Sevginar Sali

“Hizmetleri anlamlandıran en büyük etken…”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Silivri Millet Bahçesi Projesinde ilk fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada dikkat çeken bir şey söyledi. AK Parti adına “Bize imkânsız bir şey söyleyin ve arkanıza yaslanın onu nasıl gerçekleştirdiğimizi izleyin” mealinde.
Bakan Bey'in bu sözleri ile katıldığı programa iştirak edenlerin onlarca makam aracı geldi ilk gözümün önüne. Pek tabi savunmak durumunda olduğu Hükümet'in yatırım ve hizmetlerini gören vatandaş kendisine tasarrufu telkin edenlerin bu israf görüntüsü karşısında ne düşünüyor diye merak eden varsa söylemiş olayım… Bu kadar hizmet ve yatırımı gölgelemenin imkansızlığının başarıldığını!
Vatandaşın araç depolarında yanan yangın, seçtiklerini etkilemiyorsa burada ciddi bir adaletsizlik var demektir.

***

Cumhuriyet'in ilk yıllarında yaşanan ekonomik darboğaz esnasında Mustafa Kemal Atatürk bir kanunla gösterişli düğünlerin yapılmasını yasaklıyor. Yapanlara para cezası, hatta hapis öngörülen bu yasakta, bu şekilde yapılan düğünlerdeki takılara devlet hazinesi adına el konulması bile uygun görülüyor.
“Yok daha neler” dediğinizi duyar gibiyim ancak sosyal adaletsizlik yaralarının yol açacağı toplumsal hastalıklarını küçümseyecek durumda değiliz.

 

***

Sayısını vermeyeyim ama onlarca makam aracının Silivri'de boy göstermesi eminim ki bize küçük bir koruya mal olmuştur; bize derken devletimize.
Murat Kurum, Hükümetin önemli ve bence başarılı da Bakanlarından biri; çok fazla da örnek yok elimizde ne yazık ki! Hükümetin, özellikle de son dönemlerinde, hiç de parlak bir yönetme karnesine sahip olduğunu düşünmeyen biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum.
Kurum'un “Silivri, Cumhur İttifakımızın en önemli örneklerinden biridir” vurgusu, “Silivri'ye sadece fidan dikim töreni için gelmedik” mesajı “Silivri'ye katkı sunmaya devam edeceğiz” vaadini önemli, kıymetli bulup ilçemizde yaşayan herkes gibi artıları ile değerlendiriyorum da.
Şeyh Edebali'nin Dünyanın en büyük üç imparatorluğundan biri olan Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'ye "İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın" öğüdünü yöneticilerimize, en tepeden en alt kademesine dek, sıklıkla hatırlatmakta yarar var.
Silivri Hükümet Yatırımlarından yana şansını da kazanımlarını da sürdürüyor. Kısa bir süre sonra Hükümet Konağı'nın temel atması da gerçekleştirilecek muhtemelen. Bu dönem kazandığımız yatırımların faydasını da, yararını da dolayısıyla değerini de ilerleyen vakitlerde hissedeceğiz kuşkusuz. Hükümet'in yaptıklarından aşağı kalır bir durumda değil Volkan Yılmaz'ın Belediye Başkanı olarak ilçemize kazandırdıkları.
Yani Silivri Belediyesi, İBB ile değil bayağı Hükümet'le yarışır yatırımlar yapıyor bu dönem. Volkan Yılmaz girdiği bu iddialı hizmet yarışında ‘Silivri'yi, ‘Devleti' yaşatırken insanların yaşamasına yönelik bazı şeyleri, hak ettiği önemi vermeyi gözden kaçırıyor sanki.
Seçimlerde en sık tekrarladığı söylemini anımsatarak konuyu noktalayalım; “Silivri'de birçok hizmet yapacağız ancak bu hizmetleri anlamlandıran en büyük etken insandır…”
Millet Bahçesi, Silivri'mize hayırlı, uğurlu olsun...

 

YORUM YAP