Sevginar Sali

Karakaş istifa ediyor


1 Kasım, AK Parti’de aday adaylarının istifası ve başvuruları için son gün. Silivri’nin kurtuluş yıldönümüne denk gelmesi ne garip! Bir yandan Metin Karakaş’ın aday adayı olup olmayacağı üzerine kritikler son sürat devam ederken, diğer yandan da yerine geçecek isim merakın baş konusu.
Dün sabah saatlerinde bu konuyla ilgili çok ilginç bir duyum aldım; AK Parti’nin Karakaş’tan sonraki ilçe başkanının Turhan Göksu’nun olacağı! Yönetimden birinin gelmesi gerektiğini biliyorum pek tabi ama atamaya karşı da kimsenin karşı çıkmayacağı ortada. Göksu’nun aday adaylık niyetini belirttikten sonra halen daha resmi başvuru yapmamış olmasının ilginçliği de var tabi…
Yaşar Çankaya’nın ikna edilmeye çalışıldığı ve meclis üyeliği istediği için kabul etmediği duyumu gün içinde yine parti kulislerinden gelen değişik bir duyum olarak kendini gösterdi…
Derken Yavuz Bayram, Ülkenur Büke ve Mustafa Eren olasılıklarıyla süreç devam etti…
Bu aşamada kim ilçe başkanlığı görevini alacak olsa meclis üyeliğiyle vedalaşmak zorunda kalacağını biliyor. Bunun yerine bakarsınız (Abdullah Yıldırım gibi) başkan yardımcısı, danışman olur!? ‘Siyaset makam mevki dağıtma yeri midir?’ Eee bir bakıma öyledir.
Başka açılardan bakmaya tenezzül etmeyenler ve beceremeyenler için böyle kısır bir şeydir siyaset: bir makam koltuğuna sahip olup, dünyayı ele geçirdiğini sanmak!
Yerel seçimlerden sonra kim öle kim kala (fiziksel manayı kast etmiyorum) Allah bilir… Genel iktidar partisinin ilçe başkanı olmak fena bir şey değil ama bu işin kongresi var, tonla sorumluluğu bulunuyor… Meseleyi uzatıp zar zor ikna edilen ilçe başkanlarının da vazgeçmesine sebep olmayalım.
AK Parti yerel seçimleri kazanma stratejisi üzerine kuruyor tüm planları da kaybetmek de var! Gerçi kazanmanın da kaybetmenin de kendince zorlukları söz konusu.
Karakaş, ilçe başkanlığı çıtasını sadece AK Parti için değil, Silivri açısından da yükseltti. Arkasından gelecek olanların işi bu açıdan da zor. Adı geçen isimlerin bu alandaki tecrübesi çok az. Denemeden başarılı olup olmaları hakkında ahkam kesmek haksızlık olacak; bakarsınız ummadık taş baş yarar!
AK Parti’nin belediye başkan adayı bulmakta zorlandığı görüşüne çok katılmıyorum, sıkıntı asıl ilçe başkanını belirlemekte bence.
Karakaş’ın istifa etmeyip, başkan aday adayı olmamasını bekleyenler bugüne kadar boş hayallere kapıldıklarını kısa zaman içinde anlayacaklar… ‘4,5 yıldır uğraşıp da 5 ay kala başkanlık hedefinden Karakaş’ın vazgeçmeyeceğini’ düşünenlere de katılmıyorum. En az 9,5 yıl yapın siz onu, evveliyatı da vardır muhtemelen bu kadar yoğun olmasa da… Karakaş, belediye başkan adaylık şansını deneyecek. Sonucu ne olursa olsun! Onun açısından da doğrusu bu…

***
AK Parti ve CHP’nin adayı konusunda bugüne kadar her kafadan farklı ses çıkan yerel basın bile bu defa hem de seçimlere beş ay kala neredeyse hemfikir! 2009 seçimlerinden önce özellikle CHP’nin adayı ile ilgili yaşanan bölünmeden geldiğimiz noktada eser yok. Bu kez ya topluca yere çakılacağız tahminimizde ya da haklı çıkmanın rahatlığını yaşayacağız.
Gerçi Silivri’nin belediye başkanı kim olursa olsun bizim uğraşımız ve yaptığımız işte bir değişiklik olmayacak, bugüne kadar yaşadıklarımızdan hiçbir şey öğrenemediysek en azından bunu anladık varsayıyorum.
***
Bu arada AK Parti saflarından son havadis; temayül yoklaması öncesinde Hüseyin Turan’ın yöneticileri arayarak kendisi ve Metin Karakaş’ın ismini yazmalarını istediği duyumunu alan diğer başkan aday adayları epey içerlemiş iddialara göre.
Bunda alınacak ne var ben pek anlamadım… İkilinin siyasi kardeşliğini bilmeyen yok. Bir kesimin bilmediği şu olabilir; boynuz kulağı geçti :) İçinizi ferah tutun; olduğu kadar…


YORUM YAP