Sevginar Sali

Kongre heyecanları...

S.S. Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2021-2022 yılları Olağan Genel Kurul toplantısının birinci birleşimi 5 Şubat 2023 Pazar günü saat 13.00'da Palmiye Düğün Salonunda gerçekleştirilecek. Belirtilen tarihte çoğunluk sağlanmazsa ikinci toplantı 12 Şubat 2023 tarihinde aynı yer ve saatte tekrar yapılacak. Kongrede Bakanlıkça hazırlanan Örnek Anasözleşmeye intibakın görüşülerek karara bağlanması, yanı sıra Yönetim Kurulu Seçimi asil /yedek üye, Denetim Kurulu Seçimi asil/ yedek üye seçimleri yapılacak. Kongre öncesinde ufak tefek hareketlilikler yaşansa da son raddede görünen o ki Kredi Kefalet Sebahattin Öpçin ile bir dönem daha yoluna devam edecek. İşleyişte bir sıkıntı olmaması bu durumun sebebi mi, sonucu mu tartışmaya da gerek yok sanki. Hayırlısı olsun.
Kongre hazırlığının bile büyük heyecan yarattığı diğer nokta Ziraat Odası… Muharrem Eren, geçtiğimiz gün Muhtarlar Derneği Başkanlığından ayrıldı ‘kara sevdasına' dönüşen Ziraat Odası Başkanlığında 2. denemesi için… Sabri Özer görevine devam etmek için hazırlık içerisinde. Kamuoyunda duyulan diğer isimlerin adaylığını engellemek için Özer'den çok Eren'in baskı yapması bana göre yanlış bir strateji. 35 delegenin kararına karışmak gibi olmasın da aynı anda birden fazla cephede ‘savaş'a girenlerin kazanma ihtimali düşük.
Genel seçimlere ramak kala bu alandaki süreci AK Parti/CHP yarışına dönüştürme çabası bana boş geliyor. CHP'nin kendi derdini bir kenara bırakıp Oda seçimlerine kafa yorabileceğine hiç inanasım gelmiyor. AK Parti'nin de bir parçaya daha bölünmek yerine, kırılıp dökülenleri toparlamakla meşgul olmasını daha faydalı görüyorum.
Hani bir söz var; “Zorbalıkla bir insana pek çek şeyi yaptırabilirsiniz ama sevgi ve saygısını kazanamazsınız.” Dolayısıyla bu yöntemle elde ettiğinizi düşündüğünüz şeyler boş, kaçınılmaz olarak geçici olur…
Velhasıl kelam Ziraat Odasında kongre kulisleri çok sıkı bir şekilde devam ederken, Sabri Özer ile Muharrem Eren arasında geçecek bir yarışı vaat ediyor önümüzdeki günler.

“BASINA YER AYIRMAYA GEREK YOK DENİLDİ!”
Erken bir Gazeteciler Günü yazısına niyet etmiştim ama bütün kamuoyunu birkaç kişinin hatasıyla meşgul etmemeye karar verdim. Duyurusunu yaptığımız “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi ile ilgili programa ilişkin haberi gazetemiz ve internet uzantılarımızda okuyamayacaksınız. “Basına yer ayırmaya gerek yok” diye düşünen kişilerin yaptığı işe bizim de yer ayırmamıza gerek olmamalı. İşinize gelince “Yerel basının en gelişmiş olduğu yer Silivri” gelmeyince ya da canınız öyle isteyince yok saymak sizin terciniz olabilir ama bunu kabul etmek bizim ayıbımız olur ancak.
Basın masasında oturma meraklısı değiliz, pek çok programda oturmaya da fırsatımız olmaz zaten ama organizasyon yapan, kimi davet edip etmeyeceğini bilmeli. Haberci kaprisi değil, sözünü ettiğim (atlanmış veya çoğunlukla basına ayrılan masa gelen konuklarca işgal edilmiş de olabilir) “Basına yer ayırmaya gerek yok denildi” açıklaması tepki gösterdiğim nokta. Bu düşünceye sahip kişiler Hürhaber'den ne duyuru desteği istesinler ne de programlarına davet etsinler!

YORUM YAP