Engin Akın

Kulüpler Birliği gücünü kimden alıyor?

Her geçen gün birbiri ardına patlattıkları fiyaskolarla gündeme gelen Silivri Kulüplerini Destekleme Derneği’nin yeni uygulaması saç baş yolduruyor.

Neymiş efendim; Silivri Stadı’nda idman yapacak olan Silivri Kulüplerinin, İlçe Spor Müdürlüğünden önce derneğe dilekçe ile müracaat etmesi gerekiyormuş. Ya, Allah aşkına ilçede var olan bir resmi kurum varken sen kim oluyorsun?

Amacı ilçe kulüplerini desteklemek olan bir derneğin, ilçe kulüplerine yol gösterici olması gerekirken yeni sezonun açılmasına az bir zaman kala işi yokuşa sürmeye çalışmasının anlamı nedir?

Silivri Kulüplerini Destekleme Derneği’nin arkasındaki gücün amacı, kulüplere köstek olmaksa bunu gayet iyi başarıyor.

Önceki gün filmi geri alıp Silivri’deki sportif eksikleri dile getirmiş ve kesinlikle bir spor politikamızın olmayışından dem vurup ilgililere sitemde bulunmuştum.

Hala bir spor politikamızın olmayışı ve bunu hayata geçirecek olan kurumların işlememesi ile her geçen sezon daha geriye gidiyoruz. Süleyman Gencoğlu’nun geçmişte yaptığı açıklamalarına o dönem serzenişte bulunanlar şimdi sus-pus oldular.

Yapılan kongrelerin ardından beklentiler karşılanmadı. Amatörlerde yeni sezon hafta sonu SAL maçları ile başlıyor. Tüm kulüplerimize yeni sezonda başarılar dilerim. Dilerim ki tüm takımlar hedefledikleri yerde bitirsinler liglerini.

Bugünkü durumda Silivri’nin Kulüplerini Destekleme Derneği, İlçe Spor Müdürlüğü’ne soyunmuş. Vay be bu yetkiyi kim veriyor acaba sizlere?

Bir şeylerin değişebileceğini umarken işi yokuşa sürmenin anlamını anlatamamak vahim bir durum olsa gerek.

Bölgemizde hala oyuncularımızın sağlık sorunları varken, bölgemizin belgeli antrenörleri boşta kalmış, belgesizleri kulüp çalıştırırken sizin tek derdiniz idman saatlerini ayarlamak olmuş. Size kalmaz ve üstünüze vazife de değil bu iş…

Sportif faaliyetlerin temeli olan altyapılarda birçok hoca minik yürüklere malzemeleri para ile satarken neredesiniz? Bu malzeme satışları sadece futbolda değil Silivri’de yapılan diğer spor branşlarının altyapılarında da aynı durumdayken sizin uğraştıklarınıza dönüp bir bakmanızda fayda var.

Yine yeni sezon öncesi ilçe kulüplerinin idman yapacağı saatlerde saçma sapan bir veteran turnuva organize edip ilçenin tek resmi stadında bu maçları oynamanız ne kadar doğrudur?

Lige girmeye hazırlanan takımların hazırlığı mı önemli yoksa ununu elemiş, eleğini de çoktan asmış olan eski futbolcuların keyfi müsabakaları mı önemli? İlla ki veteranlar oynayacak, hafta içi oynasınlar ya da gidin Müjdat Gürsu Stadı’nda oynayın ki Silivri Kulüpleri lige iyi şekilde hazırlansınlar.

Bu işlerin bizdensin, bendensin demekle olmadığı da ortada değil mi? Geçen gün de yazmıştım, "Gençlere bir şort, tişört, yaşlılara bir soğutucu, bir aspirin veremiyorsak amaç ne o zaman?” demiştim. İş üretin, icraat üretin, ilçe kulüplerinin önünde ket olmayın.

Önceki günkü yazımda da "Tüm bunlar farklı amaçlara hizmet eden bir araç mı yoksa?” diye belirtmiştim yine belirtiyorum, Silivri Kulüplerini Destekleme Derneğinin bana göre amacının farklı güç odaklarına hizmet ettiğini öne sürmüştüm, evet başka amaçlara hizmet ediyorlar.

İki gündür saat 16.00 gibi Silivri Stadı’na gidiyorum. Silivrispor’un idmanını takip etmek için ve iki gündür eli boş dönüyorum.

Yine iki gündür idmanların sabah saat 11.00’da yapıldığını öğrenip kendi sporumu yapmış şekilde ofise dönüyorum.
Bizim bir idman programımız var mı? Varsa şayet bu program neden paylaşılmaz?

Neyse hafta sonu maçımız var, ben hala takıma güveniyorum ve üç puanının da bizim hanemize yazılacağından şüphem yok…

YORUM YAP