Sevginar Sali

Kadir Has Üniversitesi Silivri Teknoparkı resmen faaliyete geçti

Ülkemizin 89. Teknoparkı, Türkiye'nin ilk Tarım Teknoparkı Kadir Has Üniversitesi Silivri Teknoparkı 30 Kasım 2023 tarihi itibariyle resmi olarak faaliyete geçmiştir. Teknoparkta yer alan firmalar artık projelerini başlatıp teşvik ve istisnalardan yararlanabilecekler.
Silivri Belediyesi ve Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçen Silivri Teknoloji Geliştirme Bölgesi, bir yıl önce Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanarak Resmî Gazetede yayımlandı.
Proje sayesinde Silivri'ye kazandırılan Teknopark ve Tarım Teknoparkı ile bölgede Ar-Ge çalışmalarının yapılması, farklı yatırım alanlarının oluşturulması, yeni istihdam fırsatlarının sunulması, yerel ekonomi ve ülke ekonomisine katkılar sağlanması hedefleniyor.
10 yılı aşkın süredir Silivri gündeminde olan Teknopark Projesi de böylece Volkan Yılmaz döneminde resmen hayata geçmiş olmakla birlikte, ilçemizin ilk üniversitesi (özel) ile yerel yönetim arasında güçlü bir işbirliği, kent yararına kıymetli bir alan kazandırılmış oldu.
Silivri'ye hayırlı, uğurlu olsun…F-RdW2YXMAAJ6co

SİLİVRİ FOTOĞRAFÇILIK VE YEŞİLÇAM SERGİ EVİ BUGÜN AÇILIYOR
Silivri Belediyesi'nin bugün “Hafızalarımızı güçlendiren, hayal gücümüze ilham veren” sloganı ile gerçekleştireceği yüzlerce kameranın yer aldığı Silivri Fotoğrafçılık ve Yeşilçam Sergi Evi açılışına Türkan Şoray ve İzzet Günay'ın katılması bekleniyor. Onater Konağı'nda 1 Aralık 2023 saat 14.30'da gerçekleştirilecek açılışa tüm halkımız davetlidir.406245033_2245121485687746_8810312764841210039_n

SİLİVRİ BELEDİYESİ TARİHİ BİNASI İÇİN STRAT VERİLDİ
19 Mayıs Meydanında geçmiş dönemde projelendirilen, Silivri Belediyesi'nin 1999 Marmara Depreminden sonra hasar görmesi sonucunda yıkılan hizmet binasının yeniden yapılmasının startı da verildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, geçmiş hafızamızı yenileyen bir adım da bu proje ile atacak. İnşaat çalışmalarının kapalı devre çevreye mümkün mertebe rahatsızlık vermeden ve aksaklıklara yol açmadan uygulanacak bir sistemle tamamlanması planlanıyor.

YORUM YAP