Sevginar Sali

Semih Ayeş

Çağdaş Eczacıların Birliği olarak A.Semih Güngör'ün Başkan adaylığında Yönetiminde Genel Sekreter Adayı olarak yer alan Semih Ayeş ile İstanbul Eczacı Odasının 24 Eylül Pazar günü Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilecek genel kurulu üzerine söyleşimizi dün takip ettiniz. Eczacıların mesleki seçimleri hakkında ahkam kesecek halim yok ama Semih Ayeş üzerine birkaç kelam etmesem içimde çok şey kalır… Bu dönem meclis üyeliğin hakkını sonuna kadar veren isimlerden biriydi. Siyaseti de, mesleğini de aynı kıstaslarda icra etme hassasiyetini azıcık merak edenler kolayca öğrenebilir. Saadet Gencoğlu'nun İstanbul düzeyinde mesleki başarısından sonra Ayeş'in de aynı niyet ve yönde ilerlemesinden her ikisinin adına çok mutlu oldum, gurur duydum. İstanbul'un 39 ilçesi arasında merkeze en uzak ilçelerden biri olup böyle önemli bir söz hakkına sahip olmak veya bu iddiaya soyunmak başlı başına önemli bir başarı. Meslekleri adına yapacaklarıyla ikisi adına da yetinemem; Silivri yönetimi ve siyasetinde mutlak suretle bulunmaları gerektiğine dair inancımı bu vesile ile paylaşmak istiyorum. Özcan Işıklar'ın ikinci döneminde yaptığı en doğru işlerdi Saadet Gencoğlu ve Semih Ayeş'i yerel yönetim sürecine ekibi olarak dahil etmek. Ne zaman adam seçme konusundaki yeteneğini sorgulayacak olsam bu iki örneği hatırlayıp yutkunuyorum : )
İstanbul Eczacı Odasının seçiminde bol şans Semih Ayeş ve de yerel yönetimler konusunda paylaştığınız kararınızın değişmesi dileğimle…

BU ANLAMLI SERGİDEN DESTEĞİNİZİ ESİRGEMEYİN!
Atölye Sanbulin üyeleri, Rabia Gürleyen'nin sanat yönetmeliğinde emek ve sevgilerini de katarak hazırladıkları eserleri sergide topladı. Karma Seramik Sergisi açılışı 20 Eylül 2017 (bugün), saat 12.30'da Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda gerçekleştirilecek. Sergiden elde edilecek gelir, Özel Eğitim Sınıflarında öğrenim gören ihtiyaç sahibi çocuklara bağışlanacak. Bu anlamlı sergiden desteğinizi esirgemeyin… Sergi, 20-22 Eylül 2017 tarihleri arasında açık kalacak.

NEDEN TARIM LİSESİ PANELİ BUGÜN
Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin eğitim-öğretim dönemine başlaması dolayısıyla bir program düzenlenecek. 20 Eylül Çarşamba bugün okulda saat 09.00'da başlayacak program, “Neden Tarım Lisesi?” Paneli ile devam edecek. Panele Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Milliyet Gazetesi Eğitim Editörü ve Köşe Yazarı Abbas Güçlü, İstanbul Eski İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ve Okul Müdürü Mualla Varlıoğlu, panelde konuşma yapacak.

GÜNÜN SÖZÜ
Ormanın en büyüğü: Fil
Ormanın en uzunu: Zürafa
Ormanın en kurnazı: Tilki
Ormanın en hızlısı: Çita
Bütün bu bahsedilen nitelikler arasında aslan var mı? Yok. Ama yine de aslan için ormanların KRALI denir. Peki neden?
Çünkü... Aslan cesurdur, korkusuzdur, zorluklar ne kadar çetin olursa olsun onlarla yüzleşmeye, önüne çıkan engeller ne kadar büyük veya kötü olursa olsun onları aşmaya her zaman hazırdır… Bir aslan kendinden emin bir şekilde yürür. Aslan her şeye cesaret edebilir ve asla korkmaz. Aslan durdurulamaz olduğuna inanır. O risk almayı sever. İstisnasız bütün hayvanların kendisine yemek olabileceğini düşünür.
Aslan en küçük fırsatın bile denemeye değer olduğunu düşünür ve hiçbir fırsatın elinden kayıp gitmesine müsaade etmez. Aslan karizmatiktir…
Yani sonuç olarak
-Aslandan öğreneceğimiz o şey nedir?
*En hızlı, en akıllı, en akıllı veya görkemli olmak zorunda değilsiniz.
*Hayallerinizi gerçekleştirmek ve güçlü olmak için genel kabul görmeniz gerekmez.
*Tüm ihtiyacınız olan *cesaret*, *korkusuzluk*, denemeye istekli olmak, mümkün olduğuna inanmak ve tabi ki kendinize inanmak ve her zaman şu sözü aklınızda tutmak:
Ya-pa-bi-li-rim..!
İçinizdeki aslanı ortaya çıkarmak için ne bekliyorsunuz?
• Preetak Kapoor

YORUM YAP