Sevginar Sali

Melih Yıldız

Medya mensupları olarak, yerel seçim sürecinde aynı kişilerle yeri geliyor birden çok kez, kısa aralıklarla, söyleşilerde, basın toplantılarında bir araya gelerek kendilerini anlatmaları, halkı bilgilendirmeleri için sorular yöneltiyoruz.
İşte bu noktada kıymetli bir dostumdan biraz destek alarak epey süredir uzak kaldığı gazetecilik alanına dönüş yapmasını istedim. Hem bizim işe aşina, hem Silivri'ye ama bir yandan da siyaseti normal bir vatandaş olarak izleme olanağından yararlanarak merak ettiklerini bana aktarmasını rica ettim. Sağ olsun 4 sayfa soruyla kısa sürede geri dönüş yaptı. Oldukça sorumluluk sahibi bir vatandaş, gündem ve gelişmeleri de ilgiyle, objektif bir bakış açısıyla takibinden yola çıkarak hazırladığı kıymetli soruların hiç birini harcamak gelmedi içimden. Hepsini fişler halinde bir kırmızı kutuya koydum. Sizden gelen yeni ve ilginç sorular oldukça ekleme yapacağım. (Yaptığımız video kayıtlarına canlı soru alamadığımız için geçtiğimiz günler bir takipçimizin Semih Ayeş'in yerel yönetime kültür ve sanat etkinliklerinde yetersiz kaldığı ile ilgili eleştirisine yönelik sitemini de yeri gelmişken araya sıkıştırayım. “Sevginar hanım biz Silivri'de yaşayan ve sanat adına bir şeyler yapmaya çalışan küçük topluluk olarak hiçbir etkinliğimizde bugüne kadar Semih Bey'i göremedik. Eleştirmek yerine yapılmaya çalışılanlara katkı sunmayı deneseydi keşke. Bağlanabilsem bunu söylemek isterdim, çok üzüldüm” dedi.
Semih Bey'e bu vesile ile takipçimizin sözlerini iletmiş olalım.)
Dönelim mevzumuza…
Oluşturduğum ‘soru bankasını' seçim süresince 31 Mart 2024'te kadar adaylar ile görüşmelerimizde kabul etmeleri halinde kullanacağım.
Üç sorudan birinin yanıtlanması şartı vardı ama ilk denememiz biraz acemiliğimize geldi. CHP Belediye Başkan Aday Adayı Melih Yıldız ilk açtığı soruyu yanıtlayınca, çektiği diğer soruları da merak ederek okuduk. Kısa yanıtlar vermesi koşulu ile ortaya çıkan yanıtları aktarıyorum…
Silivri'de toplumsal beraberliği sağlamak ve devam ettirmek için neler yapacaksınız?
Melih Yıldız: Toplumsal beraberliği sağlamak için ekibimle birlikte, yol arkadaşlarımla, kadromuzla Silivri'yi tüm paydaşlarıyla birlikte yöneteceğiz. Hemşerilerimizle, yöre dernekleriyle birlikte kararlarımızı birlikte alacağız. Toplanıp tüm kişilerin sorunlarını, ihtiyaçlarını tartışarak bir istişare kurulu kurarak buradan çıkan fikirler doğrultusunda Silivri'de yapacağımız hizmetlere, yatırımlara yön vereceğiz. Silivri'yi tüm paydaşlarıyla birlikte yönetmek en büyük hedefimiz, en büyük vaadimiz. İnşallah Silivri'yi çok daha güzel günlere tüm hemşerilerimizle birlikte taşıyacağımız. Silivri'yi herkesin yaşamaktan keyif aldığı,“İyi ki Silivri'de yaşıyorum” dediği bir şehir haline getireceğiz.
Seçildiğiniz zaman ve başkanlık süreci bittiğinde halkın sizi nasıl anmalarını istersiniz?
Melih Yıldız: Hassasiyetle üzerinde durduğum bir mesele. Görevdeyken ve görev sürecim bittiğinde beni “gerçekten iyi bir belediye başkanıydı”,“dürüst bir belediye başkanıydı”,“Silivri'ye çok hizmetler yaptı” diye anmalarını isterim. Silivrili hemşerilerimizin hakkını helal ettiği bir Melih Yıldız olarak görev süremi tamamlamak en büyük hedefim. İnşallah seçilirim, görev süremi de tamamladığımda Silivri'nin sokaklarında göğsümü gere gere gezer, halkıyla tekrar bir arada olan, kahvehanelerde, çay bahçelerinde sohbet eden, esnafına gidip çayını, kahvesini rahatlıkla içilebilen, tekrar halkın içine karışan bir Melih Yıldız olarak ömrümü burada tamamlamak isterim.
• Çevre sorunları hakkında projeleriniz neler?
Melih Yıldız: Çevreyle alakalı duyarlılığımız geçmişte olduğu gibi, bugün de Belediye Başkanı olduğumuz zaman da devam edecek. Küresel dünyanın önümüzdeki süreçte yaşayacağı en önemli sorunlar çevreyle alakalı. Dolayısıyla çevreyle ilgili elimizden gelen gayreti, tedbiri almak en önemli görevlerimizden bir tanesi. Bu anlamında sadece Silivri Belediyesinin yapmış olduğu projeler yetersiz olabilir ve burada hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hem de hükümetle olan iş birliğimiz ile birçok projeyi hayata geçiririz.
***
Melih Yıldız, siyasi ve yerel yönetim bilgi ile tecrübesinin yanı sıra, her konuda tatmin edici açıklamalarda bulunma özelliğine sahip. Bununla beraber doğru iletişim kurmak ve nezaket becerileri ile fark yaratıyor. Ortaya koyduğu bir diğer kıymetli özellik ise söylediği sözlere güven duyabilmenizdir. Yapamayacağı bir şeyi asla söylemez, söylediyse bir şeyi yapacağından emin olabilirsiniz.
Velhasıl kelam belki bu dürüst ve ilkeli duruş iktidar, güç ve yetki ile henüz sınanmadı ama siyasette böyle kişilerin varlığı azalmasın, çoğalsın diye dua edelim, kıymet bilelim.

YORUM YAP