Sevginar Sali

İYİ Parti’den Karakaş’a teklif gitti mi?

Bir süredir yoğun olarak siyasi kulislerde Metin Karakaş'ın, Silivrispor üzerinden köpürttüğü politik tanıtımın hangi kapıya çıkacağı merakla izleniyordu. Gelecek Partisi'ne hızlı giriş ve çıkışı sonrasında siyasi nadasa çekilen Karakaş'ın son dönemde alttan alta sürdürdüğü kıpırdanma esnasında AK Parti İl Başkanlığına eski bir Refah/Fazilet kökenli ismin getirilmesi, AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın süreç içerisinde yolları ayrılan isimleri yeniden saflarına çağırması Silivri'de temelde Karakaş noktasında yankılandı… Ancak aktif siyasete dönüşü yönünde somut gelişme yaşanmadı. Derken Karakaş'ın ismi İYİ Parti ile yan yana getirilmeye başlandı. Siyasi kıskandırma, piyasa kızıştırma gibi görülecek bu hareketliliği İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek'e doğrudan sormanın zamanı geldi de geçiyor diye düşündüm.

“ÖNCELİK GENEL SEÇİMLERDE”
İYİ Parti rüzgârı güç kazandıkça siyasi olasılıklarda Özcan Işıklar, şimdilerde Metin Karakaş ile sıkça anılır oldu. Bek, Karakaş ile merhum Kadir Topbaş'ın vefatı dolayısıyla bir araya geldiklerini belirtirken, “Bir teklif iletmedik ama sohbet ettik. Metin Karakaş, İYİ Parti'ye katılırsa memnun oluruz tabi” dedi.
İYİ Parti İlçe Başkanı Refik Bek, belediye başkan ya da meclis üyesi adaylıklarından ziyade şu anda en önemli hedeflerinin genel seçimlerde Silivri'de 1. Parti çıkmak olduğunu önemle vurgularken yerel seçimlerin sonraki aşama olduğunun altını çizdi.
“MİLLET İTTİFAKI ADAY BÖLÜNMESİNE GİTMEMELİ!”
Daha derin kaynaklar ise Silivri'de Millet İttifakında bir aday bölünmesinin yerel seçimlerde göze alınmayacak bir risk olduğunu ileri sürerken Melih Yıldız ismine işaret ediyor. Bir de savını desteklemek adına verdikleri örneği yazmadan geçemeyeceğim, “Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı seçimini Kemal Kılıçdaroğlu ile sınırda kazanırken, Mahsur Yavaş rahatça kazanıyor. Neden riske girilsin ki!?”
Silivri'de Millet İttifakı'nın, Cumhur İttifakı Adayı Volkan Yılmaz karşısında, iddialarına göre; diğer aday adaylarıyla kazanılmasında risk varken, Melih Yıldız ile bu durum neredeyse risksiz.
Millet İttifakının en doğru Silivri Belediye Başkan adayı mevcut konjonktürde bana göre de Melih Yıldız, başka kimseler bu duruma farklı seçenekler getirebilir tabi. Benim gibi düşünenler hatalı, onlar haklı da çıkabilir son raddede. Bunu mahkemede haklı olduğunuz bir davayı kaybetmeniz gibi düşünün.
DEVLET ÜNİVERSİTESİNİ YILMAZ'DAN BEKLEMİYORUM!
Siyasetin hangi penceresinden bakarsak bakalım, Silivri'de son üç yılda yaşanan bir Volkan Yılmaz gerçeği var; karşısına kim nasıl çıkarsa çıksın sıkı bir mücadele vermek zorunda kalacağı aşikar.
CHP'nin epey köklü bir ismi ile ayak üstü sohbet ediyoruz geçenlerde. Siyasetçi ile gazeteci yan yana gelince politik değerlendirmeler kaçınılmaz oluyor. “Volkan Yılmaz'ı hiç sevmem” dedi. Sert geldi bir anda değil mi? “Ama adam çok çalışıyor, sürekli vatandaşla iç içe. Yoldan insanları çevirip selam veriyor…” diye yorumunu sürdürürken CHP'den umutsuzluğunu belirtti. Yılmaz ile ilgili de “Bundan sonra yapacağı tek şey buraya bir devlet üniversitesi getirmek” diyerek sözlerini noktaladı.
Bu devlet üniversitesi konusunu da epey sıklıkla duyar oldum. Yılmaz, onu da bu dönem getirirse ikinci dönem seçilmek için vaat çıtasını nereye taşıyacak acaba!?
Ben Silivri'ye Devlet Üniversitesi müjdesini Yılmaz'dan beklemiyorum. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den bekliyorum. Kendinizi yoklayın bu içgüdüsel beklentinin her birinizde olduğunu, haklılığını fark edersiniz; çünkü en doğrusu bu.
ANKETLERDE SİLİVRİ
Bu ara yine gün aşarı temel atmalar, açılışlardayız. CHP Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı'nın meclisteki son tartışmada Yılmaz'a yönelik sarf ettiği, “Silivri'ye ne yaptınız ki!?” tepkisi siyasi bir körlüğün bayrak dalgalandırmasıydı adeta. Silivri'de son 3 yılda yapılanları görmemek için burada yaşamamak değil dünya ile bağlantınızın kopmuş olması gerek!
Edirne'den Bulgaristan'a dönen turistler arasında bir anket yapılmış. “Türkiye'de en çok görmek istediğiniz yer neresi?” diye. Sürprize gel! Silivri birinci sırada, Tekirdağ iki ve Çorlu 3. olarak yer almış. Edirne'ye doyan Bulgaristan turistleri yavaştan Silivri'nin yolunu tutuyor. 1 Leva'nın, 9,25 TL olmasından Yılmaz'ı sorumlu tutmayacaksa muhalefet arttırdığı cazibe için tebrik edebilir.
DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUYOR…
Bilerek mi yapıyor, farkında olmadan mı bilmiyorum diyemeyeceğim attığı her adımı düşündüğüne pek şüphem kalmadı. Selimpaşa'da geçen gün temelleri atılan Kapalı Pazar Yeri, Etkinlik Alanı ve Güneş Enerji Sistemi Projesi'nin belediyenin tüm binalarındaki elektriğin % 80'e yakın bir kısmını karşılayacak olması başlı başına muhteşem bir şeyken ikinci önemli ayrıntı da açıklandı. Projede yağmur suları, 7 000 m2 çatının üzerinden süzülüp toprakla buluşmayacak. Çatı suları 150.000 tonluk bir depoda toplanacak ve Selimpaşa'daki parkların, bahçelerin sulanmasında ve pazar yerinin ihtiyaçlarında kullanılacak. İşte bu hassasiyetler ve dokunuşlar damlaya damlaya kocaman bir göl olur!

YORUM YAP