Sevginar Sali

Haydi, kolları sıvayın...

Keşke daha kolay ve mümkün olsaydı bu güzel topraklarda huzur, mutluluk içinde yaşamak, üretmek...
Her güzel şeyin yüksek bedeli olduğunu unutmamıza fırsat vermeyen zamanlarda her geçen gün yeniden, yeni acıların derinliğinde sınanıyoruz...
İcat edilen tüm silahla içeriden ve dışarıdan defalarca vurulduk, halen saldırı altındayız ama ne güçlü bir ülkeymişiz ki tüm badireleri atlatmanın bir yolunu bulduk.
Bundan sonra da bulacağız...
Üzüntü çok güçlü bir duygu bunu doğru yerlere kanalize etmemiz lazım... Sonuna kadar yaşadığımız hayat, çalıştığımız yer, üretime dahil olduğumuz işte en iyisi olmak için mücadele etmeye; vatanımız, bu ülke için canını verenlere, çocuklarımıza borcumuz.
Pek çok şey yanlış da gidebilir doğru mecraya getirmek de bizim sorumluluğumuz. Birileri gelip düzenimizi bozar, yeniden inşa etmek görevimiz.
Son İdlib saldırısında ve bugüne kadar yitirdiğimiz tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa, gazilerimize sağlık diliyorum... Güzel ülkemize aydınlık, huzur ve refah içinde yarınları canı gönülden temenni ediyorum.
Dilerim ki çektiğimiz acılar son bulsun ama bundan sonrasının da kolay olmayacağını biliyoruz.
İşte bu sebepten her gün bir öncekinden daha güçlü olmak adına her birimiz elimizden geleni yapmalıyız. Bir ülkeyi, devleti güçlü kılan onu oluşturan bireylerin kudretidir. Çare arayışı, çözümü devlete bırakmadan önce her birimiz “Ben ne yapabilirim?” diye dönüp kendi içimizde düşünmeli ve kararlılık, azim, istikrarla harekete geçmeliyiz. Siyasi, sosyal, ekonomik, toplumsal birçok alanda sorumluluklar ve katkı sunabileceğimiz konular var... “Bana mı kaldı” diyerek çekildiğiniz her alanda oluşan boşluklar düşmanlarımız açısından bizleri açık hedef haline getiren konulardır. Evet, size, bana, ona yeni kalmadı; hep bize aitti kimi temel sorumluluklar. Yeterince okumayarak, çalışmayarak, kolaya, hazıra kaçarak büyüttüğümüz bütün kara delikler bizleri ve sahip olduklarımızı yutmak için bekliyor.
Daha çok çalışacak, daha çok üretecek, daha çok kenetlenecek, daha çok sorumluluk alacağız yoksa uğuruna mücadele edilecek en kıymetli kazanımdan mahrum kalacağız!
Unutmayın herkesin yapabileceği birçok şey var... Başkasının yapmasını beklemek hata, kendini sorumlu hissetmemek büyük yanlış...
Şimdi kolları sıvayın yapacak çok işimiz var...
Türkiye'nin her birimize ihtiyacı var...
Evde, işte, üstlendiğiniz diğer sorumluluklar adına yapılabilecek en iyisini yapın, sadece bugün değil bundan sonra hep böyle bakın hayatınıza, işinize, kendinize...
Devletten ne bekliyorsanız, siz de kendi düzeninizde onu yapın, öyle hareket edin...
Çünkü devlet biziz, Türkiye biziz, kazanan biz, kaybeden biz; hepimiz aynı gemideyiz... Ya birlikte iyileşeceğiz ya da birer birer yok olacağız; en önemli seçim bu...

YORUM YAP