Sevginar Sali

Silivri siyasetinde rotasyon dönemi

Silivri siyaseti, İYİ Parti'nin kongre hareketliliğinden sonra kendini nadasa aldı adeta. Kulisleri görünürde sessizlik kaplarken, yeni durum analizleri sessiz ve derinden gerçekleştiriliyor.
Devir teslimi üzerinden de birtakım fırtınalar kopartılmaya çalışıldı da kötü niyet aramaya gerek yok sanki. Deneyimsizlik mi? E o kadar olsun daha ilk günlük Başkanlıkta. İletişim kopukluğu deyip de meseleyi uzatmaya gerek görmüyorum açıkçası. Refik Bek'i bilen bilir, devir teslim yüzleşmesinden kaçınacak bir yapısı yok. En ağır eleştirileri sırtlamış bir siyasetçi olarak, sergilediği olgunlukla kitap yazsa hakkıdır.
Gökhan Ceylan'ın yürüyecek daha çok yolu, edineceği tecrübe var mı? Buna kimsenin itirazı yoktur sanıyorum.
Bırakalım da İYİ'ler yeni durumlarına önce bir kendileri adapte olsunlar. İşleri ziyadesiyle zor, süreci hepten içinden çıkılmaz hale getirmenin alemi de kimseye de bir faydası yok bu saatten sonra.
Siyasetin garip bir cilvesi var. Bazı seçimlerinizin tam tersi istikamette sonuçlar ile yüzleşmek durumunda bırakabiliyor sizi. Onun için bugün yapılan seçimden ziyade ‘yarın (muhtemel) karşı karşıya kalınacak güçlük karşısında ne kadar dayanaklı olunur'a odaklanmak gerek.
Dün değerli bir büyüğümüzle konuşuyoruz, gazetemizin 20. yılına dayandı konu, “Hep güzel ve mutlu anlarınız olsun” diye çok kıymetli bir temennide bulundu. Teşekkür edip daha ziyade karşılaşacağımız her türlü zorluğun üstesinden gelecek güçte olmayı önemsediğimi ifade ettim. Hayatta da, işte de, özel hayatta da, siyasette de; özetle hiçbir konuda sürekli, her şeyin yolunda seyrettiği bir akış mümkün değil. Dertlerin ölünce bittiği anane tespitleri ile yetişmiş bir nesil olarak hayat bize çok şey öğretti. Bazımız öğrendi, kimimiz başka yöntemler seçti.
Mevzuyu siyasi gelişmelere bağlayacağım kopmadım esas konumuzdan… Kontrolü zor rakip aday ya da imkansız genel gelişmeler yerine kendi güç potansiyelinizi, yapabileceklerinizi geliştirdiğiniz ölçüde hem daha rahat bir çalışma ortamı sağlarsınız hem de hedefe ulaşmakta daha etkin bir duruş yakalarsınız.
Başarınız her zaman sizi seven insanları mutlu edecek, sevmeyenleri de mutsuz kılacak. Bu kaide hayatınızın adaletini çok doğru bir noktaya taşıyacak.
İYİ Parti'de olup bitenle yeterince ilgilendiysek herkes kendi mahallesinde olup bitenlere başını çevirebilir.
***
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin Çarşamba akşamı katıldığı CNN TÜRK kanalındaki Tarafsız Bölge programına gönderdiği bir mesajla dahil oldu. Başkan Bey sunucu Ahmet Hakan'a göndermiş olduğu mesaj ile gerçek üreticilerin 20 dönüm şartıyla ilgili imar ve üretim mağduriyetini gündeme getirdi. Volkan Başkan “kent tarımı” vurgusunda bulunarak Silivri'nin üretim potansiyellerine de dikkat çekti. Yayında program konuklarından, sunucusuna, Bakan Bey'in takdiri ile Yılmaz'ın tarım konusunda yaptıklarının ülke gündeminde getirdiği ses yankılanırken, siyasi etkinliğine de bir kez daha ayna tutulmuş olduğunu belirtelim.
Sadece son haftada rakip parti kongresi, meclis performansı, ulusal medya çıkışları derken siyaset sahnesindeki yıldızları çaktırmadan yine topladı Volkan Yılmaz... Daha önemlisi bir kez daha Silivri iktidarının sınırlarını aşan muktedir olma durumunu ortaya koydu... Biliyorsunuz ki her iktidar muktedir olamaz. Ama Yılmaz bunu da aşmayı başardı...

YORUM YAP