Sevginar Sali

Ne mutlu Silivri’ye...

Silivri Belediyesi ilk kentsel dönüşüm hamlesi için Saral İnşaat'la birlikte Varnalı Konutlarındaki hak sahiplerini sadece 70 Bin TL karşılığında 18 ayda yeni konut sahibi yapacak projenin startını verdi. Her ilk ve yeni oluşumda olduğu üzere sancılı bir sürecin ardından ince eleyip sık dokunarak bence en doğru neticeye varılmış oldu.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, projeyi hayata geçirmeye karar verirken ne seçimlerde böyle bir sözü vardı, ne de hareket ettiği iyi niyetinden sebep karşılaşacakları zorlukların farkındaydı.
Daha geçen günler CHP'de yapılan basın toplantısında muhalefet Kentsel Dönüşümün herhangi bir ilçe belediyesinin altından tek başına kalkabileceği bir iş olmadığını, mutlak suretle İBB gibi daha güçlü yapılardan destek alınması gerektiğini beyan etti. İnşallah ilerleyen zamanlarda ve yeni daha büyük projelerde o da olur.
Yılmaz'ın cesaret ve azmi, pes etmeme huyu bu projenin hayata geçeceğine olan inancımı tüm süreç boyunca ayakta tuttu. Ama başlanan işin bitiriliş tarihine Saral İnşaat ile anlaşmadan sonra eminim artık.
Saral İnşaat'ın Silivri açısından önemi ve konumu malum, bir şey söylemeye gerek yok. Bu projede de sosyal sorumluluk hissiyatı ve Başkan Yılmaz'a inandıkları için büyük ölçüde yer aldıklarını düşünüyorum. Tam olarak da kendilerine yakışanı yaptıkları için tebrik ve yeni konutlarına kavuşmak için büyük bir heyecanla bekleyen herkes adına teşekkür ederim.
“Bu işe girilmez” diyen çoğunluğa rağmen, tüm prosedür ve zorlukları aşa aşa sadece kendi dönemi adına değil, Silivri tarihi açısından da ilk Kentsel Dönüşüm hamlesini hayata geçirmek üzere projenin startını veren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı soruları çözme, mağdur vatandaşların sıkıntılarını giderme hususunda kamu sorumluluğunu kullandığı için, ayrıca hizmet noktasında bizlerden esirgemediği yerel yönetim cesareti ile alakalı da tebrik ediyorum.
Allah utandırmasın, hayırlısı ile hak sahiplerine, sağlıklı ve mutlu günlerde yeni konutlarının teslimatlarını da görmeyi nasip etsin!
(Varnalı Konutlar'ın hak sahiplerinden değilim, evlerin yerini bile bildiğimi söyleyemem, belki konumunu çıkartırım. Yani kimsenin aklına bir şey gelmesin. Sadece sürecin en başında konutların depreme dahi gerek kalmadan yıkılacak olma durumundan kaynaklı tehlike ve sakinlerinin can güvenliği endişelerini kamuoyuna aktarmış bulunmaktan, süreci takip etme sorumluluğundan kaynaklı düşüncelerimi özellikle belirtmek istedim…)
Velhasıl kelam “Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz…” diye boşuna dememiş atalarımız…
Volkan Yılmaz, sırtladığı önemli bir sorumluğu daha oluruna getirdi. Ayrıca Silivri'nin her bölgesinde hummalı çalışmalar, her mahallede sakinlerinin yüzünü güldüren yatırımlar. Belediye Başkanımızın takipleri kadar hayırseverlerin katkılarını da anmadan olmaz. Başkan Bey, Ekim meclisinde yeni bir sosyal yatırımın hayırsever desteği ile ilçemize kazandırılmasını müjdelemeye hazırlanıyor…
Başkan Bey, “Silivri'de hayat var” sloganının altını “Silivri'de çalışma var, yatırım var”lar ile destekleme kararlılığından hiçbir şey kaybetmiyor… Ne mutlu Silivri'ye…

KISSADAN HİSSE
Kral, emri altındakileri önemli bir görev için sınamak istemiş. Bunun için kralın etrafında birçok güçlü ve akıllı adam toplanmış. Kral onları, daha önce hiç görmedikleri kocaman bir kapının önüne getirmiş ve şöyle seslenmiş: “Siz çevremdeki akıllı ve güçlü insanlarsınız. Benim çözemediğim çok büyük bir problemim var. Bu problemi çözmenizi istiyorum. Burada krallığımdaki en büyük ve en ağır kapıyı görüyorsunuz. Hanginiz bu kapıyı açabilirsiniz?”
Saray mensuplarından bazıları “Açamayız.” der gibi başlarını sallamışlar.
Daha akıllı olan bazıları ise kapıya yanaşmışlar, onu yakından incelemeye başlamışlar. Ancak onlar da bu kapıyı açmaya güçlerinin yetmeyeceğini kabul etmişler.
Diğerleri ise “Akıllı insanlar kapıyı açamayacaklarını anladıklarına göre bizim bu kapıyı açma şansımız olamaz!” deyip hiç teşebbüste bulunmamışlar.
Sadece bir vezir kapının yanına giderek onu şöyle bir gözden geçirmiş, elleriyle yoklamış, açmak için çeşitli yolları denemiş ve en sonunda kapıya kuvvetle yüklendiğinde ağır kapı açılmış. Meğer kapı zaten tam kapalı değilmiş ve açmak için deneme isteği ve yüreklilikle davranma cesaretinden başka bir şey gerekmiyormuş. Kral vezire şöyle seslenmiş: “Sadece gördüğün ve işittiğine bağlı kalmadan, kendi gücünü devreye soktuğun ve denemeyi göze aldığın için saraydaki görevi sen alacaksın.”
*Alıntı

YORUM YAP