Sevginar Sali

İtibar terörizmine karşı gövde gösterisi...

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar dün kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir toplantı düzenledi. 15 Temmuz süreci hakkında görüşlerini paylaştı ve ardından kendi deyimi ile “itibar teröristlerinin” şahsına yönelik suçlamalarına yanıt verdi…

15 Temmuz gecesinde patlak veren kalkışmayı değerlendiren Işıklar;
*Bu saldırı hiçbir siyasi parti, hiçbir kimlik ve kişiliğe değil, Türk milletinin kendisine yapılmış bir saldırıdır.
*Bizim bizden başka dostumuz yok! … ortak değerlerimizi daha da çoğaltmamız gerektiğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış bulunuyoruz.
*Bunun bir fırsata dönüştürülerek, Türkiye'nin aydınlık, modern, çağdaş geleceğinin korunması konusunda önce devletin kurumlarının güçlendirilmesi, geri dönüşü olmayan demokrasi yolunda sağlam bir şekilde yola koyulmamız gerektiği vurgulanmıştır.
* Özellikle 1923'te bu devletin kurucuları, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, o gün ne yaşadılarsa, devleti kurarken ne düşündülerse o düşünceleri sonsuza kadar yaşatacak, sürdürecek birlik ve beraberlik unsurlarını daha da güçlendirerek, geleceğe taşımamız gerekiyor.
* Milli eğitim sistemimizi, dini terörize eden, İslamiyet'i siyasallaştıran anlayıştan uzaklaştırmamız gerekiyor.
dedi…
Devamında FETÖ suçlamalarına maruz kalışına ilişkin şunları söyledi;
* “itibar teröristleri” de var! Sadece FETÖ'nün teröristlerine değil, böyle itibar teröristlerine karşı da duyarlı olmamız gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum.
*Bir milyona yakın kamulaştırma bedelinin yok edilmesi...! İBB tarafından hibe edilen bir biçerdöveri belediyeye teslim etmemek için fiktif satış yaparak, suiniyet dolu belgelerle gerçek dışı harcamalar yapılması…! İşte tüm bu usulsüzlükler dava konusudur ve süreç devam etmektedir. Fener Muhtarının bana attığı iftiralar, muhtarlarımızın tamamının katıldığı, makamımda gerçekleşen toplantıda; “Cumhurbaşkanı herkesi affetti. Davadan vazgeç, sen de beni affet o zaman” dedikten sonra, geri adım atmadan, dava sürecini devam ettirmemden kaynaklanmaktadır.
* …iftira kampanyasına itibar ederek, 7 Ağustos fotoğrafını asla bozmayacağız! Bu itibar teröristlerini ve siyaset eskisi haline gelenleri, bu fotoğrafın dışına ittireceğiz!
Ve son nokta: “Belediye Başkanlığı görevinin gereği dışında, hiçbir şekilde böyle bir terör çetesine, dini itibarsızlaştırarak bunu yönetmek üzere ortaya çıkan çağ dışı kalmış anlayışlara pirim vermedik, vermeyiz…”
***
Amaç; bilgilendirme toplantısıydı… Sonuç; Işıklar'ın yıllık siyasi moral depoladığı bir gövde gösterisi oldu. Aslında siyasi bir risk da taşımıyor değildi planlanan etkinlik. Işıklar'ın uzun bir aradan sonra ilk kez bu kadar mutlu ve huzurlu görüntüsünün altında amacına ulaştığı, her ne kadar yaratıcılık ve özgürlüğüne inansa da yalnızlığının yanı sıra ihtiyaç duyduğunda kalabalıkları yanında görmekten hissettiği memnuniyeti tarif etmeye kelimeler yetişmez…
Işıklar'ın hayata bakış açısı ve çizgisi belli. En büyük handikaplarından biri; çoğu insan ibadetini açık, kabahatini gizli yaparken o tam tersi bir yol izlemekte…
Geçmişle kavgasını anlamıyorum, hele bu konuya bu denli sert müdahale etmesini faydalı görmüyorum.
Bir yandan da düşünüyorum ‘Oturduğun yerden atıp tutuyorsun seçime girsen kaç oy alırsın? O yanlış bu yakışıksız tutumları nedeniyle eleştirdiğin adam Silivri'de her iki seçmenden birinin oyunu alarak iki dönemdir iktidar!'…
Ve susuyorum… (Yarına, bilemediniz Pazartesiye kadar : ))
Uzun lafın kısası; karalamak isteyenler sayesinde Işıklar, yanına aldığı destek kuvvetle tam bir gövde gösterisi yaptı.

YORUM YAP