Sevginar Sali

İYİ Parti’de Ceylan alıştırmaları…

İYİ Parti'de Refik Bek'ten sonra da yeni üye kayıt hızında değişen bir şey olmadı. Hatta sanki arttı mı ne? İnşallah bunun sebebi kongre sürecinde işe alım tartışmaları değildir. Meral Akşener'in son İBB hamlesinden sonra İstanbul'un Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi kimliği hususunda CHP ile İYİ Parti arasında gelip gidenlere hak vermek lazım. İnşallah İYİ Parti'de geleceğe dair umut gördükleri için partiye kaydını yaptırıyordur insanlar.
İlçe Başkanının devir tesliminin ardından “Her biriniz birer Gökhan Ceylan olun” mesajını yönetimindeki kişilerin benimsediği dikkatlerden kaçmıyor.
Her yere yetişir mi, yetişemez mi endişeleri tamamen ortadan kalkmasa da Ceylan, partide de, sahada da varlığını hissettirmeye başladı.

SİYASET ISINIYOR

5 -25 Aralık milletvekili adaylıkları ile ilgili siyasi görevlerden istifa süreci işliyor. Eskiden erkenden birçok milletvekili aday adayı bilgisi gündeme düşerdi, şimdi epey ağırdan alıyor işi niyeti olan kişiler. Aslına bakarsanız milletvekili adaylık açıklaması değil, kararı ile ilgili bir sürünceme söz konusu. Her dönem azımsanmayacak sayıda kişi milletvekili aday adaylığı hedefiyle yola çıktı ama netice alanlar çok azdı. Yeni atılımlar için hevesleri kıran Genel Başkanları iki dudağı arasındaki adaylıklar kuşkusuz. Önseçim olasılığı giderek uzaklaşan bir hayal gibi. Siyaset de böylece halkn seçtiklerinden ziyade genel merkezin atadıkları lehine hızla kan kaybında irtifasını yitiriyor.

EMNİYET YARIN HUZUR TOPLANTISI DÜZENLİYOR

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü, Polis halk ilişkilerini geliştirmek, vatandaşlarımızın sorunlarına yerinde çözüm bulmak amacıyla İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanının da katılacağı bir huzur toplantısı düzenliyor. Toplantı 21.12.2022 Çarşamba günü saat 14.00'daYaşar Kemal Fuaye Salonu'nda gerçekleştirilecek. Tüm halkımız davetlidir.

HAYIRLI OLSUN

Hafta sonu Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği genel kurulunda Başkanlıkta değişiklik oldu. Beyzat Bedel önceden açıkladığı gibi iki dönem yürüttüğü göreve talip olmadı ve dernek, tek aday olarak Ercan Çalışkan ve yönetimiyle yola devam edecek. Bedel, dernek başkanlığının sona ermesini bir veda değil, yeni başlangıçlar için soluk değişimi olarak tanımlarken, karşısında oturan CHP İlçe Başkanı Berker Esen, CHP'li İBB Meclis Üyeleri Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu da gerekli mesajı aldı sanıyorum. CHP'yi önümüzdeki dönem özellikle yerel seçimlerde bekleyen en büyük tehlike bu belediye başkan aday adayı enflasyonu sanıyorum. Bu çok iddialılık durumunu aynı potada eritemeyen siyaset, seçimde nal toplar, sonrasında ise bölündüğü parçaları birleştirmek ve bütününü onarmakla meşgul olmak durumunda kalır.
Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneğini bugüne kadar taşıyan kurucu Başkanı Taner Şafak'tan, Beyzat Bedel ile yönetimlerine teşekkürler, Ercan Çalışkan ve yönetimine hayırlı olsun.

YORUM YAP