Sevginar Sali

Hizmet yarışı!

Farkında mısınız son dönem Silivri'de ne güzel şeyler oluyor…
İBB'yi kazanacağı, Silivri'yi CHP'nin kaybedeceği düşük ihtimaller silsilesinin ardından keyifli bir yarış kurgusuna hazırlansak iyi olur sanki…
Cumhur İttifakının MHP'li Belediye Başkanı, “Davul da bende, tokmak da…”yı hissettirirken, kimsenin eline bakmadan, kendi işini kendisinin ne kadar güzel görebileceğini gösterdi.
Yılmaz, yaptığı işlerle kendisiyle yarışın gerçekleştirdiklerinin daha fazlası, iyisi ve çoğu ile mümkün olduğunun temel taşlarını dizdi. Yıllardır siyasi üstünlük dayanağı ile engellenen CHP'nin Silivri'ye zinhar böyle bir kötülüğü aklının ucundan bile geçirmeyeceğinden asla şüphe duymuyorum. Bunun için Yılmaz'ın yerelde, ilçe imkanlarıyla gerçekleştirdikleri, MHP ve şahsi bağlantıları ile mümkün kıldığı Silivri hizmetlerine İBB fırsatlarının da dahil olduğunu görmemiz uzun sürmez.
Yılmaz'ın, ‘küçük', ‘büyük' demeksizin her çalışmanın peşinden büyük bir heyecan ve özveriyle koşması, Silivri siyasetinde yatırım ve hizmet hareketliliğini kaçınılmaz kılıyor. Siyasette de tıpkı hayatın her alanında olduğu gibi çalışan kazanıyor, koşan hedefe daha hızlı ulaşıyor.
Yılmaz'ın Bakanlığa onaylattığı Yat Limanı Projesi dikkat ediyorum da Boğluca'nın üzerine diktiği asma köprü kadar ses getirmedi… Çünkü; yıllardır gerçekleşmeyen yat limanı sözlerine Silivri'nin karnı tok maalesef. İkinci ve farklı, aslında yıllardır bilinen ve daha önce iki defa ihaleye çıkan bir yat liman projesinin yeniden hayat bulma şansı aradığını AK Partililer müjdeledi aynı dönemde.
Yıllardır sözlerini dinlediğimiz şeylere yakınlaştığımızın ayak ses ve izleri; bahaneler ardına ötelendikten sonra şimdi yapılan, restore edilen köprüler aslında!

CHP'DE ARAYIŞ DEVAM EDİYOR
Mevcut Başkan Suna Göçengil'in kararsızlığı, Mümün Koçoğlu'nun adaylık açıklaması Abdullah Yıldırım, Erdoğan Ataç, Berker Esen derken başkanlık için kulislerin dışında, Erkan Umuç, Mehmet Keleş gibi isimlerin olabilirliği de değerlendiriliyor… Tabi adaylık düşünenlerin önce delege olma şartı var, sonra %10 (40'a yakın) delegeden imza almaları gerekiyor. CHP'deki kongre takvimine göre delege seçimleri 8 Kasım'da başlıyor…
Anlaşılacağı üzere CHP'de ilçeye adaylık kararı konunun çok başı, seçilene dek gidilmesi gereken zorlu bir yol, kazanılması gereken bir dizi ara yarış var.

İYİ PARTİ'DE DEĞİŞİM VAKTİ
Ozan Ersaraç bu hafta iki yıldır yürüttüğü İYİ Parti Başkanlığı görevini yeni Başkana devretmeye hazırlanıyor. İki aydır Genel Merkez ve İl Başkanlığı ile sürdürdüğü istişareler neticesinde kongre sürecini de bekleyemeden, üstlendiği sorumluluktan affını istediği öğrenildi. Hayırlısı...

ZARARIN NERESİNDEN DÖNÜLSE KARDIR
Ahmet Ermiş, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'nun, bir zamanlar yerel seçimlerin kazanılmasından sonra görevini ‘zirvede' bırakmak istediği ile ilgili kendisiyle paylaştığı düşüncesini belirtmiş son kaleme aldığı yazıda. ‘Zirve' konusunda çok emin olmamakla birlikte ‘zararın neresinden dönse kar'dır diye sürece ilişkin parlak fikrimi belirtmeden geçemeyeceğim… AK Parti'de tabanın sesine kulak verme eğiliminin zerresi kaldıysa Silivri sokaklarına çıkıp 100 kişiye sorsunlar, alacakları cevaplar tüm sorularına yanıt olur zaten.

YORUM YAP