Engin Akın

Şampiyonluk hayal, Play-Off şaşırtmaz

İlk maç ilk heyecanı 6 ay sonra yaşadık. Öyle ki 42 derece sıcakta buharlaşarak yaşadık. Zorlu bir Urfa deplasmanını geride bıraktık, bu deplasmanda alınan 1-1'lik sonuç iyiydi ama galibiyeti kaçıran taraf Silivrispor oldu.

Dile kolay 6 ay futboldan uzak kalmanın verdiği açlıkla savaşa gider gibiydik. Karaköprü maçını saatlerce anlatabilir, yazabiliriz. Maça mükemmel başlandı ve daha ilk dakikalarda saldırmaya başladı Silivrispor.

Sağlı sollu ataklarla rakibi boğuldu ama son vuruşlar yetersizdi. 15 dakikada baskılı oyunun ardından orta saha düştü ve oyunun hâkimiyetini rakibe teslim ettik. İlk yarıda kalan 30 dakikayı yürekler ağızda seyrettik. Öyle baskılı geliyorlardı ki her an golün gelmesini bekler olmuştuk.

Nitekim de gol Silivri kalesinde görüldü. Bu 30 dakika içinde kalesinde devleşen bir Mert vardı. Adeta kalesine gole kapatmıştı. Sonra Kaptan Oğuz vardı sağ kanatta birbiri ardına gelen ataklara set oldu. Bülent ve Mehmet'in uyumluluğunu anlatmaya gerek yok ikisi de fazla buralara. Bülent ve Oğuz defansta ikinci baharlarını yaşıyorlar. Karaköprü maçında bu ikisini izlerken amatörde karşı karşıya oynadıkları zamanları hatırladım, aynı güce ve oyun zekâsına sahiplilikleri sürdürüyorlar.

Solda Enes uzun sakatlığının ardından kendini toparlamış gördüm. Eski hatırladığımız bindirmeleri yaptı, görevini yaptı anlayacağınız golünü de buldu ve ondan mutlusu da yoktur şimdilerde. Geri dönüşü muhteşem oldu.

Ömer Faruk Acı, bu isim için çok fazla methiye düzmeye gerek yok, hem o kendini biliyor, hem de biz onu çok iyi biliyoruz. Takım için büyük kazanım. Neler yaptı öyle rakibi delirtti ve oldukça sert tekmelere maruz kaldı. İlerleyen haftalarda özel seyircileri olacaktır takipte kalın.

İkinci yarı iki değişiklikle oyuna başladı Sertan hoca. İlk yarının son bölümlerindeki teslimiyetçi oyunun yerini üstün bir oyuna dönüştürdü. Orta sahada Ardahan ve önde Şeymus'u oyuna alınca tamamen değişti oyun. Aldık sazı elimize zaten hemen ikinci yarının başında da beraberlik golünü bulduk.

O kadar sıcak bir hava ve haddinden uzun çimler topu sürmekte zorluk çıkarıyordu. Hem sıcak hava ile mücadele, hem uzun çimler ve rakiple mücadele oldukça zordu. Her iki takım içinde bu durum sıkıntılı oldu. 75'ten sonra rakip oyunu tamamen kendi sahasında kabul etti. Baskı gole dönmedi. Karşı karşıya kaçan pozisyonlar verilmeyen penaltılar.

Her iki takımın da net birer penaltısı verilmedi. Mutlak gole giden Ömer Faruk Acı'nın düşürülmesinin ardından rakibe verilen kart güldürdü. Pozisyonu durdurmasa Acı golünü atardı.

Cankat ah be at o golü kurtar bizi. İdmanda olsa topu patlatırsın ya neyse iyi yoldasın böyle devam.

Karaköprü'nün son dakikalarda net bir penaltısı verilmedi. Belki de hakemin hatalarda da beraberliğe razı olması içindir bilinmez.

Sonuç olarak bu takım iş yapacaktır. Şampiyonluk hayal olur belki ama bir Play-Off şaşırtmaz.

YORUM YAP