Engin Akın

Silivrispor Profesyonel Olacak

Uzun bir zaman sonra kulüp ile ilgili bir yazı kaleme almak bir anlamda üzerimdeki tembelliği de atmak anlamına gelebilir. Geçmiş yıllardan beklentileri olanlar ise daha çok bekler aşırı eleştirel yazılarımı. Şimdi yeni bir sezonunun kapısını aralamak üzereyiz. Yanılmıyorsam geçtiğimiz sezon başı da şimdi yazacaklarıma benzer bir yazı yazmışlığım olabilir. Bugünkü konumun özü ise takımın bu sezon profesyonel lige merhaba diyeceğiyle alakalıdır.

Evet, kim ne derse desin bu takım bu sezon profesyonel ligin heyecanını tekrar yaşayacak. Başta Mustafa Saral olmak üzere Asbaşkan Mutlu Memiş ve Genel Kaptan Aşkın Koç ise bu başarının baş mimarları olacaktır. Sağda solda ise kulağıma gelen birkaç kelam var. Takımın iyi olmadığı ile alakalı. Bana göre birkaç eksiği haricinde yönetim, iyi bir takım kurdu. Bu eksiklikleri de ilerleyen günlerde tamamlayacağını çok iyi biliyorum. Bu hafta oynanacak olan Sultangazi hazırlık maçı ise yeni sezonun net olmasa da bir görüntüsünü verecektir gibime geliyor. Yine konuşulan bir konu ise teknik sorumlunun yetersizliği ile alakalı, olabilir. Mesut Tonta aşırı duygusal bir isimdir, bu tür söylemler bile onun psikolojisini etkiler kanaatindeyim. Hoca olmasının ardından kendisine destek verdiğimi açıklamıştım. Aynı desteğimi kendisine veriyorum lakin kendi eksikliklerini de görmesini isterim. Bugün dünyanın sayılı isimlerini transfer eden büyük kulüplerde bile yeterli olamayan hocalar gönderiliyor. Son birkaç gündür yapılan hazırlık maçlarında sahada oyuncuların dizilişi ile ilgili bir problem göze çarpıyor. Yine yapılan hazırlık maçlarında bir koordinasyon eksikliği ve kimin ne yaptığını anlamakta ben zorlanıyorsam anlayın işte.

Başta da belirttim ya bu takım bu sezon profesyonel lige çıkacak diye, evet öyle de böyle de çıkacak. Bu zevki yaşayacağız hep birlikte. Fakat bu zevki Tonta yaşayabilir mi bilmiyorum! Bana göre Mesut hocam çok sır dolu bir isim oldu hoca olduğundan beri. Fakat bu sırlarını ise olmadık yerlerde olmadık kişilerle paylaşıyor. Bir başka deyişle anlattıkları birbirini tutmuyor, daha bir başka deyişle ise anlatma sırrını dostuna dostunun da dostu vardır bilemezsin. Anlayan anlamıştır sanırım. Hazırlık maçları lig için ölçü değildir diye bir laf vardır ya, işte ben buna en çok gülenlerdenim. Eğer ölçü değil ise neden oynuyor da sakat veriyorsunuz? Benim için yapılan bu hazırlık maçları lig için bir ölçüdür. Kasımpaşa maçı ile Tepecik maçlarını izleyenler ne demek istediğimi anlarlar bu saatten sonra, Tepecik maçında öyle dışarda söylendiği gibi bize karşı yedek takımını çıkardı falan değil. Hem çıkarsa ne olacak ki adamlar 2. Ligde ya.

Haberin devamı 15.09.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP