Sevginar Sali

İnsanın kendi kendine yaptığını...

Seçimlerden sonra genelde kaybeden bir şey anlamazdı, olup biteni kabullenmesi zaman alırdı, şimdi maşallah onlara kazananlar da eklendi!
Ne seçimmiş arkadaş!? 5 yıldır 31 Mart'ta yerel seçim olacağını bilmiyormuş gibi davranan üst siyasi iradenin önemli bir bölümü adayları belirleme sürecinden sonra, sonuçlarda da tam bir başarısızlık örneği sergiliyor.
Bu kadar seçim yapıp da, seçim yapmayı bilmediğimizi ispatlayarak elimize ne geçecek hiç merak etmiyorum. AK Parti, Ankara'yı kaybettiğini zor bela hazmetti de İstanbul'a ilişkin direniş bedelini Türkiye'ye ödetmeseler bari.
Çok uzağa gitmeye gerek yok aslında gerçekleri görmeye, öğrenmeye hazırsanız!
Ertesi gün seçim varmış gibi çalışmasına alışık olduğumuz AK Parti'nin Silivri'de ne zaman sahaya indiğine bakın Allah aşkına. Göz göre göre gelen mağlubiyeti fatura edecek başkalarını aramadan önce şöyle bir boy aynasında kendinize bakmaya ne dersiniz? ‘Silivri'de kazandık' demeyeceksiniz herhalde?! Cumhur İttifakı MHP Başkan Adayı haftalarca Silivri'yi, MHP İlçe Başkanı ile arşınladıktan sonra, son 1,5 ayda AK Partinin sürece dahil olduğunu henüz kimse unutmuş olamaz!
5 Şubat 2019 tarihli köşe yazımdan bir bölüm:

“YILMAZ ÇALIŞIYOR, AK PARTİ CAMDAN BAKIYOR!
Seçim yokken bile daha aktif bir AK Parti vardı. Son bir aydır gözlemlediğim şeyi anlamlandırmakta güçlük çekiyorum. Hani hep böyle olsalar, söyleyecek sözümüz olmaz ama AK Parti Teşkilatının nasıl çalıştığını, ne kadar aktif sahada olabildiklerini bilip de şu anki durumu gördükçe şaşırdıkça şaşırıyor insan. ‘İttifak Adayı' moral bozukluğu diyeceğim Binali Yıldırım'ın İBB adaylığının da mı hatırı yok? Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı tüm yoğunluğuyla çalıştıkça, AK Parti'nin işi ağırdan alması daha çok göze batıyor.
O hepimizin çok iyi bildiği şarkıyı uyarlarsak, “Volkan Yılmaz çalışıyor, AK Parti ilçe merkezi camından bakıyor” çıkıyor ortaya.
Seçime iki aydan daha kısa bir süre kala bunları not edelim… Olası bir kayıpta sorumluluk faturası hesaplanırken lazım olur.”

Tamamını okuyarak hafızasını tazelemek isteyenler için: http://www.silivrihurhaber.com/isiklar-icin-pirus-zaferi-tehlikesi-m67367.html#

***

Siyaset de hayat gibi boşluk kaldırmaz… Boş bıraktığınız her alan bir başkası tarafından mutlak suretle doldurur!
Ve seçmen şunu da artık tartışılmaz olarak ortaya koydu; tercih etmeyi bildiği gibi, gerektiğinde vazgeçme hususunda da son derece iyi.
Kaybeden de, kazanan da sorumluluğu başka yerde aramasın; çünkü insanın kendi kendine yaptığını, ordu gelse yapamaz! Bu geride bıraktığımız seçim sonucu hususunda en çok emin olduğum konu.
İnsanların seçimlerini kendi iradeleri dışında sorgulamak, bu yönünde dayatmada bulunmanın neticelerine bakalım… Böyle bir durum savundukları şeye daha sıkı bağlanmalarına yol açar, iki kendisini böyle bir sürece zorlayan iradeye karşı tepki duyarlar…
Bugünkü kayıplarını hazmedemeyenler, seçimlerin tekrarlanması durumunda daha büyük kayıpla karşı karşıya kalacaktır.

***

Dün mazbatalarını alarak resmen göreve başlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP ve CHP'li Silivri Belediye meclis üyelerini tebrik ediyor, yeni görevlerinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum...

  1. ufuk guler ufuk guler

    hanimefendi yeni secilen chp ve mhp meclis uyelerini tebrik edip basari dilerken akp li meclis uyelerini zikretmemissiniz.eger bir kastiniz yoksa bir sonraki yazinizda onlarida tebrik etmenizi bekliyorum.

YORUM YAP