Sevginar Sali

Silivrispor’un tesis ihtiyacı


Spor muhabirimiz Engin Akın, odama gelip de "Silivrispor İdari Menajerli Özgür Kurt, ziyarete gelecek, görüşüp teşekkür etmek istiyor” deyince biraz afalladığımı itiraf etmeliyim. Ne yaptım ki teşekkürlük diye düşünmedim değil; siyasete nasıl kaptırdıysam kendimi… Gazete olarak demek ki bir şeyler yapmışız ama… Düşününce Hürhaber ve Engin Akın olarak ne kadar çok şey yaptığımızı toparladım aklımda. Silivrisporsuz bir Silivri gündemi düşünülemez.
Spor ve siyasetin ne kadar birbiriyle iç içe geçtiğini anımsayınca aslında bu köşede de bugün aktarmayı düşündüklerimin yer alma vaktinin çoktan gelip hatta geçtiğini fark ettim…
Silivrispor’un 3 Lig başarısı malum. Sporcuların başarısı sahada ölçülür. Spor kısmı tamam da sosyal ve siyaset; hizmet yarışı açısından eksiklikler var. Özgür Kurt ile Silivrispor’un, Silivri’de gençlerin durumu hakkında sohbet edince yapılması gereken ne kadar çok ve acil iş olduğu konusunda hemfikir olduk.
Silivri’nin göğsünü 3 Lig’te kabartan sporcuların bir otelde konaklamak zorunda olması örneğin… Silivrispor’a Silivri Belediyesi’nin tahsis edeceği yeri mutlaka vardır. Bu yer üzerinde güzel bir tesisin yükselmesine vesile olma hayrını işleyecek işadamlarımız da çok şükür bulunur. Neyi bekliyoruz peki?
Bu dönem AK Parti Meclis Üyesi seçilen Mustafa Saral’ın sporu ve Silivrispor’u ne kadar çok sevdiğini, duyarlılıkla yaklaştığını anlattı Kurt… Kulübün halı hazırdaki başkanı İhsan Atun ile Belediye başkanı arasında su sızmıyor. Kaldı ki sızsa ne olacak? Silivri gençliğine spor alanları, ilçemizin adını başarıyla duyuran kulübe destek olmamız şart.
Kulüplerimizde başka yerlerden transfer ettiğimiz sporcular yerine kendi gençlerimiz oynasın!
Kötü alışkanlıkların pençesinde hayatlarının baharında evlatlarımız ellerimizden kayıp gitmesin!
Silivrispor tüm bunlara çok güzel bir temel ve vesile aslında imza attığı başarısıyla… Haziran’da da kongreleri var… Güçlü bir yönetim ile yollarına yeni başarılarla devam etme sorumluluğunu iliklerine kadar hissetmeleri, hissettirmeleri dileğiyle…
Toplumun genelinde var olan "Sporcunun vücudu gelişir aklı değil” önyargısına sporla yetişen biri olarak kapıldığımı hissetmekten utandım; itiraf etmeliyim. Özgür Kurt, Silivrispor ve ilçe sporumuz için değerli fikirleriyle güzel bir şans; değerlendirin lütfen!
Silivri’nin geleceğine sözde değil, özde değer verenler spora aynı samimiyetle destek sunmalılar. Spora sunduklarını sandıkları destek belli kişilere gidiyorsa o noktada Silivri’ye yazık oluyor demektir… Buna da dikkat edilmesinde yarar var!

AK PARTİ’DE YÜRÜTME REVİZYONU
Ak Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral, yürütme kurulunda parti içinde ufak çaplı sarsıntılara yol açan bir revizyon gerçekleştirdi. Yavuz Bayram’ın yerine Aslan Elmas, Hakkı Dener’in yerine İslam İbracık ve Esma Zorer’in yerine Ayla Soydaş’ın yürütmede görevlendirildiği öğrenildi. Yönetimde kısmı sıkıntılar varlığını sürdürürken, mahalle başkanlıklarını yürüten isimler arasında İBB iştiraklerinde çalışanlar dışında sorunların baş gösterdiği konuşuluyor.
Tahir Sert ile yönetimin mali açıdan hesaplaşması da sancılı bir süreç izliyor. Mevcut yönetime bunlar ve bir çok başka sebepten, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasına kadar ömür biçiliyor. Siyaset bu; tahmin tutabilir, ıskalanabilir de bazı gerçekler…


YORUM YAP