Sevginar Sali

MHP'nin aday adayları

CHP ve AK Parti etrafında çoğunlukla odaklanan yerel seçim kulislerinde ittifakın gündemden kalkmasıyla MHP de son derece etkin şekilde dahil oldu. Geçmiş dönem milletvekili adaylarından Yasin Muratal, 2009 Belediye Başkan Adayı Afşin Düğencioğlu, Op.Dr. Ümit Beyatlı, Mesut Özdoğan, Mustafa Arkaz isimleri belediye başkan aday adaylığı konusunda değerlendirilirken geçmiş dönem Ülkü Ocakları Başkanlarından Nurullah Arıkanlı'nın adı da meclis üyesi aday adaylığı ile ilgili konuşuluyor. MHP yetkililerinin İl Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Türkyılmaz'ın belediye başkan aday adaylığına sıcak baktığı, tabanda Volkan Yılmaz'ın çıkışı ile ilgili ciddi beklentiler ve ilgiyi de MHP'deki yerel seçim haberlerine eklemeden geçmeyelim.
MHP kendi iç siyasi hesaplarını kazanmak üzere kurgularken AK Parti ve CHP'nin gözü de üzerlerinde olacak kuşkusuz… MHP'nin kritik, kilit konumunu tekrar tekrar anlatmaya gerek yok. Siyaset iddiası olanlar çok iyi bilir…
 
AK PARTİ'DE ADAYLIK BAŞVURULARI 5 KASIM'DA BAŞLIYOR
YSK'nın 2019 yerel seçimler tarihini Resmi Gazete'de yayımlamasının ardından yerel seçim hazırlıklarını sürdüren AK Parti de belediye başkan adaylarının başvurularını 5 Kasım'da almaya başlayacağını duyurdu. AK Parti, gelecek yıl 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim için belediye başkan adaylarının başvurularını 5 Kasım'da almaya başlayacak.
DEĞERLENDİRMELER YAPILIYOR
Yeni Şafak'ın haberine göre; AK Parti'de devam eden aday belirleme süreci kapsamında, vatandaşların, teşkilatın ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınıyor, mevcut belediye başkanlarının performansları değerlendiriliyor. Yürütülen çalışmalar çerçevesinde önce şehirlerin sorunları belirlenerek, kentin fotoğrafı çekiliyor. Aralarında eski belediye başkanlarının da olduğu 12 kişilik ekipte yer alanlar, kendi bölgelerinde tebdili kıyafet şehirleri gezerek, sokakların nabzını tutuyor.
Çıkan sonuçların ve yapılan anketlerden elde edilen verilerin, AK Parti içinde oluşturulacak komisyona bu ayın sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor.
Komisyonun değerlendirmesi sonucunda öne çıkan adayların isimleri, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.
PARTİ DIŞINDAN DA İSİMLERE TEKLİF GÖTÜRÜLECEK
Şimdiye kadar "hizmet belediyeciliği" anlayışını takip eden AK Parti tarafından, Erdoğan'ın talimatıyla Mart 2019 seçimleri için "gönül belediyeciliği" seferberliği başlatıldı.
"Gönül belediyeciliği" anlayışı kapsamında belirlenen kriterlere göre, belediye başkan adaylarının vatandaşta karşılığı olacak, adaylar para, insan, mekân, algı yönetimini bilecek, AK Parti'nin oy oranını artıracak potansiyele sahip olacak. Yapılan çalışmalarda öne çıkan isimlerde, istenen kriterlerin bulunmaması durumunda, AK Parti dışından kişilere de teklif götürülecek.”

YORUM YAP