Sevginar Sali

Nisan meclisi

Nisan meclisi değişik bir esintiyle geldi. Bir ay önce Ortaköy’deki arsa satışı ile ilgili kararının gerekçelerini net olarak izah edemeyen Işıklar gitti, süreci tüm açıklığıyla anlatıp destek isteyen bir Başkan geldi. İktidarın yapmaya çalıştığı şeyin anlamsızlığını çözmeye uğraş vermek yerine kafadan ret eden muhalefet bunun yerine yapıcı söylemler benimsemiş, Silivri çıkarları uğuruna işbirliği sinyalleri veren bir siluetle belirdi mecliste.
AK Parti’de de enteresan bir durum baş gösterdi bu aralar; İlçe Başkanı ne zaman Işıklar’la biraz iyi olsa meclis grubu arıza çıkarmanın yolunu arıyor sanki. AK Parti Meclis grubu ne zaman ‘savaş’ ilan etse İlçe Başkanından sürpriz bir takım siyasi partiler arası etik, nezaket adımları gündeme geliyor. Dengeyi sağlamaya yönelik bir yaklaşım mı bu? Yoksa öylesine bir iç ‘savaş’ ki; ‘düşman’la misilleme boyutuna varabiliyor psikolojik boyutu.
Dünkü mecliste yeniden ve tekrardan izlemek zorunda kaldığımız bir can sıkıcı mevzuya değinmek istiyorum; muhalefet, Işıklar’a Silkent’in bugünkü durumunu soruyor Başkan Bey kuruluşundan başladı anlatmaya nereye vardı haberinden okursunuz. Bu kadar maziye gitmeye ne gerek var? Hele aynı şeyleri tekrar tekrar ifade etmeye? Biri gelip bana "Nasılsın, işler nasıl” diye sorduğunda… Yanıt şöyle mi olmalı "Ben 1978 yılında doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Bulgaristan’da tamamladım. Üniversite eğitimi için Ankara’ya gittim…” falan da filan… Silkent’in kuruluş dönemi koşulları o zamanda önemli olabilir bugün konumu ne, durumu ne o soruluyor. Işıklar bunu hep yapıyor; Kafa karıştırmak, zihin bulandırmak için mi kendi aklı karışık olduğundan mı bilmiyorum? Kendince bir çakış yolu bulmuş ama kesinlikle sorunlara yönelik bir çözüm değil benimsediği yöntem. Bir yıllık zaman diliminde Silkent’in durumu muhalefet tarafından olmadıysa üç kez gündeme getirildi. Ve biz sürekli aynı şeyleri dinleyip, hiçbir şey anlamadan konuya ilişkin sorunlar çözüme kavuşmadan devam ediyor.
Sevgili Belediye Başkanımız kendinizi de bizi de yormayın; Allah aşkına net olun, sade bir şekilde gayenizi anlatın. İçinizdeki niyetten kuşkunuz mu var !? Çok güzel bir söz var diyor ki; ‘Sen elinden geleni yap, olmuyorsa da artık üzülme…’
Işıklar ya elinden geleni yaptığından emin değil, ya da kendine eziyet çektirmekten hoşlanıyor.
Meclisten önceki grup toplantısının hararet etkisiydi Pazartesi günü izlediğimiz meclis muhtemelen.

IŞIKLAR’DAN TANITIM VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 8 Nisan bugün saat 17.30’da Silivri Belediyesi Sergi ve Nikah Salonunda Kültür Sokağı ve Tiyatro Salonu Proje tanıtım toplantısını gerçekleştirecek. Tüm Silivri halkının davetli olduğu toplantıda Başkan Işıklar, geride bıraktığı bir yılın değerlendirmesinin yanı sıra bir de ikinci döneminde yapmayı hedeflediği çalışmaları anlatacak.

YORUM YAP