Sevginar Sali

Kadın ilçe başkanı arayışı...

AK Parti'deki gelişmeleri merakla bekleyenler için yeni havadisler var…
Mutlu Bozoğlu'nun kalıp, gitmesi ile ilgili çeşitli rivayetlerin yanı sıra son duyumum Genel Merkezin ‘kadın ilçe başkanı' arayışı içinde olduğu...
Filiz Güler olasılığını geçtiğimiz hafta yazmıştım. Ayşe Güçlü mevcut yönetimin desteklediği isim, Ülkenur Büke de parti içinde başka bir kesimin ileri sürdüğü seçenek olarak öne çıkıyor.
AK Parti'nin kadın seçeneğini Cumhur İttifakı sürecine dayandırılıyor bir yanı ile; MHP ile AK Parti arasında ilçe başkan düzeyindeki çatışma olasılığı sıfırlama gayreti olarak…
‘Kadın olsun” kıstası saçma geldi bana…
Şöyle ki bir insanın kadın ya da erkek olmasından ziyade söz konusu göreve yönelik niteliğini tartışıyor olmamız gerekiyor. ‘Kadın/erkek eşitliği'nden daha büyük sorun olarak ‘niteliksizlik' konusu duruyor gündemimizde.
“A biz sadece cinsiyetine değil o işe uygunluğunu da değerlendiriyoruz tabi”yi anlatmaya kalkmayın zaten baştan yanlış bir algı ve yaklaşım söz konusu.
“Kadın olduğunuz için öncelikle sizi bu pozisyonda değerlendiriyoruz” demek de bir çeşit ayrımcılık zaten.

CHP'NİN, CNN BOYKOTU
CHP'nin bu kararı bende tam bir hayal kırıklığı yarattı…
Nedenlerini açıklamaya çalışayım...
Her medya kuruluşunun bir yayın politikası vardır, sonuçlarını göze alarak, bunu kendi belirler. Bu yayın organını takip etmemek ve etmekle ilgili kararı seyirci özgür iradesiyle vermelidir.
O kanala çıkıp kendini ifade etme etme durumu da siyasilerin özgür iradesine bırakılmalı. Boykot kararı sözü geçen örnekte partili siyasetçi ya da izleyicinin inisiyatifinde kalmalı.
Diğer bir yandan parti bir kanalın sahibi veya yönetimine kızıp boykot kararı alırken, o kanalda çalışan ışıkçıyı, ses teknisyeni, çaycı, sıradan muhabiri, şoförü ve temizlikçisine varana dek karşısına alıp, hatta hiç suçu olmadığı halde cezalandırıyor!
Bir parti ve siyasetçinin hiçbir suretle yapacakları arasında bir medya kuruluşu ile çatışma yer almamalı; bu çok saçma, boş bir uğraş.
Siyasetçinin görevi ikna etmektir, kavga etmek değil!
CHP, yanlı bulduğu medya kuruluşlarına karşı boykot başlatmak yerine bağımsız medya imkânı sağlamak için gayret sarf etmeli, siyasi sorumluluklarında noksan bıraktığı bölümleri tamamlamalıdır…
Bu hatayı CHP alenen yaptı, diğer partiler perde arkasında uyguladıkları için daha az masum değil.
Siyasetçiler kendi işini doğru yapsa zaten bu toplumda yanlış giden birçok şey kendiliğinden yoluna girer ve örnekte sözü geçen yandaş medya gibi bir sorunumuz zaten olmaz.
Kendimi yakın bulduğum parti istedi diye ne bir kanalı izlemekten vazgeçerim, ne de istedi diye özellikle izlerim!
Böyle talimatla, yönlendirmeyle hareket edecek; kendi kararlarını ve sorgulamalarını yapmaktan yoksun bur toplum yaratma gayretini, dayatmayı CNN'i boykot değil, kendime hakaret sayarım!
Tüm yönetimsel ve iktidar baskılarına rağmen, birçok sıkıntıya göğüs gererek CNN'de olup görevlerini yerine getirmek için içten bir gayret sarf eden tüm meslektaşlarıma başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

YORUM YAP