Sevginar Sali

Silivri Vali gördü de…

Vizyontele'nin en meşhur repliğini anımsarsınız, “Zeki Müren de bizi görecek mi?” şeklinde olan… Evet biz Silivri olarak ara ara valilerimizi görüyorduk. İstanbul'un 39 ilçesini ziyaret rutininde Silivri'ye de pek tabi geldiler. Genelde kaymakamlıkta kapalı kapılar ardında korumaların gölgesinde gerçekleştirilen ziyaretlerdı.
Son olarak Pazar gününün erken saatlerinde, Silivrililer hafta sonu mahmurluğunun tadını çıkarırken Kaymakam Tolga Toğan ve Başkan Yılmaz'ın eşliğinde Yerlikaya'nın Silivri'nin altını üstüne getirişi kabul edelim ki Valilik nazarımızda çok farklı bir deneyim oldu... Hem ilçemiz hem de sakinleri adına.
Yerlikaya'nın bizzat gelişi ile şekli de önemli ama Valilik yetkisi ve sorumluluğunda yatırımların Silivri'de gerçekleştirilmesi, kronik sorunların çözümü bambaşka bir açılım.

"SİLİVRİ BELEDİYESİ BORÇSUZ OLDUĞU İÇİN YATIRIM ALIYOR"
Haziran Ayında İstanbul Valiliği ve Silivri Belediyesi işbirliğinde yapımına başlanan Mübadele Evi Projesi'nin temel atma töreninde İstanbul Vali Yardımcısı Levent Kılıç'ın söylediklerini hatırlayalım…
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtip “Sayın belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Kendisi valiliğin kapılarının kendilerine açıldığını söyledi ancak ben şunu belirtmek istiyorum ki, kapı çalınırsa açılır. Belediye Başkanımız ve Kaymakam Bey uyum içinde projeler geliştiriyorlar ve projelerinin de peşinde koşuyorlar. Valiliğimiz bünyesindeki Proje İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı kapsamında Silivri'ye birçok yatırım yaptık. Bu yapımlar neden gerçekleşiyor? Silivri Belediyemiz borçsuz belediyelerden bir tanesi. Biz Valilik olarak belediyelerin aldığı emlak vergilerinden pay alıyoruz. Bir yerde belediyelerin kendi paralarını kendilerine veriyoruz. Silivri Belediyesi'nin de borcu olmadığı için yapılan başvurulara da hayır deme şansımız yok” dedi.
Hala birileri “Silivri Belediyesi kendi kaynakları ile ne iş yaptı?” diye sorabiliyor eğer görmek, bilmek gibi bir niyetleri varsa onlara da yardımcı olmuş olalım…
Eğer gerçek manada bir ‘şans' olgusundan söz edecek olursak, Silivri'nin bu dönem aldığı yatırımlar ve hizmetlerin ilçemiz adına bu değerlendirmeye tam olarak uyduğunu söyleyebiliriz.
Silivri sokaklarının tozunu dumana katan Belediye Başkanından sonra Valisini de görmedik diyemeyiz.
Fatih Mahallesi yatırımlarının bu dönem bir de ikinci bir millet bahçesi yatırımı ile taçlandığını görürsek sanmam ki kolay kolay unutalım Yılmaz-Yerlikaya ikilisini…
Vatandaşın hafızasının zayıflığı yerine oraya ismini kazımayı hedef seçenler devletimizde var olsun!

KENDİ ÖNÜNDEN ÇEKİL
Başına ne gelirse gelsin, sorumlusu sensin. Başkaları sana bir şey yapmıyor. Sen böyle olmasını istedin, öyle oldu. Biri seni sömürüyor çünkü sen sömürülmek istiyorsun. Biri seni hapse atmıştır çünkü sen hapse girmek istedin. İnsanlar sana bir şey yapmadı: onu isteyen sensin. O yüzden kendi önünden çekil!”
*Alıntı

YORUM YAP