Yıldırım İkinci

Merhaba Silivri!

Yeni yeni bir aya sonbaharın ortasına merhaba. Güz mevsimleri hüzün doludur. Sanırım yaprakların sararması tabiat ananın canlılığını yitirmesi soğukların habercisidir; bizi hüzünlendiren... Neyse size biraz güzel bir o kadar da tarih kokan Silivri'den merhabalar. Ne kadar hoş bir kelimedir “merhaba” karşındaki insana verdiğin hürmeti ifade eder. 54 yıl oldu güzel ilçemizin toprağına değeli. Hani burda eskilerin sözü vardır ki duymuşsunuzdur “Silivri'nin suyunu içen ayrılamaz” diye bu cümle cuk oturuyor.

Silivri'm Trakyamızın güzide bir ilçesi adeta her geçen zamanda hem tanınmışlıkta hem de yöremiz tanıtımı açısından büyümekte ve gelişme göstermekte.

Rahmetli babam Silivri'mize Mal Müdürü olarak hizmet vermiş bir yöneticiydi. Bunu neden yazdım Silivri'mizin kurtuluşu olan 1 Kasım'da zamanın Mal Müdürü ve PTT Müdürünün katkıları söylenmektedir. Hatta eskiden kutlama bayramlarında bir kız çocuğunu bayrağımıza sarılı zincirlerle bağlı meydanda temsili olarak Mal Müdürü ve PTT müdürünün yardımlarıyla zincirlerden kurtarılma ananevileri yaşatılırdı.

Çok da duygusal ve anlamlı olurdu. Yine yaklaştığımız bu zamanda o günleri anımsamak beni çok etkiledi.

Maalesef öyle bir zamanda yaşıyoruz ki manevi değerlerimizi unutur olduk. İnsan unsurlarıdır maddiyat ve maneviyat ancak her ikisine de orantılı yaklaşırsak yaşam daha anlam kazanır diye düşünüyorum.

Sait Girgin amcam nur içinde yatsın eşi Meliha öğretmenim bize ilkokul yıllarımızda emekleri anne şefkati ile yaklaşımı hala iliklerimdedir. Ona sarılmadan bana aşı yapamazlardı.

Yaşıma göre geri gittiğimde rahmetli Belediye Başkanı Sait Girgin'den bugüne kadar olan başkanlarımıza hizmetlerinden dolayı kendimce şükranlarımı sunmak isterim.

Geçen gün Kale Parkı ziyaret ettim. Çok güzel olmuş. Volkan Başkana hem bizzat, hem de yazılı olarak tebriklerimi sundum.

55 yaşındayım Silivrili olarak Orhan Gazi'nin Thedora ile evlilik töreninin burada olduğunu konulan kitabe sayesinde öğrenmiş bulundum ve gerçekten biraz utandım. Neden bunu ve benzer şeyleri bilmediğim için kendimi kınadım. Bunların görsel yazıya dönüştürülmesi ve yeni nesillere bilgi amaçlı sunulmasını takdir ettim.

Bizim atasözlerimiz ne kadar doğrudur bilirsiniz “İşleyen demir ışıldar” derler. Başkanımız Volkan Yılmaz da bu aktivasyonu görüyorum. Rabbim yolunu açık etsin. Silivri kendisi ve partisiyle ilçemizde bir ilk'i yaşadı. İnşallah daha da muvaffak olur. Silivri'mize geniş hizmetlerde bulunacağına ve bu çehrenin ilçemize artılar getireceğine inanıyorum.

Çünkü yerel yönetimlerde parti adına gelinmiş olsa bile mazbata sonrası her kesime orantılı hitap etmek bir başkanın temel görevi olmalı. Volkan Yılmaz'da bu potansiyel olacaktır çünkü omuzlara dokunmasını biliyor. Tabi ki bunlar benim şahsi görüşlerim kimseye riyakâr davranmak gibi bir niyetim yok, olamaz da. Gözlemim neyse onu aktarmak istedim. Çünkü temel gaye koltuk değil, iş sevdası olmalı bu herkes için geçerlidir.

Kıssadan hisse yazımda demek istediğim şu ki güzel bir Silivri'ye merhaba diyelim.

Dil akla geleni, gönül kalpten geçeni söylermiş her zaman biz gönülden konuşalım istedim.

Mutlu olmak içimizde olmalı diyor sevgiler sunuyorum. Sağlıcakla kalın dostlar.

YORUM YAP