Şahin Dirik

Silivri’de, yaz başka güzel...

Yaz harİka bir mevsim değil mi? Deniz, kum, güneş, tatil ve bolca dinlenme… Özellikle Silivri gibi yazlık belde olarak kabul edilen bir yerde yaşıyorsanız yaz size ayrı bir tatlı gelir. Bilenler bilir, yazın Silivri'nin nüfusu 2-3 katına çıkar. Sahili, plajları insanlar doldurur. Kış mevsimini dolayısıyla üzerimize çöreklenen ölü toprağı bir çırpıda atılıverir ve herkes bir şekilde eğlenmenin telaşına düşer. Evet, işte yazları böyledir Silivri. Ne yazık ki bu yılın yaz mevsiminin son günlerini yaşıyoruz ancak bu geçirdiğimiz güzel günleri hatırlayıp mutlu olmamıza engel değil. Haksız mıyım?

Son yıllarda yaz mevsimi Silivri'de ayrı bir güzel geçmeye başladı. Sebebi ise pek çok köy ve beldede düzenlenen rengârenk festivaller elbette! Kadıköy'ün Karpuz Festivali, Ortaköy'ün Börek Festivali ve elbette ilçemizin vazgeçilmez değerlerinden biri olan meşhur Yoğurt Festivali gibi bir sürü festival her yıl farklı farklı sanatçıların da katılımlarıyla şahane ortamlar yaratıyor ve ilçemize değer katıyor. Kimileri bu festivallerin “yapılmayan hizmetleri” unutturmak ve dikkatleri başka yöne çekmek, diğer bir deyişle göz doldurup “halkı uyutmak” adına yapılan gösteriler olduğunu düşünüyor ve ifade ediyorlar ancak ben bu düşünceye katılmıyorum. Festival dediğiniz şey bir nevi ilçenin tanıtımıdır, ekonomik hareketliliktir, festival hoştur güzeldir… Bu festivaller başlamadan önce kaçımız Kadıköy'ün karpuzunu, Değirmenköy'ün domatesini, Selimpaşa'nın topatan kavunu ve bamyasını biliyorduk sorarım size.

Evet, Selimpaşa'da bile festival yapılıyor. Artık CHP'nin kalelerinden biri haline gelmiş olan Silivri'de CHP'ye ekmek çıkarmayan tek belde olan Selimpaşa'de bile CHP'li Silivri Belediyesi festival düzenliyor! İşte bunun adı sosyal demokrat belediyeciliktir. Ayrımcılık yok, siz-biz yok. Eşit derecede verilen hizmet var sadece! Son yapılan referandumda dahi Silivri'nin “Evet” çıkaran tek beldesi olan Selimpaşa'ya Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve ekibinin sadakati baki anlaşılan. Vallahi ne yalan söyleyeyim, başkası olsa Selimpaşa'yı nasıl Büyükçekmece'ye “kakalarım” diye kafa patlatır dururdu…

Yarışmalar, ürün-mahsul tanıtımları, ücretsiz halk konserleri ve daha birçok aktivite ile Silivri'nin festivalleri gittikçe güzelleşiyor, ilçemize olan ilgi artıyor. Yalnız tek bir konuda küçük bir önerim olacak, halk konserlerinde Yonca Lodi, Tan Taşçı gibi isimler davet edileceğine, günümüzde daha revaçta olan ve ilçemizin üzerine daha yoğun ilgi çekebilecek sanatçılara öncelik verilmeli. Ne bileyim mesela Ayşe Hatun Önal, Edis, Aleyna Tilki, Atiye, Ece Seçkin gibi genç yetenekler davet edilebilir. Bu sadece küçük bir öneri…

Bilhassa son iki yıldır darbe, şehit ve saldırı haberleri sebebiyle baştan planlanıp sonradan iptal edilen festivaller halkı bunaltmış olacak ki bu yılki festivallere ilgi yoğundu.
Halk üzülmekten, yas tutmaktan yorulmuş, eğlenceye hasret kalmış anlaşılan. İnşallah bundan sonra da bol bol eğleneceğimiz, hiç hüzün yüzü görmeyeceğimiz günler geçiririz hep birlikte.

YORUM YAP