Şahin Dirik

Hepsini üst üste koyup…

Değerli okurlarım, yoğun geçen seçim sürecinin ardından dinlenme, tatil ve bayram günlerimin ardından nihayet o dört gözle beklediğiniz yazıyı yazmaya vakit bulabildim. Bu kadar geciktiğim için affınıza sığınıyorum ama cidden şöyle derin bir nefes alıp kafamı toplamaya, mola vermeye ihtiyacım vardı.
Gelelim konumuza, evet, Bora Balcıoğlu 31 Mart 2024 akşamı 63.065 oy alarak tam %53,2'lik bir oy oranı elde etti ve kırılması zor bir rekorla Silivri Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmaya hak kazandı. Bu oy sayısı ve yüzdelik oran Silivri tarihinde görülmemiş düzeyde bir veriydi ve bu rekoru da zaten ancak Balcıoğlu kırabilirdi. Balcıoğlu çok çalıştı. Çalışmak elbette önemliydi ama en az onun kadar önemli olan bir diğer şey ise kendine inanmaktı. O kendine de sonuna kadar inandı ve başardı. Elde ettiği başarıyla yıllardır onun kuyusunu kazmaya çalışan pek çok şer odağının planlarını alt üst etti ve onların siyasi kariyerlerinin üzerinden adeta bir silindir gibi geçti, hepsini ezip yok etti.
Peki, Balcıoğlu o gece kimleri imha etti? Gelin teker teker inceleyelim, zira liste epey kalabalık.
Onu her fırsatta küçümseyen, hafife alan, ona karşı “Hani olmaz ya bir gün CHP'nin belediye başkan adayı olursunuz, hani olmaz ya yine bir gün belediye başkanı da olursunuz” gibi cümleler sarf eden Volkan Yılmaz'ı ezdi geçti en başta. Bu seçimin sonunda da Volkan Yılmaz'ın 2019'daki seçimi tamamen hasbelkader kazanmış olduğu tescillenmiş oldu. Kendisi hasbelkader oy bölünmesiyle başkan seçilmesine rağmen fazla havalara girmiş, kendini nimetten saymış, İBB meclislerinde bile sesi gereksiz yere çok çıkmıştı. Artık havası sönmüştür diye tahmin ediyorum. MHP bir daha Silivri'de iktidarı rüyasında bile göremez. Bırakın iktidar olmayı, belediye başkan adayının AK Parti'den değil kendilerinden çıkmasını, bu kadar fazla meclis üyesi çıkarmayı falan hiç birini göremez. MHP için Silivri'de her şey bitti.
Daha başka kimler kaybetti?
Cumhur İttifakı meclis listesi adeta yerle bir oldu. CHP'nin o güya hiç beğenilmeyen, her yerde avaz, avaz eleştirilen listesi de tıpkı başkan adayı gibi çok yüksek bir oy aldı ve CHP ilçede yeni bir rekora imza atarak toplam 31 meclis üyeliğinin 21'ini kazanmayı başardı! Bu da aynı Balcıoğlu'nun başarısı gibi Silivri tarihinde görülmemiş bir başarıdır. Daha önce de söylediğim gibi, liste kesinlikle mükemmel değildi anacak 2019 listesi rezaletinden sonra ilaç gibi geldi! Özellikle meclis noktasında darbenin büyüğünü yiyen AK Parti oldu. 2014-2024 arası 10 yıllık dönemde 13 meclis üyesi bulunan AK Parti'nin meclis üyesi sayısı 6'ya kadar geriledi. En sevindiğim nokta ise mecliste yaptığı türlü trollvari konuşmalarla bilinen Mustafa Çolakoğlu'nun meclis dışı kalması oldu. Burada AK Parti esas büyük kazığı CHP'den değil Volkan Yılmaz'dan yedi. Volkan Yılmaz bütün MHP'li isimleri sıraya, AKP'li isimleri ise kontenjana yazdırmaya AK Parti ilçe yönetimini nasıl oldu da razı etmeyi başardı vallahi de billahi de aklım almıyor. Bunu kabul edenleri de şöyle bir sorgulamak lazım, akılları başlarında mıymış diye. Bu sonucu hiç mi öngöremediler? Siyaseti bu kadar mı okuyamıyorlar? Bunları cidden sorguluyorum hala… MHP hiç ama hiç hak etmediği düzeyde meclis üyeliği sayısı kazandı. Ben AK Parti'nin ilk fırsatta bu yaşananlarla ilgili önce ilçe yönetimine sonra MHP'ye bir fatura keseceğine kesin gözüyle bakıyorum.
Daha başka kimler kaybetti?
Kamuoyunca Volkan Yılmaz'dan yıllarca nemalandıkları tahmin edilen “Silivri havuz medyası mensupları” bu kez o havuzda boğuldular ki bu bana seçimin en zevk veren noktalarından biriydi. Yıllarca Silivri halkını yalanlarla beslemeye çalışan, onları geri zekâlı yerine koyup algılarını yönlendirebileceklerini sanan bazı sözde basın mensuplarına Silivri halkı öyle bir şamar yalattı ki yanakları hala yanıyordur, beşkardeşin kırmızı izi hala suratlarında duruyordur diye tahmin ediyorum. Yıllarca alenen Yılmaz'a alenen sadakatle hizmet edenlerin yanı sıra Balcıoğlu'nu satıp son dakika Yılmaz'ın tarafına geçen bazı “sezonluk” gazeteciler de söz konusu elbet. Bunlara “sezonluk” tabirini kullanıyorum çünkü bunlar sezonluk işçi gibiler. Her beş yıllık dönemin sadece yerel seçimlere 6 ay kala olan zamanında gazetecilik yapıp, her seferinde bu şekilde parayı kırmaya çalışıp, yine her seferinde başarısız olup oturan tipler bunlar. Bunlar gazeteci falan değiller hatta. Bunlar her beş yılın dört buçuk yılı boyunca garsonluk, fabrika işçiliği vs. gibi işlerle uğraşıp yerel seçimlere 6 ay kala gazeteciliğe soyunan, istikrarsız, bilgi birikimi bakımından da yetersiz, avam tipler. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlarla çalışılmaz. Bunları düşmanıma bile tavsiye etmem. Bırakın ne halleri varsa görsünler.
Daha başka kimler kaybetti?
Kaybetmesinden en çok zevk aldıklarımı sona sakladım. Yıllarca Bora Balcıoğlu'nun altını oymaya çalışan, ona karşı türlü hainlikler eden, altı ok logosunun altına saklanmış bazı gizli şer odakları çok fena kaybettiler çok! Başkanlığa ya da meclis üyeliğine aday adaylığı başvurusu yapmış olup Balcıoğlu'na hiç destek vermeyen, onun için sahaya inmeyen, onun kaybetmesini arzu edenler kaybetti. Yine güya ona çok destek veriyormuşçasına sosyal medyada poz kesip kendini genel merkeze ispat etmeye çalışan ancak gerçekte Balcıoğlu kaybetsin diye dua eden, onun için kılını kıpırdatmayan, seçim sürecinde onunla poz vermekten bile imtina eden, verdikleri oydan bile kuşku duyulan bazı tipler çok fena kaybetti.
Burada çok sevdiğim bir ağabeyimin tabirini kullanacağım, Balcıoğlu bu tiplerin hepsini üst üste koyup… yendi : ) Evire çevire yendi. Tek başına, kendi gücüyle yendi. Bu da onun ne kadar güçlü bir siyasi figür olduğunun, kimseye ihtiyacı olmadığının, 2019'da aday olsaydı kesin kazanacağının ve önümüzdeki en az 10-15 yıllık bir periyotta Silivri siyasetinin baş aktörü olacağının kanıtıdır. Hayırlı uğurlu olsun.

YORUM YAP