Sevginar Sali

Hiç şakası yok!

Dün Silivri Belediye Meclisi Haziran ayı ilk oturumu gerçekleşti.
Üç mühim konuya dikkatinizi çekmek istiyorum;
Birincisi… Sami Barlas, İBB'de üstlendiği komisyon görevi sebebiyle prosedür gereği MHP'den ayrılarak, AK Parti Meclis Üyesi olarak görevine devam edecek. Silivri Belediyesi İmar Komisyonundaki görevinden de bu sebeple ayrılmış olup, yerine Celalettin Yazıcı seçildi. Barlas, Silivri meclisinde şimdilik, doğrudan tek AK Parti meclis üyesi… Cumhur İttifakı meclis listesinden seçilen diğer AK Partili isimler, MHP Meclis üyesi olarak görevlerine devam ediyor.
İkincisi… CHP tarafından bayram sürecince özellikle kaldırımlar, şehir mobilyaları, yollar, kamu binalarına boyanan Ekrem İmamoğlu tanıtımlarından yola çıkarak Başkan Volkan Yılmaz, çevreye ve kamu mallarının korunması, kurallara riayet edilmesine yönelik hassasiyet çağrısında bulundu. Ve bunun için 1 Temmuz'u, yani seçim sonrasını milat olarak öne sürdü; kendini de dahil ederek özellikle seçim dönemlerinde yapılan yanlış uygulamaların, çevreye zarar veren yönleriyle tekrarlanmaması hususunda yerel yönetim olarak azami dikkat göstereceklerini, ifadelerini dikkatlice seçerek, vurguladı. Yani açıkçası, “Yapılanları görüyoruz, abartmayın, işin tadı kaçmasın” demeye getirdi.
Eğer bu konu bir provokasyon değilse CHP'nin gündeme gelen hususta daha dikkatli davranması gerekir… Eğer provokasyonsa İmamoğlu'na faydası değil zararı dokunacak bir iş olduğunu görmeliyiz. Ayrıca zaten Silivri'de, CHP'nin ötesinden sebeplerden İmamoğlu 31 Mart'tan daha yüksek oyu kesin kes alacaktır; bunun için yerleri, gökleri boyamaya gerek yok!
Muhalefetin, Volkan Yılmaz konusundaki ‘çaresizliğinin' anlaşılmayacak bir tarafı yok aslında. Gazeteciler olarak biz de farklı değiliz, sadece doğru uygulamalarını yazmak zorunda kalmaktan keyiften ölecek durumda değiliz… Soylu'yla sahur vakti vuslatından kalan Allah'tan elimize bir koz var; onu da kullandık, çok zorda kalırsak ısıtır ısıtır yine önüne koyarız ama o kadar! Bir yanlışın yanına koyacak ikincisini, ikinci ayı itibariyle bulabilmiş değiliz! Muhalefetin, CHP'nin meclisteki çırpınışını basın mensubu olarak çok iyi anlıyorum da engelleyemediğiniz (ki zaten engelleme çabası da yanlış bir strateji olur) başarıya ortak olun o da fayda, hedefinize sizi ulaştıracak farklı bir yol; bunu düşünün, düşünelim diyorum…
Anlayacağınız; Silivri adına seviniyoruz sevinmesine de muhalefet ile basının eleştiri yönüyle alakalı durumlar pek fena!
Üçüncüsü… Başkanı Yılmaz, belediyenin mali durumuna işaret ederek, “Yılda 30 Milyon borçlanarak bugüne kadar olduğu gibi bu işi devam ettirebilirim ama...” dedi ve gelirlerin arttırılması ile tasarruf tedbirlerine ilişkin bazı bilgi notları paylaştı. Kira güncellemeleri, alacak tahsiline eğildiklerini bunun yanı sıra başlatılan tasarruf tedbirleri hakkında açıklamalarda bulundu. Yani Silivri Belediyesi işleyişinde, önümüzdeki dönemde meydana gelecek değişimlerin sinyalini verdi…
Başkan yardımcıları, birim müdürlerinin makam araçlarının iptal edilerek ortak havuzdan, ihtiyaç halinde şoför kullanma yoluna gidildiği, ihtiyaç fazlası durumundaki kiralık araçların iade edilmesi vs gibi tedbirler hakkında rakamlar üzerinden bilgiler paylaştı Başkan Bey…
Yılmaz'ın paylaşımlarından sonra kendi grubundan gelen teşekkür ve desteği, muhalefetin de açıkça ortaya koyduğunu belirterek, ayrıntıları için haberine göz atmanızı tavsiye edeceğim.
Seçim süresince, ki çok da uzak bir geçmiş değil, destek isterken; “Kimseyi ayrıştırmayacağım”, “Kimseyi kayırmayacağım”, “Belediyenin kaynaklarını çarçur etmeyeceğim” vs. diyen Yılmaz'ın, şakacı biri olmadığını yavaş yavaş kabullensek yeni dönemi anlamak ve hazırlıklı olmak açısında iyi fikir gibi geliyor bana… Sizinle bu kıymetli tespitlerimi paylaşmak istedim, belki işinize yarar : )

YORUM YAP