XXXXX

Silivri Belediyesinden Önemli Atılım


Silivri Belediyesi, Belediye iştiraki Silkent A.Ş. ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi arasında tarımsal araştırmalar konusunda işbirliği protokolü imzalandı.
Bu işbirliği çerçevesinde Silivri Belediyesi mülkiyetinde bulunan tarlalarda belediye ve ya belediyenin iştiraki tarafından tarımsal üretim yapılacak, üniversite tarafından araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütülecek. Bu çalışmalar esnasında gerekli araç, gereç, malzeme, hammadde, ilaç, fide, tohum vs. belediye ve ya iştiraki tarafından temin edilecek. Laboratuar ve analiz çalışmaları belediye ve ya iştiraki tarafından finanse edilecek.
Üniversite ise tarımsal araştırmalarla ilgili uzman hocaların koordine edeceği çalışma grupları oluşturacak.
Çalışma grupları Silivri’nin tarımsal potansiyelleri, tarım sektörünün sorunları, olası çözüm yolları, tarım sektöründe verimliliğin arttırılması ve maliyetlerin azaltılması gibi tarım sektöründe mevcut durumu ve potansiyelleri ortaya koyacak, sektörün ve çiftçinin rekabet gücünü arttıracak çalışmalar yapacak. Bu çalışmalar sonucunda gerek görüldüğü taktirde projeler hazırlanacak ve ulusal ile uluslar arası fonlardan yararlanmak için başvurular yapılabilecek.
Silivri Belediyesi’nin teknik tarım projelerinin temeline oturtulacak bu işbirliği anlaşmasına ilçemizin alan ile ilgili iç dinamitleri de dahil edilmeli; Ziraat Odası, Önder Çiftçi, muhtarlar gibi. Belediyenin geliştirdiği projelerin halk tarafından özümsenmesine yönelik çalışmalara ihtiyaç gözlemlenmekte. Üretilen projeler ne kadar iyi olursa olsun, halk tarafından özümsenmediği, benimsenmediği sürece havada kalır. İhtiyaçların doğru belirlendiği noktalarda geliştirilen çözüm yöntemleri pratiğe indirgenirken, vatandaşa, hedefteki kesime iyi anlatılmalı.
Ben bu işbirliğini ne yalan söyleyeyim Gıda Bankacılığı’ndan daha çok önemsedim. İhtiyaç sahiplerine tabi ki yardım yapılsın ama insanların, toplumumuzun üretime teşvikine çok daha büyük ihtiyaç var. Gerek ilçe ekonomisi gerekse ulusal düzeyde tarım üretimi konusunda oluşan açığı bir an önce kapatmalıyız. Bunu da yerelden, küçük ölçekli çalışmalardan başlayarak daha sağlıklı yapabiliriz.

FENER’DE ALTIN
BAYRAK TÖRENİ
Fener Köy’de bugün İstanbul Valisi Muammer Güler’in katılımıyla Mera Islah ve Amenajman Projesi Altın Bayrak ödül töreni saat 11.00’da gerçekleştirilecek. Bu arada alan İstanbul Üniversitesi’ne tahsis edilen bölge değil. Bu yönde endişeler dillendiriliyordu, konuya açıklık getirmiş olalım.

BEDELİ EN YÜKSEK
ÖĞRENME BİÇİMİ
Bir gün Napolyon düşman askerlerinden kaçarken, bir bakkal dükkânına
girmiş. Bakkala hemen kendisini saklamasını emretmiş.
Bakkal da Napolyon'u müsait bir yere saklayıp, bir süre sonra gelen
düşmanlara da;
- “Az evvel biri koşarak su tarafa kaçtı” diye savuşturmuş.
Nihayet biraz sonra Napolyon'un muhafızları yetişmişler. Bakkal
ömründe bir daha karşılaşamayacağı Napolyon'a sormuş:
- “Efendim, af buyurun ama merak ettim, ölümle bu denli burun buruna
gelmek nasıl bir duygu?"
Napolyon birden öfkelenmiş;
- “Sen kim oluyorsun da benimle böyle dalga geçercesine
konuşabiliyorsun?” diye bağırmış. Hemen askerlerine, adamcağızı kurşuna
dizmeleri için emretmiş. Askerler bakkalın gözünü bağlayıp karşısına
dizilmişler. Mermiler namlulara sürülmüş, artık "Ateş" emri verilecek.
Adamcağız içinden "Ah, ne yaptın sen? Şimdi ölüp gideceksin" diye
düşünürken, arkadan bir çift el uzanmış, gözündeki bağı açmış.
Karşısında Napolyon varmış:
- “İşte böyle bir duygu!”
YAŞAYARAK ÖĞRENMEK,
BEDELİ EN YÜKSEK
ÖĞRENME BİÇİMİDİR...

YORUM YAP