Sevginar Sali

Silivri için...

Silivri Belediyesinin Kasımdan sonra, Aralık meclisinde de öne çıkan gündem maddelerinden biri oldu binalarda asansör denetme yetkisinin meslek odasına verilmesine ilişkin belediyenin hayata geçirmeye çalıştığı düzenleme. Genelde AK Parti hükümetinin çıkışlarını beğenmediğinden yetkilerini kısıtlamaya çalıştığı Mimarlar ve Mühendisler Odasına bağlı olarak meslek odaları ile ilçemiz belediyesinin imzalamaya çalıştığı protokole AK Parti grubunun itirazı Allah'ın emri… Kutlu, bu itirazı dile getirmeye çalışırken teknik adam ve siyasetçi kimliği arasında kendi içinde bocalamıştır kuşkusuz. Yükselttiği itirazın haklılık payı zayıflığıyla hazırlanan yemek bir de kişisel kararsızlık tabağında servis edilince hepten ikna ediciliğini yitirdi. Teknik konuda bilmişlik taslamayacağım; çok komik olur. Ama Mimarlar ve Mühendisler Odası'na bağlı olarak meslek odasının bu konudaki işbirliği bir tercihten ziyade zorunluluk gibi görünüyor. Bir binanın mimar ve mühendisi yanı sıra asansör konusunda da yetkilisi belli olmalı. Teknik adamların meslek örgütü kimliği altında belediye ile işbirliğini de çok önemsiyorum. İletişim kanalları ne kadar açık olursa ortaya çıkan iş o denli halka faydalı olur. Belediye bir kenti yönetiyor olabilir ama teknik kadroların eserleri ve işlerine saygı samimiyeti kentin görüntüsünü, güvenirlik ve de vatandaşının yaşam konforunu belirliyor.
Dün Süheyl Bey'le konuyu değerlendirirken, “Kenti, orman kanunlarıyla yönetemeyiz” diye bir laf çıktı ağzımdan. Ama oranın bile kanunları, kuralları olduğunu idrak etmem uzun sürmedi. Her işi bilen ve yetkilendirilen kesimin sorumluluğuna verelim. Özel sektörde ne yazık ki henüz istenilen kalitede bir teknik hizmet gücümüz yok. Silivri'ye doğalgaz gelirken her ikinci dükkân doğalgazcı oldu. Ardından onlar cep telefoncu sonrasında emlakçı olarak karşımıza çıktı. İnsanların müteahhide dönüşme hızı beni korkutuyor şahsen.
Kutlu'nun siyasi itirazını anlıyorum, teknik adam kimliğine güveniyorum. Ve en önemlisi meclisimizin, başkanımız yönetiminde Silivri için en doğru kararı vermek için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum.
Dipnot: Haftalık, hatta aylık hayal kırıklığı kotamı doldurmuş vaziyetteyim. İyinin, doğrunun hâkim geleceği örneklerine şiddetle ihtiyaç konusunda yalnız olmadığımı düşünüyorum.  
***
Meclis gündemi hususunda bir noktaya daha değinmeden geçemeyeceğim. Muhalefetin önergelerini görünce umutlandım, üstteki satırları bu iyimserliğin etkisinde yazdığımı itiraf etmeliyim. Muhalefetten bağırıp, çağırmasını, şiddetli tartışmalarla iktidarı sıkıştırması beklenir ya hep… Nedense siyasetçilerin nezaket içinde fikirlerini savunamayacağı, eleştiri yerine hakaret etmeleri meziyetmiş gibi lanse edilir. Silivri'nin ihtiyaçlarına ve hizmet beklentilerine yönelik AK Parti grubunun önergelerle yansıttığı duyarlılığını takdir ettim. Siyaseti hizmet yarışı, muhalefeti iktidarın tamamlayıcısı olarak hissettiren bu yaklaşımlarını tebrik ederim.

İTO MOBİL ARACI YARIN SİLİVRİ'DE
Hüseyin Dertop'un girişimleri ve Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği'nin katkılarıyla İstanbul Ticaret Odası'nın Mobil Hizmet Aracı yarın saat 10.00'dan itibaren Adliye arkasında hizmet verecek. İlgilenenlere duyurulur. Faaliyet belgelerinizin süresi bittiyse veya bitmek üzereyse ayağınıza kadar gelen imkânı değerlendirin.

YORUM YAP