Sevginar Sali

Herkes yaşattığını yaşar uyandırayım!

Silivri Belediyesi tarımsal desteklerini mahalle mahalle dağıtmayı sürdürürken Başkan Volkan Yılmaz'ın gündeminde mezbaha yatırımı, kaçak yapılaşma ile mücadele ve kırsal mahalle statüsüyle gelen avantajlara geniş parantezler açılıyor.
Özellikle Canlı Hayvan Pazarı'nın tamamlanarak faaliyete geçmesi ile mezbaha konusunun önemi daha da arttı.
Bu hizmetin eksikliği zaman içinde artık azalmaz, çoğalır. Çatalca'daki mezbaha faaliyete açılsa da, Silivri açısından durum çok değişmez. Silivri, daha önce Değirmenköy, Gümüşyaka ve Karasinan Mevkii'nde üç mezbahanesi bulunan bir ilçeydi. Evet, o zaman hayvancılık ve tarım ile iştigal eden insanların sayısı fazlaydı ama bir de bugünkü nüfusu ve doyurulması gereken insan kapasitesindeki artışı düşünün.
İBB, konunun önemini Silivri açısından anlayamamakta haklı olabilir. Onların düşünmesi gereken 39 ilçesi var ve biz sadece biriyiz ama Silivrililer için Silivri bir tane ve her şeyi çok önemli. Ya bu mezbaha konusunu İBB'ye buradaki siyasi kanat anlatsın ve yatırımı gündeme aldırsın ya da ilçe belediyesinin önünde durdukları izleniminden kurtulup, yetki devrini gerçekleştirsinler.
İBB, mezbaha konusunda yapmayan ve yaptırmayan pozisyonuna geldi. Bu zararın neresinden dönseler kâr. Talep seçimlerde de köyler için önemliydi, bugün ise dört koldan teşvik yağmuruna tutulmanın heyecanı ile terk ettikleri tarım ve hayvancılık sahalarına yeniden iştahla soyunan kesimler için gerekli.
***
Ekrem İmamoğlu'nun Değirmenköy'deki tutumunu Cumhurbaşkanlığı Adaylığı defterini kapatıp, Genel Başkanına destek beyan ettiğinin sinyalleri olarak yorumlamıştım. Elazığ programından sonra kimsede kuşkuya yer kalmadı sanıyorum. Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu İBB'deki görevine odaklandı. Silivri'deki etkileri de kendini hissettirmeye başladı bile. (İnşallah gece BP Benzin istasyonu önünden itibaren, yan yol üzerinde kazdığınız kanal kapaklarının etrafını, sürücülere yaşattığınız, 10 günlük işkenceden sonra kapatarak da bu güzel yaklaşımınızı desteklersiniz…)
***
Mezbaha konusu sadece Volkan Yılmaz'ın Silivri Belediye Başkanı olarak derdi değil, olamaz da, olmamalı da… Bu derde İBB ortaktır. Ya sorumluluk alsın ya da yetkiyi devredip daha fazla siyasi ve kurumsal anlamda kendini sorgulatmasın. İkinci durumda tabi %62 oranında siyasi destek verdiğimiz yapının bir mezbahayı bize çok gördüğü ile ilgili gerekli sorgulamayı da yapıp, illa bir neticeye varırız biz de…
***
Hükümet, başka belediyeler hep örnek alacak değil ya bence muhalefet de Volkan Yılmaz'ın Silivri'ye atfettiği büyük önemi örnek alsın. Silivri'nin dünyanın merkeziymiş gibi hareketini kıyısından ucundan benimsemelerinde yarar var. Seçmen açısından düşünün bir yanda size dünyanın en nadide parçası gibi bakan bir yönetici, her platformda ortalığı Silivri diye inleten, diğer yanda dış kapının mandalıymışsınız gibi davranan bir anlayış!
Herkes yaşattığını yaşar uyandırayım!

YORUM YAP