Şahin Dirik

Silivri’nin sosyal medya trolleri

Sosyal medya trolleri yurdumuzun her yanında olduğu gibi elbette ilçemizde de mevcut. Ancak gelin görün ki son zamanlarda pek bir azıttılar. Sayıları arttı, kendilerini göstermeye, reklam etmeye pek bir meraklı hale geldiler. Gerçi çoğu zaman reklam olayım derken rezil oluyorlar ama işin orasını da çok kurcalamamak lazım. Eee ne de olsa reklamın iyisi kötüsü olmaz derler...

Peki, neler yapıyor bu troller? Bir kere karşıt, düşman oldukları, kin besledikleri bilumum siyasetçi, iş adamı vs aleyhine ne kadar paylaşım, haber, köşe yazısı varsa anında beğeniyorlar. Bu paylaşımları beğenmek için resmen facebook'ta pusuda bekliyorlar.

Beğendikten sonra ne yapıyorlar dersiniz? Doğru bildiniz, sınırlı bilgi birikimleriyle o karşı oldukları siyasetçi, iş adamı vs aleyhine yorum yapmaya çalışıyorlar. Sanki çok lazımmış gibi... Bir gurup insan Özcan Işıklar aleyhine beğeni ve yorumlar yağdırıyor, bir gurup insan Ümit Kalko aleyhine beğeni ve yorumlar yağdırıyor, kimisi bunu Metin Karakaş veya bir başkası aleyhine yapıyor vs vs... Ancak dikkat ederseniz kitlelerdeki insanlar hep aynı. Hep aynı 3-5 isim, hep aynı troller, aynı siyasetçi ve iş adamlarına saldırıp duruyorlar. Özcan düşmanları hep aynı 3-5 trol, Karakaş düşmanları hep aynı 3-5 trol. Umursanmayı umarak çırpınıp duruyorlar. Aslında onlara üzülüyorum biraz da... İlgiye öyle muhtaçlar ki...

Nefret ettikleri insanların yaptığı başarılı çalışmalara dahi objektif yaklaşarak takdir etmeseler de en azından bulaşmamaya çalışmaktan dahi aciz maalesef bu yerli trollerimiz. İsim isim yazmama gerek yok, sanırım çoğu kişi anlıyor Silivri'de her facebook paylaşımının altında türeyen bu trollerin aşağı yukarı kim olduklarını.

Yaptıkları yorumların ise ne denli içler acısı olduğunu anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır. İmla hataları ve anlatım bozuklukları havada uçuşuyor resmen... Tamam, hepimiz insanız hata yapabiliriz, ben de yapıyorum ancak anadilinle bir cümle yazarken 4-5 hata birden yapmak nedir ha güzel kardeşim? Bunu yapanların çoğu en az 30-40 senedir Türkçe konuşan, okuyan, yazan ancak hala daha bu hataları göz göre göre yapan koca koca adamlar... En basitinden "herkes" kelimesini "herkez" şeklinde yazanlar hala doğru yazanlardan daha fazla. Yapmayın, etmeyin...

Yorumların içerikleri ise daha da içler acısı. Allah sizi inandırsın laikliğin bir Mason oyunu olup Türkiye'ye dayatılmaya çalışıldığından tutun da Meral Akşener'in partisinin bir İlluminati projesi olduğunu iddia edenlere kadar en saçma ve absürt yorumları gördüm, okudum. Sanıyorum şimdi anlamışsınızdır artık neden bu vatandaşlara "trol" dediğimi.

Bu insanların temel sorunu bana kalırsa sevgisizlik ve umursanmamak. Sevgi görmeyen, değer verilmeyen, sevilip sayılmadan haybeye yaşayan insanların dünyaya geri yansıttıkları ya da en azından yansıtmaya çalıştıkları da elbette kendi hissettikleri olur. Ayna etkisidir bu. Ağızlarından köpükler saça saça nefret kusarlar. Ben esas onların ailelerine, yakınlarına acıyorum. Hadi kendileri kara cahil, yaptıkları yorumların, paylaşımların absürtlüğünden bihaberler. Ancak belki yakınları onlar adına amma utanıyordur kim bilir. Şahsen benim bir arkadaşımın babası falan Meral Akşener'in partisinin bir İlluminati projesi olduğunu iddia etseydi, ben o arkadaşımla sabahlara kadar dalga geçerdim…

Teşekkür; Bu güne değin çoğu zaman en ağır eleştirileri yaptığım, bazı konularda tabiri caizse resmen yerden yere vurduğum AK Parti'nin Silivri İlçe Teşkilatı'ndan şimdiye kadar bir kez olsun bir serzeniş, bir tersleme, bir gözdağı veyahut üstü kapalı bir tehdit almadım, duymadım.
Koskoca köşe yazısında bir satır bile yer kaplamayan cümleciklere sinirlenip ortalığı karıştıran başka oluşumlara benzemiyor AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı.
Genelde iktidar olmanın getirdiği ağırlığın bilincinde hareket ediyor, mafyacılık oynayıp küçük hesaplar peşinde koşmaktansa yapmaları gereken işe yani siyasete odaklanıyorlar. İşte bu doğru teşkilatlanmanın belirtisidir bence. En azından AK Parti'nin yerel temsilcilerinin basına, gazeteciliğe hak ettiği asgari saygıyı çok görmedikleri için teşekkür ederim.
Ben bir gazeteci, bir basın mensubu değilim. Kendi halinde bir köşe yazarıyım. Ancak AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı'nın yapılan her türlü eleştiriyi ağırbaşlılıkla karşılaması dikkatimi çekti ve kendi adıma teşekkür etmek istedim.

YORUM YAP