Adil Sirkecioğlu

PARA DAĞITMAYA DEVAM


Her bakımdan sıcak günler yaşıyoruz. Yazın tam ortasına denk gelen ramazan ayının bitimiyle hareketli günler başladı. Genelde turizm patlaması ve cumhurbaşkanlığı seçimi, yerelde festival coşkusu insanların yığınsal hareketlerine neden oluyor. Kalabalıktan hoşlanmayanların bile katıldıkları kalabalıktan şikayetçi olduklarına şahit olmadım. Bilakis yorgunluğa rağmen mutlu ve enerjik olmaları, hayata daha çok sarılmaları imrenilecek bir durum. Onlar adına başkalarının şikayetçi olmaları ve eleştirmeleri komik ötesi olmaktan çıkıp, kedi beğenmediği (ulaşamadığı) ciğere mundar dermiş hedefine pike yapıyor. Acı ama çakılıp tuz buz oluyor, yine de ibret almıyorlar.

Silivri ramazan nedeniyle onüç aylık bir aradan sonra festivaline kavuştu. Bayramla birleşen festival süresince Silivri en yoğun günlerini yaşadı. Esnaf, katılımcılar, belediye ve bütün Silivri hayatından fazlasıyla memnundu desem abartmış olmam. Yeme içme ve eylence sektörü rekorları altüst etti. Önümüzdeki yıllarda hızla artacak yoğunluğu daha iyi organize edebilecek tedbirleri almak zorundayız. Festival alanının çok uzağındaki kaymakamlık önündeki trafik gece yarısı tıkanıyorsa gerisini siz hesap edin.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve meclis tatili nedeniyle fazlaca tartışılmayan bir festival atlatmış olacağız. Eylül ayında çok daha önemli konular olacağı için festival bütçesi ve sponsorlarını sorgulamak abes olacak. Yine de belli olmaz diyeyimde mahçup olmayayım. Lütfü Vardar’ın katılımı güzel bir jest, kutluyorum. Gerekli olgunluğa ulaştığımızın göstergesi kabul ediyor, devamını diliyorum. İlke kararımıza uymuyor diyerek hain kabul etme girişimlerini peşinen kınıyor ve ayıplıyorum. Örnek alınması gereken bir adım olarak kabul edilmesinde Silivri’nin büyük faydası var.

Yoğurt festivalinin reklam ve yararları tartışılmaz. Alanın yetersiz kalması önümüzdeki senelerde sıkıntı verecektir. Daha geniş bir alan bulma zorunda kalınırsa bir teklifim olacak. Gerekli izinler alınırsa Mimar Sinan Köprüsü üzerine kurulacak platformdan yapılacak kutlamalar daha fazla ses getireceği gibi, çevre boşluğu katılımcılara da rahatlık sağlayacaktır. Tarihe saygısızlık diye karşı çıkanlar, hisar üstündeki konserleri göz önüne getirip, düşünsünler. Teklif benden uygulama yetkililere kalmış.

Pazar günü Maltepe de yapılan miting, sonucu belli olan yarışın ispatı ve göstergesi oldu. Birileri hala cumhurbaşkanı tarifi yapmaya çalışırken, halk cumhurbaşkanını belirlemiş vaziyette. Maç bitti, hakemin düdüğü ( YSK ilanı ) bekleniyor. Bir hafta sonra cumhurbaşkanı tarifi yapanların; genel başkan, başbakan tariflerini acı bir tebessüm ile izleyeceğiz. Kendi konumlarının tarifini yapmaktan kaçınmayı görev kabul edenlerin memlekete ne faydaları olabilir? Ben önümüzdeki seçimlerin sadece cumhurbaşkanı seçmenin ötesinde, köklü değişimlere gebe olduğunu düşünüyor ve hayırlı sonuçlar vereceğine inanıyorum. Hiçbir siyasi başarısı olmayanlarparti içi demokrasiyi uygulamak zorunda kalacaklar yada yok olacaklar.

Bayram sonrası Perşembe –Cuma tatil edilmemesine rağmen, fırsattan istifade tatil yapanlar ve memleketlerine gidenlerin sayısı da çok fazlaydı. Karayolu, deniz, hava, tren gibi tüm toplu ulaşım araçları dolu olduğu gibi yollarda ilerlemenin imkanı kalmadı. Ne mutlu ki insanımız en ufak bir fırsatta tatil yapabilir duruma gelmiş. Ekonomiye katkı sağladığı kadar, ekonomik durumumuzun olumlu yönde gelişmesi olarakta görmek gerekiyor.

Her başarılı organizeden sonra bilinen ve akla ilk gelen eleştiri ‘’para dağıtmışlar’’ olur. Festival, miting, tatil organizeleri için bu kadar çok para dağıtılabiliyorsa ne mutlu bizlere. Türkiye olarak büyük bütçeler gerektiren bu tür maliyetleri karşılayabiliyorsak şikayet yerine memnuniyet belirtmemiz lazım. Konuyu uzatıp sıkıcı olmak istemiyorum, kısa kesiyorum ama para dağıtmaya devam diyorum. Para dağıtmayanlarda en kısa sürede para dağıtmayı öğrenebilirlerse vatandaş müteşekkir olacaktır. Belki o zaman iktidar şansıda yakalanabilir. Diğerlerinin iddiası ve suçlaması Erdoğan’ın bu günkü gücünün ve aldığı desteğin göstergesi. Bunu göremeyenler tarif ve suçlamalarla vakit kaybediyor, kaybettiriyorlar.

Maltepe mitingine katılmamış, festivalin yakınına bile sokulmamış, tatile çıkamamış birinin satırlarını okudunuz. Bu etkinliklerde bulunmamış olmak cumhurun başkanını seçmeme engel değil.

Genel Başkansız kalın, cumhurbaşkansız ve parasız kalmayın.


YORUM YAP