Sevginar Sali

Örnek ve öncü olmak!

Bir insan ya da yönetici herhangi bir hususta örnek veya öncü ise hakkını teslim etmek gerek. Her konuda olmasa bile başarılı olduğu alandaki hak sahibine mutlaka verilmeli. Bunu sadece bu dönem için değil her zaman geçerli olan kıstasın bu olması gerektiği düşüncesinden hareketle söylüyorum. Silivri Belediyesi geçen dönem tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda bir vizyon ortaya koydu. Belki yerelde yaygınlaştırılmasını yeterince sağlayamadı ya da o kadar sürede bu kadarı mümkün oldu. Ama şu bir gerçekti ki farklı bir vizyon ortaya kondu mu? Kondu. Uygulanabilirlik ve süreklilik açısından kaydedilen noksanlığı artık, ya da şu an için konuşmaya gerek yok.

Şimdi Belediyenin atıl duran arazilerinde tarımsal üretimin teşviki ve bunun ihtiyaç sahiplerine, çiftçiliğin desteklenmesine yönelik değerlendirilmesi hususunda bambaşka bir yaklaşım hakim. Daha gerçekçi, sahip olunan şartlara daha uygun... Yerli ve milli tohum teşviki de cabası. Öncü ve örnek olmanın ötesinde bir ilçe imkanı ile İBB'nin kaynakları kıyaslandığında oldukça kapsamlı bir farkı ortaya koyan emek ile uğraş ortaya çıkıyor. Bu da kesinlikle takdiri hak ediyor.

Ayrıca hariçten gazel okuyanlar (kendimi de dahil ediyorum) etse ne olur etmese ne?! Gerek ihtiyaç sahipleri, gerekçe üretilen ürünlerden faydalanan kesimlere gerekenler ulaştıktan sonra… Emeklerin karşılığı, teşekkür de takdir de adresini çoktan bulmuştur.

Kaldı ki siyaseti bir hizmet yarışı olarak tanımlayıp duran biz değil miyiz? Daha çok hizmeti yapan, siyaseten de daha çok kazanır… Volkan Yılmaz ise her zaman tarım faaliyetlerinin yanına ‘Vatan borcu ödeme' ibaresini eklemeyi ihmal etmemekte. Sadece tarım vizyonu değil, siyasetteki bakış açısı ve duruşundan başka bir şey bekleyen, daha çok bekler bu gidişle!

 

SİLİVRİSPOR KAZANACAĞINI KAZANMIŞ

Silivrispor kongre haberini okuyunca genel kurulda açık olarak her iki başkan adayının oylarını karşılıklı ve açık olarak birbirine kullanma jesti çok hoşuma gitti. Öncesinde özellikle Akgün Duru'nun mesajlarından biraz tedirgin olmuştum açıkçası. Kulüp yöneticileri özellikle üzerlerine çevrilen genç taraftarların gözlerinin farkında olarak sportmenlikten taviz vermemeleri hususundaki beklentileri karşılıksız bırakmamaları dilerim Silivrispor için güzel ve anlamlı bir başlangıç olsun. Hayatta para, yarışlarda puanlar kazanılır, kaybedilir. Ama bazı şeyler var ki ne kolay kazanılıyor, ne de kayıplarının yeri aynı şekilde doldurulabiliyor.

Taylan Güraslan'a emekleri için teşekkür ediyor, Akgün Duru ve yönetimine üstlendikleri hassas ve zorlu görevde bol şans ve başarılar diliyorum.

 

                                                                                                                                                                                                                                                               

YORUM YAP