Adil Sirkecioğlu

KÜLTÜRLER BULUŞTU


Siyasetten uzak yoğun gündemli bir haftayı geride bıraktık. Dışa yansımamış olsa da siyasi çalışma ve çabaların sessiz ve derinden yol aldığını belirtmeliyim. Bazıları yeni hedef ve ufuklara yelken açarken, elindekilerinin kıymetini bilmeyenlerin hırçınlaştıklarına ve çirkefleştiklerine şahit oluyoruz. İyi de oluyor. Ayak oyunlarıyla mevki ve makam elde edenlerin gerçek yüzlerini tanımayanlarda tanımış olacaklar.Bu zaman süresince Silivri çok şey kaybetti ama toparlanacak inşallah. Sebep olanlar mahcubiyetlerini kamufle derdine düştüler.

Silivri Belediye Başkanı Işıklar partisi için çok faydalı olamasa da Silivri’de yaşamın güzel olduğunu perçinleyen etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Anadolu ve Rumeli kültürleri festivali Işıklar’ın inatla ve ısrarla savunduğu hemşeri bilincini pekiştirdi. Katılanları, vesile olanları, birbirini tanıdıkça sevenleri kutluyor ve devamını diliyorum. Bu güzel kaynaşmayı kendi hanelerine yazma çabasına karşı, siyaseti sevmeyen meclis üyesinin tavrını tüm katılanlar takdir etmiş. Ben de dinledim ve helal olsun dedim.

Sanayi kuruluşları Silivri’de hizmete girmeye devam ediyor. Alışıla gelmiş iş kollarının dışındaki üretimler hayrete düşürdüğü gibi hayran bırakıyor. Dereceye giren şirketlerimizle Silivri daha bir anlamlı tanınır olacak. Gelişmeyle birlikte sıkıntılar da beraberinde geliyor. İstinasız bütün fabrikalarımızın eleman ihtiyacı var. Bu gidişle Avrupa ülkeleri gibi yabancı işçi transferi yapmak zorunda kalabiliriz. İş arayan insanımıza Hürhaber olarak aracılık yapmaya hazırız. Sermayenin sesi olarak suçlanıyor olsak da zengin fakir bütün insanımıza faydalı olabilmenin mutluluğu yeter.

Silivri Siad Silivri’ye karşı sorumluluğunun bilinciyle hareket ediyor. Üyeleri arasındaki organizeyi sağladığı gibi, her türlü sıkıntılarını karşılama çabası içinde. Engelli öğrencileri için yapılacak havuza destek sözü güzel örneklerden biri. Anadolu Hastanesi’nin önündeki yolda son ölümlü kazadan sonra aklıma yine Siad geldi. Eminim gerekli prosedür ve kolaylık sağlansa Silivri Siad oraya üst geçit yapacaktır. İktidar partisi mensupları iç çekişmelerden biraz uzaklaşıp, can kaybını önleme uğraşını vermeleri gerekiyor.

Silivri Ülkü Ocakları yaptığı faaliyetlerle kendinden bahsettirmeye başladı. Büyüklerinin yaptığı siyaset işe yaramazken, gençler eğitime verdikleri önemi ispatladılar. Parti kademelerindeki ağabeylerine inat ülkücü kalmaya, ülkücü olmaya ant içmiş gözüküyorlar. Uzun soluklu mücadelelerinde Allah yardımcıları olsun.

Anadolu, Rumeli kültürlerinin harman olduğu Silivri’de kalın.


YORUM YAP