Sevginar Sali

Kıymetli Silivri!

Valla kıymete bindik. Genel Başkan ağırlamadığımız haftamız yok neredeyse. Her gelen de ne kadar kıymetli olduğumuzu anlatıyor. Oh keyfimize değecek yok. Çok şükür!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan sonra Millet İttifakı'ndan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu hafta sonu da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Silivri'deydi. 16 Eylül Cuma günü de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geliyor. CHP'nin yerel iktidarının son yıllarını Genel Başkanlarını Silivri'de ağırlayamamış olmakla dertlenerek geçirdik. İlçe sınırlarına girdi CHP Genel Başkanı kuşkusuz cezaevi, Ekrem İmamoğlu için, partisinin genel çalışmaları adına ama Silivrililere doğrudan dokunan bir program yapmadı…
Silivri kaybedilince, kapsamlı bir ziyaret programı icabetti demek ki. Bir yandan genel seçim, diğer yandan yerel bu atmosferde Kılıçdaroğlu'nun Silivri ziyaretinin ciddi bir heyecan dalgası ile yankı bulacağına kuşku yok.
Bu arada kesin olmamakla birlikte Çarşamba günü de Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de Silivri'de olması bekleniyor.
Bu iddia burada bitmez : ))929694c6-778d-4c25-96d7-67f9253988ba
SAHİLDEKİ BANKLAR!
Daha önce eleştirildi. Enteresan şekilde ben ilk gördüğüm andan itibaren çok sempatik, daha doğrusu estetik bulmuştum bu bankları. Son olarak köşe yazarımız Şahin Dirik de “Yaz başında Silivri Belediyesi sahilimizin kordon boyunda denize bakan bankları yenilemişti. Geçenlerde yeni banklarla ilgili şu tarz bir yorum gördüm “Amaç herhalde vatandaşı rahat ettirmek değil, yandaşa para kazandırmak. Elde kalan, başka belediyelerin almadığı en rahatsız demir bankları almışlar. Yazın gündüz sıcağında demir banklar ızgara gibi ısınıyor, oturanın feci şekilde canını yakıyor. Kışın da soğuğu yiyince buz gibi olacak, yine oturulmayacak.” Valla ne yalan söyleyeyim, hak vermemek elde değil. Yeni bankların bir hayli rahatsız olmalarının yanı sıra tek taraflı oturma imkânı sunuyorlar, eski banklar çift taraflıydı ve daha fazla vatandaş faydalanabiliyordu. Zaten sosyal imkânlar anlamında oldukça kısır bir ilçe olan Silivri'mizin vatandaşlarına şöyle bankta oturup denize karşı simit yeme keyfini de çok görmeyin Allah aşkına. Bu banklar nedir?” diye yazınca, lafı açıldı ve düzenlemenin Silivri değil İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildiği belirtilerek; “Aynı eleştirilerin İBB adresli olarak da yenilenip, yenilenemeyeceği” sorusu ileri sürüldü.
Şahin, bizi aydınlatır bu konuda : )
Ben, açıkçası kimin yaptığı üzerine pek de kafa yormadan çok beğenmiştim. İBB yapmış, hala aynı fikirdeyim. Silivri Belediyesinin yaptığı düşünülerek yöneltilen eleştiriler bakalım İBB adresli düzeltilecek mi?305748252_10228651601372458_1528777454444154311_n
TATLI REKABET
Yirmi küsur yıldır çokça ve hatta yer yer acımasızca siyasi rekabet hareketlerine şahitlik ettik. Perde arkasında yaşananları da izleme zorunluluğundan belki birçoğunuzdan fazlasını görmüş olduğumuzu düşünüyorum. Ne zamandır niyetleniyorum yazmaya bugüne kısmetmiş. CHP'nin önümüzdeki dönem ile ilgili en güçlü belediye başkan aday adayı isimleri Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu. Rekabet var mı aralarında? Var kuşkusuz. Ama her şeye rağmen birlikte yürüyebildikleri yol tabanlarına da genel olarak kamuoyuna da siyasetin nezaket içinde de sürdürülebileceğini gösteriyor. CHP'deki iddia da rekabet de sıradan değil. Buna karşın bugüne kadar nezaketin galip gelmesi sevindirici. İnşallah böyle giderler ve son raddede o bildiğimiz sevimsiz senaryoların bir yenisini önümüze koymazlar.

YORUM YAP