Sevginar Sali

Kendi kendine yeten Silivri hayali...

Kısa sürede çok iş yapılması alışılagelmiş bir durum değil. Silivri'de biz, bu dönem bunu yaşıyoruz.
Normal şartlarda yine olur belki ama olağanüstü koşullarda bunu gerçekleştirmek ender rastlanır.
Kısıtlı zaman içinde çok iş yapılırken, ortaya çıkanın öyle çok da ahım şahım bir durum olmasını beklemezsiniz! Olabildiğini gördük.
Silivri'nin her köşesinde eksik olmayan şantiye görüntüleri başladıktan sonra kaderine de terk edilmiyor, kısa sürede tamamlanan yatırımlar olarak açılışlarına katılıyor, bol bol, hizmet verdiklerine şahitlik ediyoruz üstelik.
Kör düğüm haline gelip çözülemeyen meseleler de kalmadı gündemimizde, dipsiz kuyulara bir delinin attığı taşları çıkaramayan akıllılara da iş…
Eskiden hep “Kendi kendine yeten bir Silivri” hayali kurardık, şimdi onu, hatta ötesini yaşıyoruz.
Nazım'ın “Fakat artık ümit yetmiyor bana, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum...” dercesine kendi kendine yeten Silivri'yi nihayet yaşıyoruz… Bir ilçe belediyesinin boyunu aşan işlere Türkiye'ye örnek olarak imza atan Silivri'yi görüyoruz.
Yorulmayan, şikâyet etmeyen, bahaneler üretmeyen, ne olursa olsun enseyi karartmayan, zamanı, kaynakları, gücünü doğru kullanan, yöneten bir iradenin şehrimizi gün be gün daha ileriye taşımasını izliyoruz.
En önemlisi de olanlar ve yapılanlardan yola çıkarak daha iyisi ve de çoğunun gerçekleştirilebileceğine dair umudumuz giderek çoğalıyor.
Şartlar her konuda tabi ki belirleyici. Üstelik bizim bu dönem bir de kişilerin onlardan daha etkili olabileceğine yönelik umudumuz da artıyor.
Volkan Yılmaz'ın belediye başkanlığını tüm üstte anlattığım şartlarda öncü bir faktör olarak görsek de çevresel etkenleri göz ardı edemeyiz. İttifak ortaklarından tutun da, muhalefet cephesine kadar imza attığı işler ve ortaya koyduğu irade konusunda Yılmaz'a gönüllü veya gönülsüz eşlik ettiler. Karşılaştığı aktif ya da pasif direncin zaman içinde azalması taban desteğinin artmasıyla da yakından ilintili kuşkusuz.
Volkan Yılmaz 4. iktidar senesini tamamlamaya doğru yol alırken Silivri'ye ve sınırlarımızı aşan yer ile konularda önemli işlere imza attı. Belediye Başkanı ve belediyeciliğin toplumda genelde epey hasarlı olan imajını toparlamaya yönelik katkılarını artı hanesine yazmalıyız.
Silivri'nin 29 Mart 2019 seçimi ile ilgili tam da artık önümüzdeki süreçte farklı bir kırılmaya doğru gidiyoruz. “Şartlar kazandırdı”, “Belediyeciliği yapamaz”lardan sonra genelde rakip saflarından “Başka yerden aday olsun, milletvekili hatta Bakan olsun” diyenleri de duyduk, gördük… Bu aralar “İkinci döneminde neler olacak?”, “Acemiliğinde bunları yapan ustalığında neler yapar?” diye sorgulanıyor…
Bence Yılmaz, döneminin en önemli ve göz ardı etmememiz gereken en temel özelliği, siyasetin üzerine kara leke gibi yapışıp duran, “Çalıyorlar ama iş de yapıyorlar” klişesine bize boyun eğdirmemesidir.
Volkan Yılmaz, yapabileceklerinden daha azı ile yetinmediği gibi bize de hak ettiğimizden daha azına razı olmamayı içtenlikle öğretti.
Silivri'ye yeten, yetişen, sınırlarını aşan bu yerel yönetim iradesinin oluşmasına öncülük eden başta Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz, hızına ayak uyduran ekibine, destekçilerine, eleştirileri, karşısına çıkardıkları ile gücüne güç katan herkes ve her şeye teşekkür.

YORUM YAP