Sevginar Sali

Mücadeleye devam

Hayatımızın merkezine ondan korkmayı yerleştirip yaşamayı bırakmak yerine onunla hayatı sürdürmeyi öğrenelim dedik… İnatçı çıktı korona; illa “hayatınızın ortasında duracak ve bana göre vaziyet alacaksınız” diye ısrarlı.
Sağlık Bakanlığının her akşam açıkladığı verilerin doğruluğunu bilmem de eskiden İstanbul'da orada buradaki tanıdıklarımıza adını yan yana yazdıran virüs artık çok yakınımızdakilere bulaşmaya başladı.
Silivri eskisi gibi az riskli ilçelerden biri değil, İstanbul'da pozitif vakaların %40'nın bulunduğu il zaten… İstanbul'u adeta istila eden beladan Silivri ne kadar uzak durabilir, soyutlanabilir!?
Son durum, gayri resmi verilere göre, ilçemizde günlük 50 ile 60 tespit edilen yeni vaka ile kendini hissettiriyor zaten… Bunlar tespit edilenler en az bir bu kadar da tespit edilemeyeni koyun üzerine…
Yüksek sesle yeniden mesai saatleri dışında veya hafta sonu için dışarı çıkma yasakları tartışılıyor. Maske+Mesafe+Hijyen konusunda sınıfta kaldığımız da kendini aşikar ediyor.
Pozitif (kelime anlamı ile durum zıtlığına takılmayın) çıkan kişilerin bir kısmı hafif semptomlarla hastalığı atlatsa da ağır seyreden durumlar da var ne yazık ki. Can kayıpları bizde olmasa da Türkiye ve dünyadakiler yeterince acı.
2020 başımıza sardığı tüm belaları da giderken götürmeyi unutmaz inşallah!
Önümüzde birkaç ay daha ciddi riskli bir tablo görünse de enseyi karartmakla elimize geçecek bir şey yok. Mücadeleye, çalışmaya, ürütmeye, ne iş yapıyorsak her gün daha iyisini yapmak için uğraşmaya devam.
Sıkıldık, bunaldık ama hayat devam ettiğine göre onu önce iyileştirmek sonra da güzelleştirmek için sorumluluklarımız sürüyor.

BAŞKAN YILMAZ ANKARA'DA
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Pazar akşamı Ankara'ya hareket etti. Bugün de Türkiye Belediyeler Birliği'nin toplantısı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirilecek Sıfır Atık Proje toplantısının ardından dönmesi, Çarşamba günü görevinin başında olması bekleniyor.

SİAD'TAN ATATÜRK İÇİN MEVLİT
Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği 10 Kasım'da Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına Sanayi Sitesinde yapımı tamamlanan camide öğle namazına müteakip bir mevlit okutma hazırlığı içinde. Bununla ilgili ilerleyen günlerde bir açık davetleri de olacak. Şimdiden Allah kabul etsin.

YORUM YAP