Sevginar Sali

Silivri EXPO...



Silivri Belediyesi’nin üç yıldır SİAD ile gerçekleştirdiği Kariyer Günleri bu sene Silivri Expo adı altında düzenlendi. Dün açılışı yapıldı, program üç gün boyunca Mega Saray’da sürecek. Sanayici ve işadamlarının kendi aralarında kaynaştığı etkinlikte işçi ve işveren buluşmaları esas tutuluyor. Bunun yanı sıra bölge yatırımcıları kendini gösterme ve taleplerini dile getirme, yaptıkları işi anlatma imkanı buluyor.
Rahmetli Kadir Baran’dan sonra işadamların asık yüzlü genel profiline çok uzak, insanları kırmamak için nezaket çerçevesinde işleri sürdürmeye koşulları zorlayan bir başkanı oldu SİAD’ın. İş dünyası bu kadar inceliği kaldırır mı endişesi sürerken, işlerin böyle de yürütülebileceğini gördük. Hayat öyle bir şey ki aynı anda biri veya bir kesimin istediğini yaparken, mutlaka başkalarının çıkarlarının tersine bir hareket içinde olduğunuzu hissettiriyorlar. Hakan Kocabaş bu sebepten çok zorlu bir iş yapıyor. Allah’tan yalnız değil. Biraz ihtiyar heyetini andıran havaları olsa da yönetim kurulu fırtınalarda kaptana gerekli desteği, ama öyle ama böyle sağlıyor. Her şeyin ucunda sağduyu belki tüm güçlüklerin üstesinden gelme konusunda son noktayı koyuyor.
Yerel ölçekli ‘zenginler kulübü’ müzün biraz daha dik durduğunu görmek fena olmazdı… Kendi içindeki eksiklikleri tamamladıklarında bu süreç de kendiliğinden gelişecek.
SİAD’ın oluşturduğu son etkinlikte belediye katkısından söz ederken Kariyer ve İstihdam Ofisi’nin emeklerini göz ardı edemeyiz. Belediyeyi klasik, kamu kurum hantallığı ve (Başkan Bey’in tabiriyle) ceberut yaklaşım ekseninden çıkartıp özel sektörün işleyişini kolaylaştıran özelliğinde hızla yol almasını sağlayanları tebrik etmek lazım.
Mega Saray, tüm özel günlerde olduğu gibi kent olarak ihtiyacımız ve açığımız olan toplantı salonunu fuar mekânına kadar geliştiren özelliğiyle alkışı hak ediyor. Son derece tertipli bir düzen ve güzel bir programdı. Vakti dar olmayanlar için yararlı zaman geçirebilecekleri bir ortam ve program olduğuna inanıyorum. Tamamına iştirak edememek, zamanla yarışmak zorunda kalmak da bizim eksikliğimiz olsun.
Silivri EXPO iki gün daha açık kalacak. Silivri’de bulunan firmalar ve sektörel gelişmeler hakkında bilgi alabileceğiniz, iş dünyası ile ilgili bakış açınızı zenginleştirebileceğiniz bir imkân.
Silivri’de pek çok kurum ve kuruluş var. Aralarındaki iletişimin sağlanması ve gelişmesi adına yapılması gerekenlerin de ne kadar çok olduğunun farkına vardım. Kendi eksikliklerini tamamlamadan açılım yapmak ne yazık ki zor. Gelişimlerini tamamlayamadığımız yönlerimizi dayanışma içinde aşmamız daha kolay ve sağlıklı olacaktır.
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ın, "Silivri’deki sanayi kuruluş sayısını 1000’e çıkartın (300’lerden) ihtiyacınız olan toplantı/fuar merkezini biz yapalım” sözünü gerçekçi bulamadık Adil Sirkecioğlu ile birlikte. Alkışlayan yatırımcılar konu hakkında son sözü söylemeye hevesli anlaşılan. Mevcut sanayinin korunması için tabir yerindeyse İBB yetkilileri karşısında sekiz takla atılırken, üç katı gelişim hedefi ütopyadan başka bir anlam ifade etmiyor maalesef.
Yerel iktidar mensuplarının uzun bir süredir Silivri’de canlı tuttuğu daimi Kültür Merkezi Projesi ihtiyaç olmaktan çoktan çıkmış zorunluluk halini almış. Sanayici ve işadamlarımız bu yatırımı başkasından beklemek yerine elbirliğiyle bir el atarsa hepimiz özlemini çektiğimiz imkana daha hızlı kavuşacağız emin olun.

YORUM YAP