferi uzak ihtimal…
Annesi tarafından dayak yiyen bir çocuğun “Anne” diye ağlaması gibi bir hava var Silivri'de. Volkan Yılmaz'ın, “Belediye Başkanları şehrin annesi gibidir” benzetmesini niye ısrarla yaptığını, şimdi daha iyi anlıyorum. ‘Babası' da diyebilirdi, ‘annesi' dedi...!!!

YORUM YAP