Sevginar Sali

Kışkırtmayın olmazı oldurur!

Kale Park bir süredir adeta baştan yaratılıyor. Silivri'nin en güzel ve özel yerine yeni Başkan imzasını atma hususunda kararlı, heyecanlı ve azimli.
Kale Park özeli de belediye işletmeciliğini de tecrübe etti. Ne yazık ki iki durumda da hak ettiği değeri görmedi.
Bir yerin kim tarafından mı, nasıl işletildiği mi önemli?
Nasıl işletildiği kesinlikle çok önemli… Yaptıkları çay beş para etmez ise babanızın oğlu da işletse ikinci kez veya hatır dışında bir kafeye gidip oturmazsınız.
Ben otogar işletmeciliğinde olduğu gibi ‘Biz niye bu yeri belediyede tutmaya gayret ediyoruz da adam akıllı bir işletmeciye teslim etmiyoruz!?' diye düşünüyorum ama karar mercii “Halka rahatlıkla gelip kullanabilecekleri sosyal alan imkanı sunacağım” diyorsa buyursun görelim de denebilir pek ala.
Hadi itiraf edelim halkın genel kullanımına açtığımız alanların denetimi, kontrolü, sürdürülebilirliği zor olur. Bunun peşine iyice takılmayacaksanız aynı şeyleri yapıp, farklı sonuçlar beklemek beyhude.
İBB Beltur olmasa İstanbul'un en güzel yerlerine normal vatandaşın, bırakın oturup yemek yemesi, çay içmesi; ayak basması zor.
Kabul ediyorum…
Yalnız Beltur işletmeleri de kaliteli hizmetten yıkılmıyor onu da biliyoruz.
Hadi onlarda yer çok, bizimki göz bebeği gibi bakılır inşallah.
Ona da tamam Başkan Bey… Nasıl hizmet, yatırım yaptığınızı gördüğümüz gibi işletmecilik yaklaşımınızı da tecrübe edelim bakalım…
‘Bir işi en iyi şekilde'yi ‘çok işi ortalama' yapmaya tercih ederim. Volkan Yılmaz, iddialı bir belediye başkanı; birçok işi iyi şekilde yapma hususunda da son derece azimli.
İyi olursa hepimiz faydalanırız, kötü olursa suçu ona yıkarız... Ne de olsa hayat bize güzel : )

Gelelim geçtiğimiz günler İBB Zabıta Ekiplerinin de merak buyurup ziyaret ettiği Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın, “Çayı 1 TL'ye satacağım” diye buyurduğu Vakkas Kafe'ye…
Adam Silivri'nin altına üstüne getirdi bir, yıllarca ötelenen sorunları çözüme kavuşturdu, yağına devlet yatırımı Ankara'dan sökün etmiş bize doğru gelin görün ki tek büfeyi bazıları bir yerlere sığdıramadı.
Silivri Belediyesi yıllarca ekmek üretti sattı, hala İBB Halk Ekmek devam ediyor... İnsan merak ediyor bu fırıncıların hiç mi canı yok!?
Bir adet büfe! Bu kadar küçük şeylerin peşine düşecek kadar Allah kimseyi çaresiz bırakmasın!
Volkan Yılmaz'ın belediye başkanlığı, rakipleri açısından, çekilecek dert değil kabul!
Bu kadar sıkıntının içinde bu denli iş yapmak akıl alır iş değil ona da tamam!
Ama kışkırtmayla kendini aşar bu arkadaş, olmazı oldurur uyarmadı demeyin sonra : )

Dip not:
Allah'ım sabahtan beri bir karmaşadır gidiyor bugün de yazamayacaktım az kaldı Başkan Bey'in sosyal tesis ve çay büfesi merakını…
Siz siz olun önden hiçbir şey için söz vermeyin : )
Ya da verin gitsin; mecburen yapmak zorunda kalırsınız : )

YORUM YAP