Sevginar Sali

Kurdun önüne atılan kuzu!

Yerel seçimler arifesinde siyasette yeni dönemin taşları da dizilmeye başladı. İlçe Başkanlıklarında meydana gelen değişiklikler derken adaylık hesapları, tasarı ve başvuruları da yavaş yavaş sahnede...
CHP'de kurultay düzenlemeleri sonrasında henüz adaylık değerlendirmelerine sıra gelmemişken, ilçede Başkanlık belirlemesi hasıl oldu, bugün yarın çözüme kavuşmuş olur. İlk etapta göreve soğuk bakan İbrahim Kömür'ün ikna olduğunu, dahası seçim kazanmaya dair motivasyonunu da tamamladığını söyleyebiliriz.
MHP, adaylık başvurularına dün itibariyle başladı. AK Parti'de ise süre Cuma günü sona eriyor. Silivri'de Cumhur İttifakı ile devam edileceğine dair güçlü öngörü ve sinyallere karşın AK Parti'den belediye başkan adaylık başvurusunu doğru bulmayanlar var. Ama ben pek onlara katılamıyorum, her iki parti de adaylık başvuru süreçlerini istisnasız açtıysa niyeti olan ortaya koyabilir. “Cumhur İttifakı kapsamında Volkan Bey'in devam edeceği Ankara'dan bildirilmişken, başka isimlerin adaylık başvurusu zarar verir” yorumları da var. Böyle bir açıklama, kamuoyuna yönelik yapılmadığına göre tartışmalı olmakla beraber, niyet ortaya koymak isteyen AK Parti ya da MHP'li isimlere bir kısıtlama getirmenin demokratik temayüllere uygun düşmeyeceği kanısındayım. Başka isimlerin başvurusu “Mevcut olan iyi yapamıyor”dan ziyade, “Ben daha iyisini yapabilirim” iddiasına dayandırılınca dizginlemek değil, teşvik etmek bile yararlı olur. Ben bir belediye başkanı olsam, benden daha iyisini yapabileceğini iddia edenlerin sözleri ve tasarılarını öğrenmek isterim. Kim bilir kafama yatarsa, işime yararsa, birlikte yol yürümekten de gocunmam. Bizde işler genelde tam tersi yönde ilerliyor. Kendi iktidarlarına tehdit görüp, tehlike küçükken yok etmek gibisinden…
Neyse MHP ve AK Parti'de belediye başkan aday adaylığına başvuran isimleri öğrenmeye hazır olalım. Volkan Yılmaz da bir dönem daha devam etmek arzusunu defaten ifade etti zaten, adaylık başvurusunu da dün yaptı.
CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim adaylarının belirlenmesine yönelik dikkat çeken bir açıklamaya imza attı PM toplantısı ve MYK seçiminin ardından… “Belediye başkan adaylarımızı belirlemede tek kriterimiz var; milletin gönlünde yer etmiş, seçildiği günden daha iyi durumda olanlar yeniden aday olacak. Eğer, yaptığı hizmet halkta teveccüh görmüyorsa durumları yeniden değerlendirilecek” dedi. Hiçbir belediye başkanını “değişim karşıtı” diye cezalandırma niyetleri olmadığını ifade eden Özel, “Hiçbir belediye başkanı da bize destek verdi diye hak etmediği göreve gelmeyecek” diye konuştu. Silivri'de bir süredir devam eden Kurultay hesaplaşmasına cevap olur belki!
CHP, MHP ve AK Parti'de durum böyleyken, birileri ısrarla SİBESO Başkanı Nuray Koçer'i Demokrat Parti'nin Belediye Başkan Adayı olarak gündeme getirmeye çalışıyor. 10 gün önce teklifi doğrulayan ve “Volkan Yılmaz Silivri Belediye Başkan Adayı olduğu sürece oyum kendisinindir. Birlikte oy kullandığımız sandıktan kendisine tek oy çıksa kendinden şüphe etsin benden etmesin. Bu konuda bu denli net ve kesinim.
Selimpaşa, Silivri'den ayrı bir ilçe olup, tekrar Belediye olduğu taktirde mahallemin belediye başkan adayıyım. Bu hususta da netim” diyen Koçer, dün arayarak “Adaylık teklifi sadece Demokrat Parti'den almadım. İnsanların beni bu göreve layık görmesi hoşuma da gitmiyor değil. Ancak bir kez daha net olarak şunu ifade ediyorum; en kıymetli varlığım oğlum Volkan Yılmaz'ın karşısında aday olsun, oyum Volkan Yılmaz'adır daha ne diyeyim” açıklamasını yaparken, Alibeyspor'a söz verdiği desteğin ödemesini gerçekleştirdiğini de ifade etti.

GÜNÜN SÖZÜ
"Bir sürünün üzerine atılacak kurt, onun sayısını düşünmez!"

*Büyük İskender

YORUM YAP