Sevginar Sali

Silivri Belediyesi Gökhan Kurtulmuş Huzurevi...

Cuma günü Gümüşyaka Anadolu Lisesinin güzel kalpli öğrencileri vesilesi ile yolum Çanta'da bulunan, Silivri Belediyesi bünyesinde sakinlerine hizmet veren Gökhan Kurtulmuş Huzurevine düştü. Kaderin garip cilvesi, yıllardır haberlerini yapar hiç yerinde gidip, görmek nasip olmamıştı. Denize bakan bir tepede, bahçe içinde bir huzurevi… Kapısından girdiğiniz gibi daha hayat koşturmasını ardınızda bıraktığınız izlenimi ve duygusu sizi ele geçiriyor. Huzurevinin sakinleriyle tek tek karşılaştıkça gözlerinde önceki hayatlarının izlerini ararken yakalıyorsunuz kendinizi… Aslında o mesele de biraz karışık onların geçmişlerini mi, kendi geleceğinize dair işaret mi aradığınızı itiraf etmek çok güç bir durum. İlk defa gittiğiniz bir yere alışmanın süreci burada ışık hızıyla geçiyor. Belki ortamda zamanın en hızlı aktığı nokta da tam burası… “Merhaba” dediğiniz gibi gelişinizden son derece memnun olan insanların “Hoş geldiniz”i tanışma durumunuzu anında samimiyet derecesine taşıyor.
Karşınızda sizden çok yaş almış ama aynı zamanda çocukluğu anımsatan bir dünya. Birine bakarken rahmetli dedem canlandı gözümde… Diğerinin elini öpen öğrencilerin yanaklarını okşamasında rahmetli babaannemi anımsadım… Kenarda köşede durup fark edilmeyi bekleyen amca da benim yaşlılığım olur muhtemelen…
Kurumun sorumlu müdürü Hatice Genç ile huzurevini dolaştık. Teklif etmese, talep etmezdim doğrusu. Birine misafirliğe gittiğinizde evi dolaşmak oldum olası tercih ettiğim bir şey değil. Başkalarının mahremiyet ve özel alanına müdahale gibi gelir. Bir taraftan da deli gibi merak ediyorum tabi… Pırıl pırıl bir ortam. Barınma yerine ihtiyaç duyanlar için güzel bir imkan.
Hatice hanım'ın masasında birkaç kitap… Huzurevi sakinlerine okuduklarını anlatıyor… Emekli bir öğretmen amca geldi odaya daha önceki tecrübelerinden sonra Silivri Belediyesi huzurevinde yaşadıkları memnuniyeti paylaştı laf arasında. Esas amacı yüksek sesle konuşan bir diğer sakinden rahatsızlığına çözüm arayışı : )
Eskişehir Belediyesinden, Silivri Belediyesinin işlettiği huzurevini incelemeye gelen heyet ve aynı çalışmayı kendi bölgelerinde yapma arzularına ilişkin notu paylaşmadan geçemeyeceğim. Demek ki Silivri Belediyesi de onlara örnek olacak işler yapıyor : )
Bir müfettişin incelemeden sonra paylaştığı görüşe aynen katılıyorum; “Diğer huzur evlerinde yaşlılar bir kenara çekilmiş ölümü bekliyor sizinkiler hayat dolu…” Muzaffer Amca söylediği şarkılar ve şiirlerle gençleri kendine hayran bıraktı. Dans konusundaki girişimciliğine hiç girmi-yorum : ) Onu dinlerken biri “Söyle” dese bir şarkı veya şiiri baştan sona ezbere okuyamayacağımın eksikliğini bir kez daha hissettim. Biz ne ara güzel şeyleri aklımızda tutmaktan vazgeçtik bilmiyorum ama onların beklentileri hala var.
Huzurevi reklamı yapmak niyetinde değilim. Allah herkese kendi kurduğu yuvada son günlerini yaşamayı nasip etsin ama böyle bir imkanı olmayanlar için Silivri'de var olan olanağın hakkını verelim istiyorum.
Hani Başkan Işıklar ara ara hedefi oluyor ya reklam yaptığı hususunda eleştirilere… Cuma günü gittiğim ve şahit olduğum ortamın reklamı olmaz örneğin ama yapılan çok önemli bir çalışma ve ciddi bir iş. Bu huzurevi hakkında duyduklarımız ve aklımızda kalanlar hiç de gerçeğine yakışan şeyler değil, aslına bakarsanız burada verilen hizmete haksızlık.
Gençlerin mini konserini dinlerken, huzurevi sakinlerinden biri ayakta izleyen müdüre hanım Hatice Genç'e döndü, yorulmasın diye, oturması için yer vermeye çalışıyor… Öğrencilerin getirdiği çiçekleri alan huzurevi sakinlerinin çoğu sahip oldukları güzelliği müdüre hanımla paylaştı…
Giderken aklım karışıktı, dönüşte darmadağın… Bu imkana vesile olan başta Gökhan Kurtulmuş Beyefendi, Silivri Belediyesi ve Başkan Özcan Işıklar'dan ve kurum çalışanlarından Allah razı olsun. Bu hizmeti devam ettirenlere Allah güç, kuvvet, kolaylıklar versin. Huzuru burada arayanlara da sağlık, esenlik ve mutluluk bahşetsin inşallah.

CUMHURİYET BİRLEŞTİRDİ
Çok nadir zamanlarda siyasi parti, iktidar ve muhalefet temsilcilerini aynı amaç için yan yana, bir arada görebiliyoruz. Cumhuriyet Yürüyüşündeki birliktelik çok hoşuma gitti. Özellikle AK Parti İlçe Başkanı ve MHP'yi kutlamak istiyorum. DP İlçe Başkanının duyarlılığı da her zaman olduğu gibi taktire şayan tabi... Türkiye'yi bir arada tutan en önemli harç Cumhuriyettir; unutmayalım, unutturmayalım...
İyi haftalar...

YORUM YAP