Sevginar Sali

Kutlu beklentileri sıfırladı!

Ve AK Parti İlçe Yönetimi resmileşti. Hayırlı, uğurlu olsun öncelikle…
Eğer gönlümdeki basın ve halkla ilişkiler sorumlusunun dediğine yüzde yüz, sorgusuz sualsiz inanacak olursak "Öneri ile alınan hiç kimse yok tamamen ilçe başkanım Sn. Rıfat Kutlu'nun teveccühü ile liste oluştu” bilgisini doğru kabul etmeliyiz… Bunu yaptığımızda ben şunu anlıyorum; Kutlu diyor ki: "Benden öncekiler ne yaptıysa ben de aynısını yapacağım…” Yani mucize beklemeyin : )
Demiral’ın yönetimi Kutlu’nun yeni yönetiminin iskeleti. Sonuçta ilçe başkanı istifa etti, yönetimi kongre ile seçilen isimlerden oluşuyor. Daha üzerinden bir yıl geçmeden komple bir değişiklik yapılsa dönemin il ve genel merkez yöneticilerinin canla başla savunduğu şeyi inkar anlamına gelir.
Yusuf Köroğlu listesinin kongrede aldığı oylar da yok sayılmamış…
Metin Karakaş’ın yakın ekibi, de yeniden yetkilendirildi…
Karakaş’ın oluşturduğu kozmopolit yönetime bakınca, meclis kadrosuyla ilgili hayallerini anımsadım… Artık bir işe yarayıp yaramadığını hiç öğrenme şansımız yok. Ama Kutlu, iradesini haksızlığa uğrayanların yeniden onurlandırılması yönünde kullanmış; orası aşikar…
Kutlu’nin ilçe başkanlığı beni çok heyecanlandırmıştı… Bu izlenime teşkilat tabanı da kapıldı sanıyorum. Ama üç haftalık yönetim oluşturma serüveni Kutlu’nun vaat ettiği bütün taze enerjiyi tükettii anlaşılan. O kendini rahat ifade eden, iletişime açık adam gitti yerine içine kapı, güvensiz bir kişiye bıraktı. Bir aydan kısa sürede bu duruma gelirsek, bir yılın sonunda olacaklar hakkındaki olumsuz öngörülere itiraz edecek takatim kalmıyor.
Anlaşılan o ki Kutlu, oluşturduğu yeni yönetimle İl Başkanlığının gönlünü yaptı, Karakaş'ın gönlünü aldı, muhaliflerin ağzına bir parmak bal çaldı... Ancak beklenti çıtasını düşürdü. "Sıfır beklenti sıfır hayal kırıklığı” bir yerde.
Karakaş veya Demiral’dan hatta Yusuf Köroğlu’dan daha kötü bir yönetim oluşturmadığı kesin… Ama şu da kesin her üçünün yaptığından daha fazla bir şey ortaya koymayı vaat etmiyor bize… Oysa ben CHP’ye alternatif/rakip bir yeni oluşum görmeyi hayal ediyordum…
Pazartesi günü AK Parti saflarında Rıfat Kutlu’yu göremeyince, henüz daha ilçe yönetimi de oluşmamıştı; ‘Eyvah bir grup sözcüsü vardı AK Parti’nin, iyi bir ilçe başkanı atayacağız diye ondan da oldular’ diye içimden geçirdim…
Adil Sirkecioğlu’na hak vermemek için kendimle mücadele veriyorum; AK Parti’nin ilçe başkanının meclis toplantısındaki başkanı Özcan Işıklar! Muhalefetin lideri, iktidarın emri altında! ‘Kutlu ne kadar ilçe başkanı kalacağı belli olmayan süreç için neden İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyeliğini yaksın?!’ diyor bir tarafım da…
Lider dediğiniz gözü kara olur, cesaret timsali kesilir gerekirse… Böyle ince hesaplarla, risksiz büyük zaferler elde edilmez… Kutlu, jeolojik mühendisi… Zemin etütleri yapıyor. Muhakkak mesleki deformasyon kendini hissettirmiştir. Siyasette de sağlam zemin arayışlarının etkisini görüyoruz zaten.
***
Pelin Ener; mevzusuna gelecek olursak… AK Parti ile yeni bir maceraya niyet edişi fiyasko ile sonuçlandı. Kutlu tarafından son anda listeden çıkartıldığı söyleniyor. Ener’in daha önce de ilçe kongresi öncesinde Dilek Demiral’ın kadın kolları başkanlığı teklifini önce kabul edip, ardından vazgeçtiği konuşuluyor. Ne Kutlu, Ener gibi bir transferi gerçekleştirecek kararlılığa sahipmiş ne de bu işe niyetlenen bayan siyasetçi düşündüğünü yapabilecek kadar cesur. MHP’den AK Parti’ye geçişin sancısız olacağını düşünmek hata tabi… Kutlu’nun böyle bir işe etrafındakilere danışmadan, onaylarını almadan kalkışması ayrı bir yanlış. AK Parti İlçe Başkanı, MHP’nin kalesine şutu attı ama gol yok! Ener ise son transfer mevzusuyla siyasi kariyerini rafa kaldırdı. Bizim gazetede attığımız başlığa atıfta bulunan bir okuyucu, "Ne sürpriz transferi daha önce DYP, MHP şimdi de AKP; gitmediği yer kaldı mı ki?! Fazla zıplayan fazla ciddiye alınmamalı…” deyince karşı çıkamadım.
Bir başka okuyucum, aynı zamanda bir AK Partili diyor ki; "Azıcık futboldan anlayan herkes bilir ki başarıyı, havalı transferler değil, oyuncular ve yöneticiler arası uyum getirir. Neticede futbol bir takım oyunu. Siyasette de durum buna benzemekle birlikte biraz farklılık gösterir. Siyasi partilerin ruhu vardır. Yönetici ve yönetimin partinin ruhuna, geleneğine uygun olması gerekir. Zira kan uyuşmazlığı taraflar arasında fazlasıyla yıpratıcı olabilir. Ben de böyle düşünüyorum…”
Yeni yönetim listesi için yorumu da çok ilginçti; "Yönetim listesine ben şans vermiyorum eskiye rağbet olsaydı bit pazarına Nur yağardı… Hayal kırıklığı…”
Ben biraz şans tanıyalım, inşallah Kutlu Başkan bizi şaşırtır diye dua ediyorum...

YORUM YAP