XXXXX

Plan tartışması sürüyor!

Silivri merkez ve sahil ile ilgili 1/5000'lik planların tantanası daha bir süre devam eder. 12 Bin dönüm araziyi ilgilendiren çalışma ile ilgili en büyük tepki mevcut imar haklarının kaybedilmesi temeline dayanıyor. Kusurlar ve gözden kaçan konular pek ala var. Belli kişilere sağlanan imar rantları ile ilgili spekülasyonlar da eksik olmuyor. İstanbul'un 1/100 000'lik planı 10 yılda hazırlanmış. Silivri'nin 1/5000'lik planı ise 2 yılda. Tabi bu süreçte hayat devam ediyor. İlçe Belediyesi ruhsat veriyor. Plan yapmanın kolay bir şey olmadığına işaret edenler, "Kolay olsaydı herkes yapardı” diyor.
Merkezde kat düşüşü konusundaki sıkıntı var. Buna çözüm gerekiyor… Bu bölgede yapılaşmanın %95 oranında tamamlandığı %5'lik kısmının kaldığı gerçeğinden yola çıkarak, yeni yapılaşmalardan ziyade mevcut mülkiyet haklarının korunması ile ilgili endişelerin tepkilerde belirleyici olduğunu söylemek mümkün.
Taşkın alanlarında belirsizliğe de dikkat çekiliyor.
Deniz kenarındaki yapılarda fiziksel ömrü tamamlanan binalar tekrar yapılamayacak. 6 katlı bina yıkıldıktan sonra yerine 3 katlı yapılacak. Üç kattaki mal sahipleri mağdur edilecek. Bunun önlenmesi gerektiği ortada…
İmar transfer hakkı devreye girecek. Ancak bu yönteme başvurulması konusunda da mal sahiplerine yönelik bir teşvikin mutlaka yapılması gerektiğine işaret ediliyor.
Bugün AK Parti İlçe Başkanı bir kez daha konuyla ilgili basın toplantısı düzenliyor. Doğan beklentiler ve tepkilerin sonucunda ilk açıklamalarından farklı olarak ne söyleyecek göreceğiz…

IŞIKLAR, BAYAN KUAFÖRLERİYLE BULUŞUYOR
Dün Silivri Müftüsü ve imamlarla bir araya gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar bugün bayan kuaförleriyle buluşuyor. Silivri halkı ile kaynaşma durumuna hız kazandıran Belediye Başkanımız, konuyla ilgili çalışmalarını derinleştirerek sürdürme konusunda kararlı görünüyor.

ARTAN HIRSIZLIK OLAYLARI ENDİŞE VERİCİ
Silivri merkezde artış gösteren ev ve iş yeri hırsızlık olayları hakkında şikayet var. Anlatılan son derece endişe verici olaylar söz konusu. Hırsızlık bir yana genelde bağımlılık ile desteklenen söz konusu suçta can güvenliği ile ilgili korkularda artışa dikkat çekiliyor. Emniyet mutlaka gerekli tedbirleri alacaktır ama herkesin güvenliği ile ilgili tedbirleri elden bırakmaması ile ilgili hatırlatmada bulunalım.
•Hırsızlık olayından şüphelendiğinizde mutlaka emniyeti arayın.
•Kapı dürbününden bakmadan, kapınızı açmayın.
Öğrendiğim olayı yazmaya kalksam herkesi bir paranoya sarar diye çekindiğimden, nazikçe uyarmakla yetiniyorum.

YORUM YAP