Şahin Dirik

Silivri’de bile oturmuyor!

Değerli okurlarım, takip ettiğiniz üzere Silivri'de yerel seçim yarışı heyecanlı geçiyor ve son bir haftaya girilirken anketlerde görüldüğü üzere Bora Balcıoğlu anketlere göre yarışı önde götürüyor ve ardaki farkı giderek açıyor. Farkın açılmasının sebepleri arasında Silivri halkının Balcıoğlu'na duyduğu sempatinin yanı sıra “İstanbul Büyükşehir ve Silivri Belediyesi artık bir olsun” refleksiyle hareket etmeleri de gösteriliyor. Balcıoğlu yine Ekrem İmamoğlu'nun kendisine verdiği büyük destekle de ön plana çıkıyor. İkili 2019'dan beri Balcıoğlu'nun İBB Meclis Üyeliği dolayısıyla yakın çalışma arkadaşı ve aralarında yüksek bir uyum bulunuyor.
Bunun haricinde Balcıoğlu oy toplamak için mitinglerinde ne yapıyor? Pek suya sabuna dokunmadan sakinlikle projelerini anlatıyor, belediyeciliğe dair vizyonunu ve iyi niyetini ortaya koyuyor ancak Volkan Yılmaz'a elle tutulur pek bir eleştiri getirmemeyi tercih ediyor, üstelik elinde bir dünya malzeme varken! Polemik siyasetinden pek beslenmiyor. Ona yaptığı en dişe dokunur eleştiri Yılmaz'ın “Yarım ağızla Atatürkçülük yaptığı” konusu. Buna sonuna kadar katılıyorum. Özellikle Özgür Özel'in Silivri mitinginde vurguladığı “Bora Balcıoğlu Atatürk'ün askeridir, öbürü Devlet Bahçeli'nin askeridir, Recep Tayyip Erdoğan'ın askeridir” söylemi daha ciddiye alınmalı! Bu devirde Atatürkçülük MHP'de yapılır mı? Sabah Atatürk'e küfürler eden fesli maymunun elini sıkıp akşamleyin Devlet Bahçeli ile kucaklaşan Erdoğan'ın başını çektiği Cumhur İttifakı'nın bir bileşeninin Atatürkçülüğü ne derece samimi olabilir soruyorum size? O ittifak ki en son domuz bağcı HÜDAPAR'ı bile işin içine kattı. Bunların Atatürkçülüğü ne derece samimi olabilir? O yüzden Balcıoğlu'nun belirttiği “Yarım ağızla Atatürkçülük yapıyorlar” söylemini son derece anlamlı buluyorum.
Balcıoğlu'nun bahsetmediği ama benim özellikle girmek istediğim bir konu daha var ki bence bu, Silivri'de belediye başkanlığı yapmakta olan biri için çok önemli bir eleştiri noktası. Değerli arkadaşlar, hâlihazırda Silivri Belediye Başkanı bulunan ve bu göreve bir dönem daha talip olan Volkan Yılmaz Silivri'de bile oturmuyor!
Kendisi İstanbul'un bir ucu olan Bahçeşehir'de ikamet ediyor ve her gün gidip geliyor. Yönetmeye talip olduğu ilçede yaşamaya tenezzül etmeyen adamdan belediye başkanı olur mu hiç? Adam belli ki burayı beğenmiyor, zahmet edip taşınmıyor, yaşamaya tenezzül etmiyor. Ama lafa gelince “En Silivrili benim, en yerli benim, en büyük başkan benim.” Yok öyle yağma. Silivri halkı gerçekleri bilecek! ‘Silivri'de bile oturmuyorsun, çok başkan olmak istiyorsan git, Bahçeşehir'den adaylığını koy' demezler mi adama! Yerel basındaki 2-3 borazan dışında Silivri'de kimse ithal başkana, taşıma başkana meraklı değildir inanın. Onların da ne için desteklediği herkesin malumu zaten. Volkan Bey inanın ki seçimi kaybettikten sonra Silivri'ye doğru düzgün uğramayacak bile.
Aslına bakarsanız Volkan Yılmaz'ın Silivri ile hiçbir alakası yok, sadece ikamet meselesi değil yani. Kendisi taa Nuh Dedem kadar eski dönemlerde Silivri'ye bağlı olan ancak çok uzun zamandır Büyükçekmece'ye bağlı bulunan Celaliye doğumludur. Zaten uzun zamandır orada da yaşamamaktadır, dediğim gibi Bahçeşehir'de oturmaktadır. Bunun dışında kendisine yapılan “Silivri'de yaşamıyor” eleştirilerini bir nebze olsun susturmak için sanırım ikametini Muratçeşme civarında bir yerdeki yazlığında gösteriyor. Bunun dışında Silivri'yle bir alakası yok. Silivri'yle ne kadar alakasız bir insan olduğunu idrak edebilmeniz açısından sizlere bir soru yönelteyim. Bundan beş yıl önce Volkan Yılmaz ile Bora Balcıoğlu'nu sokakta, Silivri çarşısında yürütseniz hangisini kaç kişi tanıyıp selam verirdi, dürüstçe cevaplayın. Hadi beş yıl önce Balcıoğlu başkan yardımcısı olduğu için tanınırlığı yüksekti, on beş sene önce diyelim o zaman? Gördüğünüz gibi sonuç değişmiyor. Her olasılıkta elimizde ithal bir başkan kalıyor…

  1. Nursemin Nursemin

    Tebrikler nihayet biri çıkıp Silivri'de oturmadığını dile getirdi!

YORUM YAP